reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Melduję my już rozpoczęliśmy nowy dzień. Noc była średnia od 21 do 2:30 spał, tylko matka miała jakiś problem żeby zasnąć[emoji27] nie wiem co mi się stało. Jak już zasnełam no to Miłek się obudził i w sumie tak do rana popłakiwał przez sen co godzinę. Ciężko dziś będzie, ratuję się kawą.
Jahjahbob na Tyle się zdecydowalaś? Daj znać jak wrażenia[emoji5]. Natalka ładna ma wage musi być zgrabną dziewczynką[emoji18]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Biedronka gratulacje dla synka. Za chwilę to nam kregoslupy wysiada jak dzieci zaczną chodzić. Chociaż mój kręgosłup już wola o rehabilitację albo basen.
My mamy puzzle piankowe. Patrzyłam na grubość tych puzzli żeby dobrze amortyzowały ewentualne uderzenie główka czy upadek. Jest trochę zabawy bo codziennie je rozkladam i składam.
Mamy taką
Link do: DUŻA MATA PIANKOWA PUZZLE PIANKOWE 180 X 120 CM

Mamamilka może odespicie w dzień. Mam tak samo jak Ty. Do godz 1 czy 2 Filip ładnie śpi, a później co chwilę się budzi.

Dziewczyny poradzcie. Powoli zbliża się Mikołaj. Co kupić 1,5 rocznemu dziecku. Ja się głowie i głowie i nie mam pojęcia. Chłopczyk jest chrzesniakiem męża więc wypadałoby coś fajnego. A swoim pociechom coś kupujecie?

I tak powinno byc, poranna kupka zaliczona[emoji1] o prawidłowej konsystencji[emoji38].

Mamamiłka gratulacje:-) wykurzasz gadzine z malej pupki :-)
U nas noc ladnie przespaną od 21 do 7 z jednym karmieniem. Poki co goraczki brak. Ogolnie to jest ok. Tylko wieczorem chyba gorsze samopoczucie bylo, bo tylko do mamy przytulac sie chciala, tradycyjne zabawy z tata musialy isc w odstawke.
Kasia dla 1,5 rocznego dziecka moze cos z tych zabawek z oznaczeniami, np. Fisher price, dostosowane do wieku. Bo ciuszki rodzice czesto sami kupuja, a takie zabawki to jednak zawsze wydatek drugiej kategorii.
Madziolek jak tam w mowym miejscu mieszka sie? Juz urzadzeni do konca jestescie?
Biedronka dawno Cie nie bylo, oj dzieci potrafia dac w kosc. Slodka radosc, ale chwilami trudna :-)

U nas noc bardzo ciężka. Mały ciągle budził sie z płaczem,myslalam ze jest głodny ale nie chcial ani jesc ani pic,smoczek tez nie pomagał. Uspokajał się i po chwili to samo. Chyba zęby mu dokuczają i beda sie przebijac. Musimy przetrwac jakos ten czas, ale ja chodzę dzis na rzęsach:(
Kasia co do pomysłu na prezent , moj mąz kupił ostatnio naszemu bobasowi taki zabawkowy laptop ktory uczy literek, liczb i ma rózne dzwieki i piosenki.

Ostatnia edycja:
Kasia my byliśmy ostatnio na 2 urodzinach chrześniaka mojego M. Kupiliśmy mu samochodzik, już nie pamiętam jaki bo to mój M wybierał, a ja dodatkowo od siebie kupiłam worek klocków. Efekt był taki, że na samochód plakal[emoji53] a klocki były super bawił się nimi cały wieczór. Ja mam zamiar kupic cos fajnego dla Miłka[emoji18], jeszcze nie wiem co ale to nasze pierwsze Mikołajki[emoji16]. Już się świąt nie mogę doczekać w tym roku będą wyjatkowe[emoji16]

Mamamiłka gratulacje:-) wykurzasz gadzine z malej pupki :-)
U nas noc ladnie przespaną od 21 do 7 z jednym karmieniem. Poki co goraczki brak. Ogolnie to jest ok. Tylko wieczorem chyba gorsze samopoczucie bylo, bo tylko do mamy przytulac sie chciala, tradycyjne zabawy z tata musialy isc w odstawke.
Kasia dla 1,5 rocznego dziecka moze cos z tych zabawek z oznaczeniami, np. Fisher price, dostosowane do wieku. Bo ciuszki rodzice czesto sami kupuja, a takie zabawki to jednak zawsze wydatek drugiej kategorii.
Madziolek jak tam w mowym miejscu mieszka sie? Juz urzadzeni do konca jestescie?
Biedronka dawno Cie nie bylo, oj dzieci potrafia dac w kosc. Slodka radosc, ale chwilami trudna :-)
Nasza noc znów przy cycu :/ w nocy pobudka i płacz nie mam pojęcia dlaczego, zgoniłam na brzuszek bo cały dzień wczoraj prukał.
Co do mieszkania to jest to mieszkanie"przejściowe" i na pewno nie ostatnie.Marzy nam się własny domek ale wiadomo,że jest to spory wydatek,więc najpierw musimy na to zarobić.Strasznie bym chciała żeby to było już :D uwielbiam planować wystrój danego pomieszczenia a chyba największą frajdę miała bym przy urządzaniu pokoju Aleksa marzy mi się żeby miał swój kąt na rozrzucanie zabawek dlatego przed wynajmem tego mieszkania zwracałam uwagę żeby był jeden pokój więcej.
Co do Mikołaja to poruszyłam ten temat z mężem parę dni temu i siedzę w internecie i wypatruję czegoś fajnego.Chcieliśmy mu kupić taką kierownicę,widzieliśmy ją jeszcze przed urodzeniem się Aleksa Link do: Fisher Price Kierownica Szczeniaczka DPM84 - Ceny i opinie - Ceneo.pl
Trochę kosztuje,może znajdziemy coś innego a kierownicę mu kupimy następnym razem może trafi się jakaś promocja.
Dziewczyny dawałyście kalarepę maluchom?Jeżeli tak to jak?

reklama
Mnie też się podobają zabawki z Fischer Price tylko cena czasami mnie przeraża. O klockach też myślałam bo starszemu bratu (6 latkowi) kupimy jakieś lego, to mlodszemu też byśmy mogli jakieś fajne klocki dac.
Dla Filipa natomiast nie mamy żadnego pomysłu.

Madziolek ja też uwielbiam planować jak urzadzimy nasz domek. Tylko czasami coś co mi się podoba albo jest mega drogie albo mężowi nie odpowiada. Marzy mi się beton architektoniczny w kuchni na ścianie, muszę powoli przekonać do tego męża.

Co do świąt to już mam listę rzeczy które będę gotować i piec:)

Do góry