reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Mamamilka cieszymy się razem z Tobą :)

Jahjahbob oby tak dalej, 7,5 kg to nie jest wcale mało. Najważniejsze że podwoiła wagę urodzeniowa. Teraz dzieciaki będą mniej przybierać na wadze. A co pediatra mówił na temat ząbkowania? Polecił coś?

My chyba kończymy katar:biggrin2:. Chociaż Jedno z głowy.

Dzięki dziewczyny[emoji16] co spinanie się zaglądam do pieluchy, a tam plamki. Więc troszke musi go męczyć, ale ważne, że się ruszyło[emoji5]. Coś mnie tkneło dzis żeby mu dać cieplejsze, no i się udało. Nam nadzieję, że jak bedzie pił to nie bedzie więcej takich problemów.
Jahjahbob brawo dla Natalki, dzielna dziewczynka[emoji4], waga ładna ile miała jak się urodziła? Miłosz waży teraz 7kg ale jest z 36 tygodnia i startową miał 2880.
Kasia super że katar się kończy[emoji5] Filipowi będzie lżej oddychać.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

czesc dziewczyny, wogole nie mam czasu ostatnio zeby zagladac na forum. Mały pochłania cały moj czas i wymaga ciągłej uwagi.

My jutro na szczepienie, wiec poporosze lekarke o pzeglad szczeki natalkowej. Ciekawe ile teraz wazy. Oby szczepienie bez rewolucji obylo sie.
Dziewczyny czy ktoras z Was ma nosidelko Tula? Rozwazam zakup. Wiem, ze Madziołek masz jakies nosidelko, ale nie pamietam jakie. Co w ogole myslicie o nisidelku? Korzystacie czy lezy w kacie?
Mamamiłka biedna jestes z tymi kupkami, naprawde. Moze to przejsciowe i jak zacznie wiecej pic to ruszy troche brzuszek.
Ja podalam znowu Natalce marchewke, no ale na deser poszla sliweczka i kupa byla.
Dziewczyny takie chrupki dajecie? Dobrze rozumuem? Mozna juz takie rzeczy? Chcialabym Natalce wprowadzic gluten, a tu żadna kaszka jej nie wchodzi. Jutro zobacze ten kleik ryzowy. Aha i jeszcze techrupki to z jakies firmy konkretnej?
My mamy nosidełko i sie super sprawdza, bylismy z nim juz kilka razy na wypadach w góry. Lubimy spedzac czs aktywnie i zwiedzac:)

Madziołek chyba rozgrzal[emoji18], zobaczymy jak dalej będzie.
Biedronka faktycznie dawno Cię nie bylo, ale wiadomo dzieciaki pochłaniają większość naszego czasu[emoji5]. Brawo dla Twojego synka[emoji4], jeszcze chwila i będziemy ganiac nasze bobasy. Co do maty to my mamy tylko taka mniejsza, grająca i pałąk z zabawkami ma. Ta w linku nawet fajna[emoji4] i jaka cena atrakcyjna. Podobają mi się te puzzle piankowe ale nie mam na nie kompletnie miejsca, a tak składać i rozkładać to mi się nie chce.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Natalka miala dokladnie 3 kg jak urodzila sie, takze podwoila swoją wage. Myslalam, ze w tym momencie to juz okolo 10 kg wyskoczy:-)
Nastepne mamy za okolo 3 tygodnie. Kolejne pneumokoki, wtedy moze cos wiecej porozmawiam o zabkach, bo poki tam nic nie widac jeszcze to nie pytalam. Ja póki co, gdy ja swedza to smaruje mascia bobodent i masuje szczoteczka, albo po prostu palcem dziaselka. U nas poki co to pomaga.
Natalka tez ma mate z canpolu, motyw łąki, na ten moment jest wystarczajaca, ale ta termiczna faktycznie fajna jest.
Kupie to nosidelko. Zdecydowalam sie :-) bedzie fajnie:-) latwiej bedzie zalatwic mi proste rzeczy i nie bede wszedzie szarpac sie z tym wozkiem.
Po szczepieniu póki co w porządku, tylko pije jak dzika :-) by tak dalej.
Mamamiłka ciesze sie, ze ruszylo. Natalke jak ruszylo z zaparcia to tez zaczelo sie od takich mniejszych, a potem juz poszlo. Trzymam kciuki za Miloszka:-)
Karmimy sie wlasnie. Aaaaaa tak spac sie chce.

Do góry