reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Kasia oby szybko przeszlo Filipowi. My mamy jakis dziwny kaszel[emoji53] chyba przez suche powietrze w mieszkaniu. Sama nie wiem, obserwuje malego i zobaczymy.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamamilka oby to było przez suche powietrze. Teraz znowu się zaczyna sezon zachorowań i jakoś musimy go przetrwać. Niby katar trwa 7 dni, jeżeli temu wierzyć to zostało nam jeszcze 4 dni. No ale do szczepienia pójdziemy najwcześniej za 2 tygodnie.
Pogoda u nas cudowna, ciepło i słońce swieci , wyszliśmy na chwilę na spacer i Filip od razu zasnął. Młody obraził się na mleko, wiem że przez katar trudniej mu jeść, ale nawet z łyżeczki nie chce mleka. Za to zupkę, ziemniaki i deserek zjadł bardzo chętnie. Przez to że nie chce mleka dostał dwudaniowy obiad.
Jakiej gęstości kaszki podajecie dzieciom? Bo te kaszki co robiłam wychodzą za rzadkie żeby je podawać z łyżeczki. Może polecicie coś gęstego?

My kaszki też podajemy rzadkie bo po gęstych wymiotował Zdrówka dla Filipa.
Wczoraj Aleks siedział w wózku sklepowym ale miał radochę.Dzisiaj dostał chrypkę kukurydzianą i zjadł całą.

Ja tak tylko na chwile, ostatnio Natalka tak marudzila, ze nie mialam na nic sily. Ale dzis lepiej. No i w koncu lapie swoje stopy, wiec uff. Noce nam sie unormowaly w miare.
Kasia współczuję. Wytrwalosci Kochana.
Madziolek widzialam Twoj wpis na ekspert radzi. Mialam to samo z Natalka wczesniej. Polozna na sile kazala odrywac ja od cyca. Dwa dni placzu i unormowalo sie.
Mamamilka jak sytuacja brzuszkowa Miloszka?
My idziemy teraz we srode na szczepienie, ostatni rota i powtorka hexy.
Dziewczyny z jakim oznaczeniem dajecie sloiczki dzieciom? U mnie poki co tylko warzywa i owoce. Aha i kaszka jest be. Nie smakuje wcale, a wcale. Kupilam kleik ryzowy i bede probowac z tym.

@Jahjahbob słoiczki dajemy 4,5miesięcy.
Mam nadzieję, że u Aleksa też to szybko minie.Nie odrywam go bo nie przestał by płakać a jeśli by przestał to na pewno nie szybko a głos to on ma.Ostatnio udało się go odłożyć na "naleśnika"ale w nocy się obudził na cyca i został przy nim.Boję się, że nie oduczymy go tego i będzie spał z nami parę lat.
Brawa dla Natalki :)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie.

Madziolek na pewno Aleks był zachwycony wizytą w sklepie i to w nowej maszynie :) Chrupki kukurydziane to dar z niebios dla dzieci. Gorzej dla matek. Wszystko jest w tych chrupkach, a włosy kukurydziane to moja zmora;).

Brawa dla Natalki, zdolniacha z niej :) Ot zrobiła prezent mamie:) Jeszcze chwilę i stopy wyladuja w buzi:).

Mamamilka jak wyniki badań?

Filipowi podaję słoiczki po 5 i 6 miesiacu. Chociaż mąż ostatnio kupił nestle jogolino po 8 miesiacu i mówi że Filip już prawie ma 8 miesięcy. Prawie to on ma, ale nie 8 a 7 miesięcy.

Kasia jak tam Filip? Jakies postepy w zdrowieniu? A Ty? Zyjesz jeszcze troche?
Madziołek jak tam noc? Aleks odlaczyl sie od cyca?
Natalka obudzila sie o 2 na karmienie, zjadla, a potem rozgadala sie do 5. Teraz grasuje od 7. Czy ja w ostatnim poscie wspominalam, ze noce nam sie unormowaly? Ha! Dobre, dobre :-) czy my sie kiedys wyspimy? :-)

Kasia my na kaszki, kleiki mamy zakaz, a jeszcze nawet nie probowalismy. Morfologia jest w dolnej granicy normy i od wczoraj dajemy znowu 1,5ml zelaza. Jak zdrowie Filipa? U nas kaszel nadal sie utrzymuje.
Jahjahbob brawo dla Natalki[emoji112] to nie lada wyczyn lapac stopy. Oj te noce ja nie wiem kiedy my sie wyspimy... Dzis wstawalam co 3h do Milka, kazda noc jest inna. U nas ciagla walka z kupkami, ostatnia byla w czawrtek i to z pomoca czopka. No nic na niego nie dziala, ani jablko ani szuszona sliwka[emoji20]. Teraz czekamy az sam zrobi bo ile mozna mu pomagac. Co do sloiczkow to my dajemy te po 4 msc ale same owoce i warzywa.

Mamamilka a może suplementacja zelazem też ma wpływ na kupki. Myślę ze trzeba czasu i kupki się unormuja. A kaszel macie suchy?

Jahjahbob z tymi nocami to dzieci fundują nam rosyjska ruletke. Coś musi być na rzeczy skoro żadna z nas nie ma spokojnej nocy.

U nas trochę lepiej. Katar jest coraz mniejszy, mam wrażenie że bardziej dokuczają mu ząbki niż katar. Powoli widać w dziaslach też górne jedynki. Ja to już wpadłam w paranoję i codziennie z rana zaraz po przebudzeniu sprawdzam czy coś już się wykluło:) Snu nocnego jakby było więcej.

reklama
Kasia zelazo ma wplyw na kupki i brzuszek, ale przez ostatni msc nie suplementowalismy zelaza a problem jak byl tak jest. Wszystko zaczelo sie pod koniec lipca od tamtej pory mamy swieto w domu jak zrobi kupke. Kaszel ma suchy, a po za tym nic wiecej. Ahh te zabki my tez sprawdzamy kilka razy w ciagu dnia co tam sie dzieje, jeszcze nic u nas nie widac.

Do góry