reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

My jutro na szczepienie, wiec poporosze lekarke o pzeglad szczeki natalkowej. Ciekawe ile teraz wazy. Oby szczepienie bez rewolucji obylo sie.
Dziewczyny czy ktoras z Was ma nosidelko Tula? Rozwazam zakup. Wiem, ze Madziołek masz jakies nosidelko, ale nie pamietam jakie. Co w ogole myslicie o nisidelku? Korzystacie czy lezy w kacie?
Mamamiłka biedna jestes z tymi kupkami, naprawde. Moze to przejsciowe i jak zacznie wiecej pic to ruszy troche brzuszek.
Ja podalam znowu Natalce marchewke, no ale na deser poszla sliweczka i kupa byla.
Dziewczyny takie chrupki dajecie? Dobrze rozumuem? Mozna juz takie rzeczy? Chcialabym Natalce wprowadzic gluten, a tu żadna kaszka jej nie wchodzi. Jutro zobacze ten kleik ryzowy. Aha i jeszcze techrupki to z jakies firmy konkretnej?

reklama
Mamamilka no już nie wiem co może być przyczyną. Chciałabym pomóc ale nie wiem jak. Ehh, strasznie mi szkoda Miloszka. A może taki smoczek do wprowadzania pokarmów by się sprawdził. Milek pozna w ten sposób nowe smaki i później z ochotą będzie zajadal słoiczki.

Jahjahbob trzymamy kciuki za szczepienie i przegląd dentystyczny.
Gluten podaje w kaszce mannej dodanej do zupy. Ale są też deserki z glutenem. Chyba hipp ma deserek jabłka z biszkoptami.
Chrupki kukurydziane daje zwykle, czasami zakupione w Biedronce, Tesco, Kauflandzie, zależy gdzie jesteśmy na zakupach. Kupujemy tylko takie długie pałki. Filip je uwielbia, zwłaszcza że trze sobie nimi dziąsła

Jahjahbob powodzenia jutro na szczepieniu. Co do nosidelka to tez sie zastanawiam nad Tula ale dopiero jak Miłek bedzie siadal. Przejsciowy problem z kupkami to raczej nie jest, bo w sumie to wszytsko trwa juz 3 msc[emoji20]. Powiem Wam, ze juz sil mi brak i pomyslow.
Kasia wlasnie o to chodzi ze mu sloiczki smakuja, jedynie soczki sa blee. Do owocow po malu sie przekonal. Nie przejmuj sie, nikt jeszcze nie podal mi rowiazania a Wy i tak mi bardzo duzo pomagacie w tej calej sytuacji. Dziekuje[emoji4]
Musze sie pochwalic Miłek jest uparty bo nie robi kupy ale i zawziety bo zaczal mi pelzac[emoji5] pupcia w gore i do przodu[emoji16].

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Brawo dla Miłka :)
@Jahjahbob my dajemy zwykłe chrupki kukurydziane te długie tylko sprawdzam czy w składzie nie ma soli.
Nosidełko mamy Bondolino popelina używam go codziennie ostatnio nawet zdaża się że kilka razy w ciągu dnia(Aleks ma zapotrzebowanie na bliskość mamy) u nas sprawdza się rewelacyjnie,ja robię wszystko w domu a Aleks zazwyczaj po jakimś czasie zasypia.

Jahjahbob my nie mamy nosidełka.Zastanawialiśmy się nas zakupem ale zrezygnowalismy. Tula ma bardzo dobre opinie.

Mamamilka brawa dla synka. Ja też chce już żeby mój Filip pelzal. Dupka co prawda idzie do góry ale bardziej obraca się wokół własnej osi niż do przodu czy do tyłu.
A co do kupki to probowalas może tego syropu laktoloza? U nas zawsze pomagał.

Madziolek my marki musimy być bardzo kreatywne przez te nasze dzieciaki. Czasami mam wrażenie ze one mają z nas niezły ubaw.

Natalka trzymaj się dzielnie na szczepieniu.

Jahjhahbob daj znać jak po szczepieniu.
Madziołek dobrze, że znalazłaś metodę na Aleksa[emoji4], nie wyobrażam sobie całej nocy z dzieckiem przy cycu. Jak Miłka karmię w nocy to na leżąco na boku, potem wstać nie mogę tak mnie wszystko boli.
Kasia zaraz zacznie, zobaczysz[emoji18], tak próbowałam tą laktuloze i też nie działa. Pozostaje mi tylko znaleźć dobrego gastrologia. Znalazłam w dokumentach, że smolke wydalil dopiero w 27 godzinie, może tu jest problem bo z tego co wiem to prawidłowo powinna być w pierwszej dobie.

Dziewczyny znalazłam sposób na Miłka[emoji18]. Wypił mi dziś 120ml soku jabłkowego 1:1 z wodą, okazało się że mój synek musi mieć podgrzaną butelke i jej zawartość do 40 stopni. Mówię Wam jak smakowało[emoji16], jejku oby to podziałało na nasze problemy[emoji57]

reklama
Mamamiłka to super! Teraz powinno ruszyc. Nas przeciez tez "zatyka" jak za malo pijemy. Natalka tez pije podgrzany soczek, tez taki woli. Ale ciesze sie razem z Toba. Domyslam sie, ze ulga dla Ciebie.
My po szczepieniu. Natalka rozwija sie ładnie. Wazy 7,5 kg. Myslalam, ze wiecej. Rozwija sie prawidlowo. Zabkow jeszcze nie widac u nas. Plakala tylko chwile, a potem zasnela. Teraz spi poki co.

Do góry