reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Kasia oby szybko przeszlo Filipowi. My mamy jakis dziwny kaszel[emoji53] chyba przez suche powietrze w mieszkaniu. Sama nie wiem, obserwuje malego i zobaczymy.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mamamilka oby to było przez suche powietrze. Teraz znowu się zaczyna sezon zachorowań i jakoś musimy go przetrwać. Niby katar trwa 7 dni, jeżeli temu wierzyć to zostało nam jeszcze 4 dni. No ale do szczepienia pójdziemy najwcześniej za 2 tygodnie.
Pogoda u nas cudowna, ciepło i słońce swieci , wyszliśmy na chwilę na spacer i Filip od razu zasnął. Młody obraził się na mleko, wiem że przez katar trudniej mu jeść, ale nawet z łyżeczki nie chce mleka. Za to zupkę, ziemniaki i deserek zjadł bardzo chętnie. Przez to że nie chce mleka dostał dwudaniowy obiad.
Jakiej gęstości kaszki podajecie dzieciom? Bo te kaszki co robiłam wychodzą za rzadkie żeby je podawać z łyżeczki. Może polecicie coś gęstego?

My kaszki też podajemy rzadkie bo po gęstych wymiotował Zdrówka dla Filipa.
Wczoraj Aleks siedział w wózku sklepowym ale miał radochę.Dzisiaj dostał chrypkę kukurydzianą i zjadł całą.

Ja tak tylko na chwile, ostatnio Natalka tak marudzila, ze nie mialam na nic sily. Ale dzis lepiej. No i w koncu lapie swoje stopy, wiec uff. Noce nam sie unormowaly w miare.
Kasia współczuję. Wytrwalosci Kochana.
Madziolek widzialam Twoj wpis na ekspert radzi. Mialam to samo z Natalka wczesniej. Polozna na sile kazala odrywac ja od cyca. Dwa dni placzu i unormowalo sie.
Mamamilka jak sytuacja brzuszkowa Miloszka?
My idziemy teraz we srode na szczepienie, ostatni rota i powtorka hexy.
Dziewczyny z jakim oznaczeniem dajecie sloiczki dzieciom? U mnie poki co tylko warzywa i owoce. Aha i kaszka jest be. Nie smakuje wcale, a wcale. Kupilam kleik ryzowy i bede probowac z tym.

@Jahjahbob słoiczki dajemy 4,5miesięcy.
Mam nadzieję, że u Aleksa też to szybko minie.Nie odrywam go bo nie przestał by płakać a jeśli by przestał to na pewno nie szybko a głos to on ma.Ostatnio udało się go odłożyć na "naleśnika"ale w nocy się obudził na cyca i został przy nim.Boję się, że nie oduczymy go tego i będzie spał z nami parę lat.
Brawa dla Natalki :)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie.

Madziolek na pewno Aleks był zachwycony wizytą w sklepie i to w nowej maszynie :) Chrupki kukurydziane to dar z niebios dla dzieci. Gorzej dla matek. Wszystko jest w tych chrupkach, a włosy kukurydziane to moja zmora;).

Brawa dla Natalki, zdolniacha z niej :) Ot zrobiła prezent mamie:) Jeszcze chwilę i stopy wyladuja w buzi:).

Mamamilka jak wyniki badań?

Filipowi podaję słoiczki po 5 i 6 miesiacu. Chociaż mąż ostatnio kupił nestle jogolino po 8 miesiacu i mówi że Filip już prawie ma 8 miesięcy. Prawie to on ma, ale nie 8 a 7 miesięcy.

Kasia jak tam Filip? Jakies postepy w zdrowieniu? A Ty? Zyjesz jeszcze troche?
Madziołek jak tam noc? Aleks odlaczyl sie od cyca?
Natalka obudzila sie o 2 na karmienie, zjadla, a potem rozgadala sie do 5. Teraz grasuje od 7. Czy ja w ostatnim poscie wspominalam, ze noce nam sie unormowaly? Ha! Dobre, dobre :-) czy my sie kiedys wyspimy? :-)

Kasia my na kaszki, kleiki mamy zakaz, a jeszcze nawet nie probowalismy. Morfologia jest w dolnej granicy normy i od wczoraj dajemy znowu 1,5ml zelaza. Jak zdrowie Filipa? U nas kaszel nadal sie utrzymuje.
Jahjahbob brawo dla Natalki[emoji112] to nie lada wyczyn lapac stopy. Oj te noce ja nie wiem kiedy my sie wyspimy... Dzis wstawalam co 3h do Milka, kazda noc jest inna. U nas ciagla walka z kupkami, ostatnia byla w czawrtek i to z pomoca czopka. No nic na niego nie dziala, ani jablko ani szuszona sliwka[emoji20]. Teraz czekamy az sam zrobi bo ile mozna mu pomagac. Co do sloiczkow to my dajemy te po 4 msc ale same owoce i warzywa.

Mamamilka a może suplementacja zelazem też ma wpływ na kupki. Myślę ze trzeba czasu i kupki się unormuja. A kaszel macie suchy?

Jahjahbob z tymi nocami to dzieci fundują nam rosyjska ruletke. Coś musi być na rzeczy skoro żadna z nas nie ma spokojnej nocy.

U nas trochę lepiej. Katar jest coraz mniejszy, mam wrażenie że bardziej dokuczają mu ząbki niż katar. Powoli widać w dziaslach też górne jedynki. Ja to już wpadłam w paranoję i codziennie z rana zaraz po przebudzeniu sprawdzam czy coś już się wykluło:) Snu nocnego jakby było więcej.

reklama
Kasia zelazo ma wplyw na kupki i brzuszek, ale przez ostatni msc nie suplementowalismy zelaza a problem jak byl tak jest. Wszystko zaczelo sie pod koniec lipca od tamtej pory mamy swieto w domu jak zrobi kupke. Kaszel ma suchy, a po za tym nic wiecej. Ahh te zabki my tez sprawdzamy kilka razy w ciagu dnia co tam sie dzieje, jeszcze nic u nas nie widac.

Do góry