reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Madziolek jaki dorosly facet[emoji16] az milo popatrzec[emoji4]

Jahjahbob moj synek ostatnio tez byl anty spanie, w nocy wstawalam co godzine... Masakra wole tego nie pamietac ale pociesze cie ze to minie bo u nas od tygodnia Miłcio w miare ladnie spi. Dzi pobil rekord od 20 do 5, maz wstal podal mi go i zasnal przy cycu do 7:15[emoji4]. Wiec jestem mega wyspana.

Biedronka super ze obylo sie bez komplikacji po szczepieniu[emoji4]. U nas wlosy sa, w sumie malo co sie wytarlo a na czubku juz ma takie nawet dlugie[emoji39]. Ostatnio stosujemy dwa razy w tygodniu szampn i po nim ma takie sliczne puszyste delikatne. Do 3 msc mylam mu tylko w emolientach.

Kasia Ty tez biedna, chyba sie maluchy zgadaly. Mam nadzieje ze nadrobilas sobie spanko w dzien[emoji4].

Jahjahbob daj znac jak fryzura, ja sie wybieram i wybrac sie nie moge, ale koniec tego biore sie za siebie. Co do brzucha to lepiej nie mowic, zostal mi brzuszek i boczki tez w sumie widac. Tyle ze ja mialam niedowage i teraz kombinuje jak przywrocic moj brzuch do stanu z przed ciazy ale nie tracic przy tym cennych dla mnie kg.

Bylam dzis u pediatry i w koncu dostalam skierowanie na usg brzuszka[emoji4]. Walczylam jak lwica i udalo sie zrobic jeszcze dzis, no moze bylo kilka ofiar w postaci upierdliwych ,,starszych Pan'' ktore stwierdzily ze zaslaniam sie dzieckiem[emoji33]. Nie bede cytowac co im na to powiedzialam. Do rzeczy na usg wyszlo ze jest gazow jak 150 tak okreslila to Pani Doktor. Jak na taka ilosc to i tak jest spokojny. Problemem jest prawdopodobnie kupa ktorej nie robi, poprostu dziala troche jak korek. I mamy dwa wyjscia albo dajemy mu kropelki na uregulowanie albo sprobowac mu dac jabuszko lub suszona sliwke lub dynie ze sloiczka. Pani doktor bardziej byla za ta naturalna metoda, i tu putanie do Was co o tym myslicie? P.S po powrocie z przychodni podczas zabawy zrobil kupke w miare normalna[emoji39].

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madziołek, własnie ja tez mam w komplecie tą spacerówke i pewnie chwilę nią pojeżdzę bo szkoda zeby sie zmarnowała ale mysle ze ta spacerówka z kompletu jest mała i nie wystarczy powiedzmy do 2 roku zycia wiec tak czy inacze trzeba bedzie kupic cos innego.

My tez jestesmy po szczepieniu. Na szczescie nic sie nie działo tak jak ostatnio. Wczoraj dostał 5w1 a za 2 tygodnie pneumokoki. Tak radzila lekarka i chyba miala racje bo ostatnio jak dostal wszystko razem to bylo fatalnie.
Nasza spacerówka jest nawet w miarę duża myślę,że starczy na długo.Teraz mieliśmy hexa i rotawirusy a za 6 tygodni kazała przyjść na pneumokoki
Dziewczyny a jak u waszych maluchów z wlosami? bo moj ma bardzo mało. Myślałam ze na tym etapie bedzie mial juz bujną czuprynę a tu nic:) Najpierw na czubku głowy wypadły mu te co miał a teraz wyrosły tam trochę gestsze ale tylko tam i wyglada jakby mial irokeza:) bo poza czubkiem głowy łyso.
Aleksowi nawet się tak włoski nie wytarły irokeza da się zrobić :) Nawet ma ładne włoski.
Jahjahbob mi troszeczkę brzuszka zostało chociaż nie widać.Wydaje mi się,że ostatnio trochę go znikło :).

Madziolek jaki dorosly facet[emoji16] az milo popatrzec[emoji4]

Jahjahbob moj synek ostatnio tez byl anty spanie, w nocy wstawalam co godzine... Masakra wole tego nie pamietac ale pociesze cie ze to minie bo u nas od tygodnia Miłcio w miare ladnie spi. Dzi pobil rekord od 20 do 5, maz wstal podal mi go i zasnal przy cycu do 7:15[emoji4]. Wiec jestem mega wyspana.

Biedronka super ze obylo sie bez komplikacji po szczepieniu[emoji4]. U nas wlosy sa, w sumie malo co sie wytarlo a na czubku juz ma takie nawet dlugie[emoji39]. Ostatnio stosujemy dwa razy w tygodniu szampn i po nim ma takie sliczne puszyste delikatne. Do 3 msc mylam mu tylko w emolientach.

Kasia Ty tez biedna, chyba sie maluchy zgadaly. Mam nadzieje ze nadrobilas sobie spanko w dzien[emoji4].

Jahjahbob daj znac jak fryzura, ja sie wybieram i wybrac sie nie moge, ale koniec tego biore sie za siebie. Co do brzucha to lepiej nie mowic, zostal mi brzuszek i boczki tez w sumie widac. Tyle ze ja mialam niedowage i teraz kombinuje jak przywrocic moj brzuch do stanu z przed ciazy ale nie tracic przy tym cennych dla mnie kg.

Bylam dzis u pediatry i w koncu dostalam skierowanie na usg brzuszka[emoji4]. Walczylam jak lwica i udalo sie zrobic jeszcze dzis, no moze bylo kilka ofiar w postaci upierdliwych ,,starszych Pan'' ktore stwierdzily ze zaslaniam sie dzieckiem[emoji33]. Nie bede cytowac co im na to powiedzialam. Do rzeczy na usg wyszlo ze jest gazow jak 150 tak okreslila to Pani Doktor. Jak na taka ilosc to i tak jest spokojny. Problemem jest prawdopodobnie kupa ktorej nie robi, poprostu dziala troche jak korek. I mamy dwa wyjscia albo dajemy mu kropelki na uregulowanie albo sprobowac mu dac jabuszko lub suszona sliwke lub dynie ze sloiczka. Pani doktor bardziej byla za ta naturalna metoda, i tu putanie do Was co o tym myslicie? P.S po powrocie z przychodni podczas zabawy zrobil kupke w miare normalna[emoji39].

Jabuszko i dynia to najlepsze rozwiązanie chyba.Aleksowi najbardziej smakowała dynia i kupkę też zrobił,pampers nie dał rady :/

Ja też bym spróbowała z owocami. Tylko kwestia tego czy w soku czy jako deserek. Zobaczysz na co Miloszek pójdzie. U nas najlepiej działa soczek z jabłka lub ze śliwki.

My po usypianiu, pol godziny placzu. Dzizas, tosz to masakra jakas. Oby to faktycznie mijalo...
Wlosy tylko obcielam, fajna fryzurka, troche inna iz ostatnio. Koloru nie robilam, bo nie zrozumialysmy sie z fryzjerka podczas zapisu i za malo czasu zarezerwowala na mnie. Nic, zrobie sobie sama jakims szamponem koloryzujacym, a za miesiac juz zapisalam sie na pakiet :-)
@mamamiłka tez poszlabym w naturalne metody, moze na poczatek cos plynnego, bo Miloszek tylko na piersi, ja słyszałam bardzo dobre opinie o soczku jabłkowym.
Ja przed ciaza mialam rozmiar 36 i cholera denerwuje mnie teraz ten brzuch i boczki. Wszystkie ubrania zle leza, nie podoba mi sie. W ciazy przytylam 24 kg, bralam duzo lekow na podtrzymanie, sporo schudlam juz, no ale ten brzuch i boczki. Taki flak. Moj M. mowi, zebym nie przejmowala sie, bo to krotko od porodu, ale ja powoli zaczynam mie dosc brzucha.
Bo ja to taka jestem, wszystko chce na juz.

Kurcze, nie pamiętam kiedy rozmiar 36 nosiłam, ale to musiało być fajne uczucie :)
A co myślicie o pasie neoprenowym na brzuch?

Jahjahbob na pewno te noce kiedyś się skończą, może jeszcze ząbki zaczęły Natalce dokuczac.

Melduję że nasza noc była udana, Filip spał od godz 21 do 5 rano, a do 6 sobie lezelismy. Idę kończyć zupkę dla Młodego:)

@kasia0121 mam nadzieje. Ja znowu jak zombiak dzis. Ona niby spi, ale tak niespokojnie, ze co chwile wstaje poda jej smoczka, poglaskac, sprawdzic czy oddycha. No i ja sama praktycznie nie spie. Weszlo nam teraz jeszcze nocne karmienie. W kon u skapitulowalam i wzielam ja kolo 4 do lozka, inaczej nie przespalabym sie wcale.
Wczoraj za to spala w dzien 2,5 godziny w ciągłości, potem jeszcze godzine w wozku na spacerze. Kiedys przeciez usi normalnie zasnąć:-) wczoraj, gdy spala to ja tez. Moze dzis tez troszke sie przespi w ciagu dnia, bo po takiej nocy to ja dopiero poszlabym spac:-)
Co do mojego rozmiaru sprzed ciazy to na dzi3n dzisiejszy mozna jedynie stwierdzić - bylo, minelo. No i to mnie denerwuje...

@Jahjahbob nam też nocne karmienie doszło,oprócz tego 2 dni gazy w nocy go męczą i wstaje do niego co chwilę.
Wprowadziliśmy dzisiaj śniadanie tzn.kleik ryżowy z moim mlekiem na początku się krzywił a później już były uśmieszki :)

Dzieki dziewczyny za porady[emoji4]. Postanowilismy z mezem dac mu soczek jablkowy oczywiscie 1:1 z woda. Reakcja byla taka jak sie spodziewalam czyli bleee zaczal pluc i sie krzywic. Jutro sprobujemy ponownie widocznie trzeba malymi kroczkami go przekonywac.
Jahjahbob faktycznie nieciekawie z tym spaniem a raczej nie spaniem... Wiesz co u nas to gdzies tydzien trwalo, jeszcze troche i minie[emoji4].
Dziewczyny podtrzymujecie jeszcze glowke u maluchow?

reklama
Jahjahbob tak jak rozmiar 36 był i minął, tak i ciężkie noce miną:).

Madziolek my dajemy kleik kukurydziany, ten ryżowy ma właściwości zestalające kupki.

Mamamilka jutro będzie lepiej. Miłosz szybko polubi jabłuszko :)

Mamy weekend rodzinny:) Dużo spacerów, zakupów. Dawno tak nie było. Jak to fajnie jest mieć męża przy sobie przez cały dzień:)

Do góry