reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

@mamamiłka zdarza jej sie zrobic zielona kupke, taka butelkowa zielen. To sie zdarza jak czasem cos tam wprowadze do diety. Czasem to tak raz na dwa tygodnie mniej wiecej, gdyby usrednic. Nie zjadlas w przeciagu ostatniego tygodnia czegos nowego, chociaz troszke, albo w wiekszej ilosci czegos co prxedtem jadlas tylko w malej ilosci?
Mi pdiatra mowil, ze wprowadzac do diety dla dzieci kp inne produkty powinno sie po sk9nczeniu 5 miesiaca. Ich uklad pokarkowy jest mniej dojrzaly niz dzieci karmionych mm. Zastanow sie czy obecnie soczek jabłkowy to dobry pomysl.
Myslę, ze dobrze robisz, ze idziesz jeszcze do pediatry.
A nosisz go w pozycji antykolkowej? To taki jakby samolocik. Kladziesz do na brzuszku na rekach. Nam taka pozycja zaczela pomagac, czasem jak widze, ze cos sie dzieje brzuszkowego to biore w pozycje antykolkowa, po okolo 15 minutach zaczynaja isc gazy, beczki, a potem czsem kupa.

reklama
Jahjahbob no wlasnie nic nowego nie wprowadzilam, ulubiona pozycja Miłka to wlasnie na brzuszku. Gazy ida ciagle, nie pamietam dnia bez gazow... Nie mam co czekac pojdziemy do pediatry i zobaczymy co nam powie, ale na pewno nie dam sie odeslac z kwitkiem.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj to biedni jestescie, bo oboje sie meczycie, Miloszek i Ty. To wcale nie jest fajne widziec, ze cos sje dzieje, stosowac wszystko co sie zna i nie widziec poprawy.
Moze pediatra bedzie mial jeszcze inne pomysły. Trzymam za Was mocno kciuki. Jak juz bedziesz miala wszystkirgo dosc to pamietaj, ze majowe mamy sa z Toba :-)

Mam nadzieję że u nas też powrócą spokojne spacery. Tym czasem siedzimy sobie przed domkiem i grzejemy się do słońca. Ćwiczę silną wolę a Filip ćwiczy mnie. Ciekawe kto pierwszy skapituluje;) Póki co jeden:zero dla mnie. Dziecię moje jest już 30 min w wózku.

Mamamilka dobrze że się wybieracie do pediatry. Na pewno coś doradzi i trochę Cię uspokoi. A jak wygląda u Was sytuacja z kolkami?

Dzwoniłam do koleżanki która przez 1,5 roku karmiła piersią. Jej synek do pól roku robił zielone kupki, czasami miał problem z zatwardzeniem, dawała czopki lub syrop. Po pół roku syn zaczął robić normalnie kupki. Pediatra powiedział że przyczyną był niedojrzaly układ pokarmowy.

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny, powiem Wam ze troche inaczej sobie to wszystko wyobrazalam... No ale musze byc silna dla synka, bo on dziala jak maly radar emocji[emoji57], gdy mi jest smutno to mu tez, a jak sie smiejemy to razem[emoji4]. Wczoraj wieczorem mielismy takie 15 min smiania na glos gdy sie na siebie spojrzelismy to i ja i Miłoszek smialismy sie w glos[emoji38]. Maz troche zazdrosny byl bo Miłek tylko ze mna takie rzeczy robi[emoji4]. Wizyte mamy dopiero w piatek o 10:30 wczesniej sie nie dalo.
Kasia kolki sa wtedy gdy nie robi kupy widac ze to glowny problem bolacego brzuszka. Nie mamy wyjscia musimy uregulowac kupy to bedzie dobrze. No wlasnie pewnie u nas taki sam przypadek z niedojrzalym ukladem pokarmowym, tym bardziej ze Miłek jest msc wczesniakiem. Sorki dziewczyny ze ciagle tak Wam truje, w kolo jedno i to samo... Obiecuje poprawe[emoji57]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamamilka od tego tu jesteśmy. Wszystkie wspólnie przeżywamy te dobre chwile i te trochę gorsze, wspieramy się na tyle ile potrafimy i każda z nas wylewa tu swoje żale licząc po cichu że ktoś pomoże rozwiązać problemy albo przynajmniej wesprzeć dobrym słowem. Ot takie kółko wzajemnej adoracji:)

Będziemy trzymać kciuki za wizytę, i też myślę że kolor kupek nie jest takim problem, jedyne co to częstotliwość wypróżnień, ale na to są szybkie i skuteczne metody:)

Zakupiliśmy wozek. Jest szał, zobaczymy jak będzie jutro na spacerze. Piskom i śmiechu nie było końca.
Dobrej nocy:)

No to dziewczyny melduje, ze u nas zaczely sie problemy ze snem, z zasypianiem, snem nocnym i w ogole snem pod jakakolwiek postacia. Ja juz chodze jak zombi.
@mamamiłka nie trujesz. Kto Cie lepiej zrozumie niz inna mama, zwlaszcza mama szkrabka w podobnym wieku :-) jesli Miloszek jest 1 msc wczesniej to przy skorygowanym wieku kolki moga sie niebawem skonczyc. Jeszcze chwilke.
Kasia dobrze pisze, forum jest po to zeby podzielic sie bolaczkami, itd. A my sie nawzajem powspieramy i juz :-)

Kasia a na jaki wozek sie zdecydowaliscie? tez zaczynam sie rozgladac za spacerowka. Mam wprawdzie taka od kompletu z gondola ale jest mega ciezka. Chcialabym cos lżejszego.

biedronka10 nasza spacerówka też swoje waży :( no ale już nie będziemy zmieniać.
My już po szczepieniu,Aleks śpi i póki co znosi to dobrze.Muszę się pochwalić z okazji tygodnia bliskości 02-08.10 idziemy dzisiaj na pierwszą próbę Chusto flashmob :D

reklama
Jahjahbob witaj w klubie matek zombie:). Coś te nasze dzieci się popsuły. Zmowa czy jaka cholera.

Biedronka kupiliśmy bebetto nico. Cena rozsądna, wózek jak na razie (czyli po pierwszym spacerze :-) :)) sprawdza się idealnie.

To był pierwszy długi spacer od ... nie pamiętam kiedy;). I uwaga uwaga: Filip tak sam z siebie zasnął w wózku. Cały czas się szczypie bo ciężko mi w to uwierzyć. Kurka jakie to fajne uczucie. Chyba polubie znowu spacery:-) :). Oooo tak:).

Madziolek oby tak dalej. Życzę spokojnego dnia:). Kurczę ja też chce chusto Flash mob. Aj smaka narobiłaś;)

Do góry