reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Wczoraj na konto wplynely becikowe pieniazki. Caly tałzenek ;-)
My mamy takie jakby stanowisko do obslugi dziecka.to wanienka i przewijak w jednym. Pod prysznicem leje wode do wanienki, potem na kolkach do salonu, a tak mam juz na lozku wszystko przygotowane do ubrania, itd. Potem jedzonko, a jak zasnie to wylewam wode. Kapanie z takim stanowiskiem jest o wiele latwiejsze.

reklama
Jahjahbob to na weekend możecie poszaleć :) u nas ani decyzji ani pieniędzy. W pracy też są podwyżki ale nie dotyczą matek na macierzyńskim. Jestem zła jak osa. A niby teraz jest polityka prorodzinna :wściekła/y:

Ja mam wrazenie, ze ta polityke prorodzinna, ktora mamy to o kant d... roztrzasc. Szczepionki jakies normalne platne, zlobkow i przedszkoli panstwowych prawie nie ma. Prenatalne w wiekszosci platne. Mozna jeszcze wymieniac.

Madziek u mnie razem kapiemy wiec nie pomoge, ale na pewno dasz sobie swietnie rade[emoji4]
Jahjahbob fajne to krzeselko, zdecydowalas sie na nie? Ja jeszcze zaczekam za 2 tyg mamy chrzciny a chrzestna zapowiedziala sie ze ma dla malego cos wielkiego w prezencie i tak mi przyszlo do glowy ze to krzeselko wlasnie.
Dziewczyny ja juz mialam przyklad polityki prorodzinnej w tym kraju i powiem krotko nie ma czegos takieg w Pl. Dla rodziny ktora ma tylko 1 dziecko to sie nic nie nalezy.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Macie rację, sama na swoim przykładzie mogę przytoczyć kilka takich "prorodzinnych "zachowań. A zaczęło się wszystko zanim zaszlam w ciążę, później jak w 7 tygodniu ciąży wyladowalam w szpitalu i tak ciągnie się do teraz. Mam tylko nadzieję, że to wszystko przez co przechodzilam w ciąży za sprawą niektórych osób, wróci do nich ze zdwojoną siłą (chodzi o współpracowników). Ciąża i macierzyństwo otworzyły mi oczy na wiele spraw.

Dziewczyny a co zamierzacie po macierzynskim? Wracacie do pracy? Macie taka mozliwosc, jesli tak to co wtedy z maluszkiem?
Ja nie wracam po pierwsze dlatego, ze juz nie mam gdzie, a po drugie nie chce oddac malego do zlobka bo wiecej szkody niz pozytku z tego by bylo. Na rodzine tez nie mam co liczyc bo daleko mieszkaja. Wiec do 2 lat Miłka zostaje z nim a potem zobaczymy co nam zycie przyniesie. W kazdym razie zajscie w ciaze w naszym kraju to dla kobiety wielka rewolucja w zyciu.

Ja powoli bede wracac do pracy, mam wlasna dzialalnosc, wiec to troszke inaczej jest. Mi brakuje troche pracy, kontaktu z ludzmi wiekszego, ja uwielbiam to co robię i nie chce fundowac sobie zbyt dlugiej przerwy, bo w domu oszalalabym. Wydaje mi sie, ze zlobek to nie jest takie zle rozwiazanie.

Wracam do pracy, urlop rodzicielski kończy mi się 21 kwietnia, ale mam jeszcze do wykorzystania 77 dni zaległego urlopu, więc część wykorzystam i pewnie wrócę w czerwcu. Z Filipem zostaną moi rodzice, pracują w systemie zmianowym dlatego damy radę to ogarnąć. A w razie czego mąż weźmie tacierzynskie, niby dwa tygodnie ale zawsze coś. Myślałam o niani albo o żłobku ale dziadkowie zaoferowali pomoc. Chociaż nie ukrywam że wolałabym zostać w domu tak do ukończenia przez Filipa dwóch lat, niestety finansowo tego nie udźwigniemy.

Dzień dobry, wstajemy wstajemy, nie ma wylegiwania się w łóżku :) Ja juz poranną ostrą wymianę zdań zaliczyłam z mężem ;) Teraz próbuje mnie udobruchać, a ja siedzę na forum i go ignoruje;). Jeszcze chwilę się pofochuje i dam się przeprosić, niech się bardziej wysili;). Najlepsze jest to że ma we wtorek urodziny, chciałam upiec torta , w poniedziałek biszkopty a we wtorek przełożyć masą i ozdobić. Tyle że we wtorek mamy szczepienie i nie wiem czy mi się to uda. A chciałam taką małą niespodziankę mu zrobić

reklama
Dzien dobry[emoji4]
Kasia ojj Ty niedobra kobieto, chyba wiekszosc z nas ma tak samo, ja tez sie nie daje od razu przeprosic a co tam niech sie stara bardziej[emoji39]. My mamy dzis mala wycieczke do prababci Miłka, milego dnia dziewczynki[emoji5]

Do góry