reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

@kasia0121 skladalam, dostalam poki co decyzje, ze becikowe przyznane, ale kasy brak. Lacznie bylismy z mezem 4 razy w mopsie, bo caly czas bylo cos nie tak. Łosie z nas
@mamamiłka współczuję tych nocnych pobudek.
Dziewczyny czy jest ktoras rodzaca przez cc? Boli Was moze kregoslup w miejscu wklucia znieczulenia? Bo mnie strrrrasznie...

reklama
Kasia ja dopiero sie do tego zabieram i musze sie wyrobic do pazdziernika bo inaczej sie nie zalapiemy.
Jahjahbob ja rodzilam sn ze znieczuleniem podpajeczynowkowym, mam tam cos inaczej zbudowane niz wszyscy inni i wylecialo mi za duzo plynu mozgowo rdzeniowego przez co mialam zespol popunkcyjny[emoji54] jak sobie przypomne ten bol glowy to az mi ciary przechodza... W sumie do tej pory mam migreny gdzie nigdy ich nie mialam i wlasnie przy tych migrenach boli mnie kregoslup w miejscu tego wklucia.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

@mamamiłka ja tez mam migreny, na szczescie nie za czesto. Bardziej ten kregoslup boli, ostatnio kazdego dnia, a wieczory to juz w ogole daje popalic.
No i boli tez miejsce przeciecia brzucha.
Alez mi sie dzis chce spac...

@mamamiłka ja tez mam migreny, na szczescie nie za czesto. Bardziej ten kregoslup boli, ostatnio kazdego dnia, a wieczory to juz w ogole daje popalic.
No i boli tez miejsce przeciecia brzucha.
Alez mi sie dzis chce spac...
Cc to operacja, slyszalam ze ta blizna moze przez dlugi czas dokuczac[emoji20]. Oby u Ciebie bylo inaczej. Mi wlasnie uaktywnia sie to wszystko wieczorami, pewnie wiekszosc z nas tak ma.... Moj synek pospal od 13 do teraz i wlasnie sie karmimy, gdybym wiedziala to tez bym spala w tym czasie[emoji57]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

@mamamiłka to jest najgorsze, ze nigdy nie wiadoko ile Malenstwo bedzie spalo. A najgorzej zasnac i nagle wybudzac sie po chwili, ja wtedy chodze zakrecona.
@kasia0121 czekalam tak okolo 3 tygodni na decyzje. Podobno kasa ma byc przelana na konto w ciagu miesiaca od wydania dscyzji. No jeszcze maja kilka dni.
Oj wiem, ze cc to operacja. Niby kazdy mowil, zs fajnie rodzic przez cc, ale to tak nie do konca. Najgorsze dla mnie bylo to, gdy widzialam jak dziewczyny lezace ze mna w sali, ktore rodzily sn, bez problemu chodzami zajmuja sie maluszkami, a ja potrzebowalam wiecej pomocy. No i w ogole dluzej dochodzilam do siebie. Ta obkurczajaca sie macica w pologj i do tego rana, oj masakra. Dobrze, ze juz po wszystkim :-)

U nas w Mopsie jest tak, że jeżeli złożymy wniosek o becikowe do 10 września to pieniądze otrzymamy do końca miesiąca. Jeżeli złożymy po 10 września to otrzymamy do końca października. Nie wiem czy to są jednolite terminy w całym kraju czy każda instytucja sama sobie to reguluje

Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was kąpie sama maluszka?My zawsze z mężem kąpiemy razem ale niestety wyjeżdża w niedzielę za granicę i będzie raz w tygodniu :( więc przez jakiś miesiąc muszę radzić sobie sama,Aleks jest strasznie ruchliwy i trochę się obawiam macie jakieś sposoby?

reklama
Madziolek mnie się czasami zdarza samej kąpać Filipa, choć nie ukrywam że jest to dla mnie męczące. Po prostu mój kręgosłup i ręką na której go trzymam wysiadają. A wygląda to tak: jak przygotowuje kąpiel to Filipa odkładam do łóżeczka. Kapiemy się w salonie, wanienka stoi na stole. Wodę przynosze sobie w garnku i wlewam do wanienki. Filipa trzymam jedną ręką, tak że głowa lezy na przedramieniu a dłoń daje pod pachę. Drugą ręką myje. W wanience mam otwór do wylania wody więc też sobie z tym radzę. Możesz sobie zakupić wkład do wanienki, byleby nie z gąbki bo można niechcianego intruza w nim wychodowac. Na pewno sobie poradzisz i wyrobisz niezłe bicepsy. Może dziewczyny mają inny patent.

Do góry