reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Impreza udana, Filip zadowolony, mama też. Mój synek to dusza towarzystwa, uwielbia dzieci i koty. Nie było płaczu, grymaszenia. Nawet pospał z 30 min. i hałas mu nie przeszkadzał. Myślałam że z nadmiaru wrażeń noc będzie ciężka, ale nie. Takie wyjście dobrze nam zrobiło. Trzeba będzie częściej organizować takie spotkania żeby mi syn nie wyrósł na dzikusa.

Deszczu ciąg dalszy, o spacerze możemy zapomnieć. Kombinezony mają przyjść do sklepu w przyszłym tygodniu to zakupimy taki na teraz. Dzisiaj na obiad puree ziemniaczane a na podwieczorek jabłko -banan:)

reklama
Witamy sie razem z Miłkiem[emoji4]
Jahjahbob my mamy teraz 5,5kg. I nosimy troche 62 i 68
Jest taka okropna pogoda ze nic nam sie nie chce[emoji20]
Kasia fajnie ze juz takie smakolyki Filip zajada, juz sie nie moge doczekac jak moj syneczek bedzie probowal nowych smakow[emoji4]
Milego dnia dziewczyny[emoji4]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Kupiłam jednak to krzesełko z Ikea i powiem wam ze wyglada na solidne, jest bardzo stabilne i łatwe w złożeniu wiec bedzie go mozna wpakowac do auta i zabrać np na wakacje. Zobaczymy jak sie sprawdzi.

Biedronka to daj znać jak się użytkuje. Właśnie przeglądam krzesełka i nie wiedziałam że one też mają regulację oparcia, a ja karmię w leżaczku. Na razie mamy inne wydatki (szczepienie) więc jak przyjdzie moja jałmużna to pewnie zakupimy.

Dziewczyny jak długo jesteście na spacerze w taką pogodę? My tak 1 godz. max ale we wtorek mamy szczepienie i zastanawiam się czy sobie nie odpuścić spaceru. Chociaż z drugiej strony trzeba dziecię hartować.

Puree ziemniaczane zrobiło wczoraj furorę :)

Czesc dziewczyny, jaka tu cisza[emoji53]
Kasia my w taka pogode wychodzimy na 1h bo zawsze nas deszcz dopadnie... Szczerze to juz mamy dosc tej pogody, wszystko jest takie wilgotne ze szkoda mowic. Wczoraj wstawilam rzeczy do prania malego i do tej pory wszystko wilgotne a w mieszkaniu sie suszy[emoji53]. Nie wyobrazam sobie takiego prania co dzien przy noworodku na jesien lub zime, wiec swoja droga fajnie ze nasze maluchy sa z maja[emoji4]. Wszystko szybko i ładnie schlo na dworku, a nie raz wstawialam dziennie 3 prania.
Biedronka daj znac koniecznie jak to krzeselko z Ikea, bo wlasnie szukam takiego co mozna latwo do samochodu zapakowac i wiele miejsca nie zajmuje. Heh co prawda mamy kombi ale wyjechac do rodzicow na weekend to wyprawa na calego[emoji57].

Witam wszystkich.Pogoda nas również nie zachwyca zimno,ponuro aż nic się nie chce :(.Ja też czekam na informację jak się sprawdza krzesełko.Aleks coraz więcej rzeczy je i wszystko co ma w zasięgu rączek brudzi :D więc jak już będzie siedzieć to krzesełko na pewno się przyda :)

Cześć dziewczyny. Krzesełko na razie moj mąż złożył i stoi i czeka bo mały jeszcze nie siedzi samodzielnie wiec musze chwile poczekać z użytkowaniem. Tak jak pisałam wczesniej jest stoi stabilnie, nie ma tacki na jedzenie ale widzialam ze tacke mozna dokupic do tego modelu za 25 zl. Te droższe krzeselka chyba maja mozliwosc regulacji oparcia a to nie ma. Mysle ze jak dziecko juz siedzi to nie jest problem.
Jutro czeka nas drugie szczepienie i juz mam stresa bo boje sie ze skonczy sie jak ostatnio goraczka, marudzeniem i płaczem nie do uspokojenia. Echhh

Biedronka bedzie dobrze po szczspieniu. Bedziemu z Milkiem zaciskac piastki[emoji5].
U nas ciezka noc od 1 wstawalam co godzine do malego bo go gazy meczyly i wybudzaly, dobrze ze mam suszarke podlaczona przy lozeczku bo 3 razy uruchamialam.[emoji53] Wiecie co teraz jest na odwrot dni sa w miare spokojne z tym spinaniem, bo wiecej sie bawi, ale noce to masakra juz padnieta jestem bo ile mozna wstawac w nocy[emoji20]

reklama
Biedronka będzie dobrze, nasze dzieci już są starsze to może lepiej zniosą szczepienie. Bynajmniej mam taką nadzieję. My idziemy się kłuć we wtorek.
Zażywamy właśnie świeżego powietrza puki święci słońce.
Czy skladalyscie już wnioski o becikowe?

Do góry