reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dopiero jak będzie chodzić? Co lekarz, to opinia, bo u nas też wszystko w porządku, a następna wizyta kontrolna za 10 tygodni :)
Może lekarz przewiduje, że za 10 tygodni zacznie chodzić? :D a gdzie byliście? Na NFZ czy prywatnie?

Dominik w zeszłym tygodniu ważył 4785g. Idą łeb w łeb te nasze syny.

A dzisiaj nam stuka 2 miechy!!
@Martussa82 , @MarzenkaKa wszystkiego naj dla dzieciaków!

U nas pierwsza pobódka tej nocy. I bez żadnych budzików. Spanie od 22:30 wiec 5,5h. Az mi się nie chce kłaść spowrotem bo za 1,5 h zaczynamy procedurę wychodzenia z domu, żeby na badania zdążyć :)

Miłego dnia kobitki!

reklama
Widzę, że z tym usg bioderek to różnie. My byliśmy w 4 tygodniu, a następna wizyta ma być po skończonych 4 miesiącach. U nas też senny dzień był, ale to chyba po szczepieniu. Mały mi spał wczoraj od 14 do 5 rano tylko z przerwami na jedzenie, jak nie on, no i gorączka nas dopadła. Powiedzcie mi czy są czopki przeciwgorączkowe dla niemowlat? Bo mężowi w aptece farmaceuta powiedział, że nie ma i kazał nam czopki z dawką dla dorosłych dzielić na pół. Na razie jedziemy na paracetamolu w zawiesinie.

Aa to i ja uzupełniam dane do kolejki porodowej: waga 3180 g, długość 56 cm. No i wyskoczył faktycznie jak Filip z konopi o 15.00 ☺

Może lekarz przewiduje, że za 10 tygodni zacznie chodzić? :D a gdzie byliście? Na NFZ czy prywatnie?

Dominik w zeszłym tygodniu ważył 4785g. Idą łeb w łeb te nasze syny.

A dzisiaj nam stuka 2 miechy!!
@Martussa82 , @MarzenkaKa wszystkiego naj dla dzieciaków!

U nas pierwsza pobódka tej nocy. I bez żadnych budzików. Spanie od 22:30 wiec 5,5h. Az mi się nie chce kłaść spowrotem bo za 1,5 h zaczynamy procedurę wychodzenia z domu, żeby na badania zdążyć :)

Miłego dnia kobitki!

Wszystkiego dobrego dla dwumiesięczniaków! : D

Haha, wiem, że mam zdolnego syna, ale żeby aż tak? [emoji23]

Jeśli chodzi o pobudki, to ja już dawno budzika nie używam [emoji14] wybudzalam do 28 dż tak jak zalecają, a potem wedle życzenia Tymka :)
Dzisiaj dał mi pospać [emoji175] od 21 do1:30 i od 2:30 do 5:30 :D

Daj znać jak po badaniach :*

Napisane na PLK-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie,

My na usg bioderek byliśmy koniec czerwca i wszystko ok, kolejna wizyta za 6 tygodni więc tu też co lekarz to inaczej.
Wczoraj był ciężki dzień....prawie zero spania...po 15 minut, czasem pół godziny, i marudzenie...wieczorem najgorzej, po kąpieli i jedzonku też tragedia choć zawsze zasypiala cudnie...płakać mi się chciało...ale zasnęła o 21ej i....dopiero wstała....jedynie pampers nie wytrzymał....

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Widzę, że z tym usg bioderek to różnie. My byliśmy w 4 tygodniu, a następna wizyta ma być po skończonych 4 miesiącach. U nas też senny dzień był, ale to chyba po szczepieniu. Mały mi spał wczoraj od 14 do 5 rano tylko z przerwami na jedzenie, jak nie on, no i gorączka nas dopadła. Powiedzcie mi czy są czopki przeciwgorączkowe dla niemowlat? Bo mężowi w aptece farmaceuta powiedział, że nie ma i kazał nam czopki z dawką dla dorosłych dzielić na pół. Na razie jedziemy na paracetamolu w zawiesinie.

Nam po szczepieniu lekarka poleciła
https://live-productcatalogue.s3-eu...0 mg front_1500x1500.jpg?width=320&height=320

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

MamaAWR - a USG główki i brzuszka dlaczego robisz? Nosze w pionie bo czasami to jedyna pozycja żeby uspokoić moja niunię...
Dzisiaj 2 miesiące[emoji16][emoji16][emoji16]
Wstyd się przyznać ale go gin idę dopiero w poniedziałek...

Moje dziecko robi coś dziwnego - trze całą twarzą o mnie, tak jakby wycierała nos, wbija twarz we mnie i szybko z lewo i prawo... nie wiem jak to opisać... dziwne to jest i nie wiem co robić...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

MamaAWR - a USG główki i brzuszka dlaczego robisz? Nosze w pionie bo czasami to jedyna pozycja żeby uspokoić moja niunię...
Dzisiaj 2 miesiące[emoji16][emoji16][emoji16]
Wstyd się przyznać ale go gin idę dopiero w poniedziałek...

Moje dziecko robi coś dziwnego - trze całą twarzą o mnie, tak jakby wycierała nos, wbija twarz we mnie i szybko z lewo i prawo... nie wiem jak to opisać... dziwne to jest i nie wiem co robić...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój syn tak robił jak był glodny i albo po prostu chciał possać cyca. Ale już daaawno tak nie robił. Jak jest nakarmiona to nie wiem co to może oznaczać.

My już w domu po badaniach. Wszystko w normie, jupi!! :D
USG główki zlecił neurolog żeby skontrolować torbielki, które były wykryte w szpitalu - wchłonęły się i nie ma po nich śladu.
USG brzuszka zlecił pediatra ze względu na złe wyniki morfologii. Ale wszystko w normie, czyli to nie wątroba ani nerki ani nie śledziona.
Pozostają opcje dwie: wirus (ciagle albo znowu) albo serducho. Z tym, że serce nie wpływa raczej na białe krwinki więc raczej wirus. Ech... za tydzień znowu trzeba ukłuć :(

reklama
Do góry