reklama
Karlik
Fanka BB :)
Dawo- ja nie jem kalafiora, brokułów i fasolki szparagowej z rzeczy które jadą familia. Poza tym wszystko łącznie z truskawkami, czereśniami i brzoskwiniami. I smażone tyż jem
Mój pruka bardzo niezależnie co jem ale bóli brzucha nie widzę.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
mamaAWR
Uff.. po nocy pięknego spania wyszedł dzień piękbego marudzenia. I uśmiechów jakoś tak mniej. W dodatku nie obudził się jak zwykle na karmienie po drugiej tylko coś tam sobie przez en mlaskał. Nie wiem czy powinnam się martwić, bo taki osłabiony, czy może w końcu wraca do normalnosci bo brzuch go nie boli. Jakbym chciała umieć czytać jego fale mózgowe.. ech..
W nocy przebieram jak jest siku albo kupa. Ale nie zawsze jest. Zauważyłam, że jak ma sucho a ja go wezmę na przewijak zamiast od razu do cyca to jest wrzask. Jak ma mokro to półśpiący daje się przewinąć spokojnie. Więc teraz sprawdzam jeszcze w łóżeczku
Odbijać próbujemy zawsze, nie zawsze się udaje. Czekam kilka min i jak jest spokojny to odkładam. Jak się wierci to znak że jakiś bąbelek idzie i czekam na porządne beknięcie
Z tym, że mój na siłę się czasem próbuje domyślać zamiast słuchać prostych instrulcji i wtedy dopiero jest ciekawie Staramy się śmiać z takich sytuacji.
Jem prawie wszystko. Na początku odstawiłam jaja, mleko i truskawki. Teraz wróciłam do mleka, jest ok. Dzisiaj zjadłam truskawki - zobaczymy.[/QUOTE]
Ja bym bardzo chciała, żeby on po 3h zasypiał. Ale on po 16 potrafi nie spać do 22. Karmię, tulę i gucio. Jak go weźmie dyskomfort brzuszkowy to dopiero po kąpieli się uspokaja.MamaAWR-3 godziny aktywności u takiego szkraba to baaaardzo długo. U Karola wtedy jest takie przemęczenie ze nie może zasnąć. Mam notatki po dziewczynach i kazda miała tak jak on max. 1,5h aktywności i sen.
Jedzenie chyba 10-15 to krótko ale tak fajnie, wygodnie. Czasem dzieci jedzą 40-60minut. A odbija zawsze? Na mojego to musiałabym czekać z 30 minut czasem. A w nocy Ci pięknie śpi. Zazdroszczę. Marys to samo.
A w nocy jeszcze zamieniasz pieluchę jak nie ma kupy? Bo u nas na noc jedna, rano chce wyjść przez ubranie.
W nocy przebieram jak jest siku albo kupa. Ale nie zawsze jest. Zauważyłam, że jak ma sucho a ja go wezmę na przewijak zamiast od razu do cyca to jest wrzask. Jak ma mokro to półśpiący daje się przewinąć spokojnie. Więc teraz sprawdzam jeszcze w łóżeczku
Odbijać próbujemy zawsze, nie zawsze się udaje. Czekam kilka min i jak jest spokojny to odkładam. Jak się wierci to znak że jakiś bąbelek idzie i czekam na porządne beknięcie
Co racja to racja. Też już się nauczyłam. Chłop to jest prosta konstrukcja. Jak mu powiesz: wyłącz pralkę to wyłączy, ale prania już nie wywiesimamaAWR- ja juz się nauczyłam że każdemu- nie tylko mężowi trzeba wytłumaczyć dokładnie bo potem ma się nieuzasadnione pretensje. Ską on biedny miał wiedzieć jaki Ci olej kupic - kupił najlepszy jaki uwazał za słuszny - jego oczami. Tak samo będzie z dziećmi. Jak powiesz ubierz się to za dużo - jak powiesz załóż spodnie i bluzkę to OK.
Dzieci np. ( przynajmniej moje) jak mówią, że chca kanapę z szynką to ona ma być z szynką a nie z masłem i szynką! :-))))))
Zasada nr 1 jak wiesz jak Ty wiesz to nie znaczy że ktoś wie albo się domyśli - Twoim sposobem myślenia.
Z tym, że mój na siłę się czasem próbuje domyślać zamiast słuchać prostych instrulcji i wtedy dopiero jest ciekawie Staramy się śmiać z takich sytuacji.
A może jej za ciepło albo za zimno w nim? To dwa największe problemy u nas. Wtedy wkładam całą głowę do gondoli, żeby sama poczuć jak tam jest. Istny mikroklimat, zupełnie inaczej niż ja odczuwam na spacerze.iero mam luz
Dzisiaj wybraliśmy się na długi spacer i Wika w jedną stronę spała w chuście, później chwilę w wózku (5 minut?) i w powrotną drogę u taty na rączkach. Wyspała się cudnie, za to my wróciliśmy utyrani jak rzadko Nasz wózek parzy mam wrażenie...
65 mówisz? Ni ma takich, chyba że miękkie. Mnie dopiero w Bradonnie udało się dostać i czekałam ponad miesiąc na zamówienie - odebrałam jadąc do szpitalaOlo- rozmiaru na mnie biustonosza nigdzie nie ma wezmę 70f choć mój freya i hotmilk są 65f ale chyba już rozciągnięte.
To raczej nie kwestia tego co zjadłaś. Córka może tak reagować nanadmiar bodźców. Dominik też zawsze odreagowuje pozbawanie nowych ludzi.Dziewczyny a macie może jakaś dietę dla matki karmiącej? Ja ostatnio to na chlebie raz z szynką raz ze serem jadę i kawa zbożowa...
Wczoraj do 22bylismy na imieninach u teściowej i nie wiem czy mi się wydaje ale mała jest jakaś niespokojna i tłumaczę to sobie tymi atrakcjami wczorajszymi, każdy chce na rece, nowe miejsce- mieliście taką sytuację...
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Jem prawie wszystko. Na początku odstawiłam jaja, mleko i truskawki. Teraz wróciłam do mleka, jest ok. Dzisiaj zjadłam truskawki - zobaczymy.[/QUOTE]
Ostatnia edycja:
Karlik
MamaAWR- są 65 staniki te "prawdziwe" firmy biustonoszowe robią i usztywniane i półusztywniane. nie te firmy co produkują tylko 75b
Normalnie nosze 70d teraz biorę 70f. Znalazłam Royce ( nie blossom ale coś jest).
A Tobie w bradonnie haka firmę dobrali? I jaki masz tego rozmiar? Pewnie inny niż z h&m co?
Normalnie nosze 70d teraz biorę 70f. Znalazłam Royce ( nie blossom ale coś jest).
A Tobie w bradonnie haka firmę dobrali? I jaki masz tego rozmiar? Pewnie inny niż z h&m co?
Widzę że koleżanki znów nocą aktywne ja karmię przez zamknięte oczy w nocy...probuje sie nie rozbudzac...Młoda też nawet oczu nie otworzy do karmienia bo świece Jej czasami po buzce aby cycusia włożyć...
Dzis zaczynamy półkolonie, dziecko tak zadowolone ze juz po 6 wstalo to jeszcze najmłodsze śpi i ja też jeszcze dosypiam.
Ja ostatnio na szybko kupilam usztywniany z H&m i narazie ujdzie, może być. Moze na szybko aby Ci Karlik doszlo to H&m bo niestety różnie bywa z przesyłkami.
Milego dnia...
Dzis zaczynamy półkolonie, dziecko tak zadowolone ze juz po 6 wstalo to jeszcze najmłodsze śpi i ja też jeszcze dosypiam.
Ja ostatnio na szybko kupilam usztywniany z H&m i narazie ujdzie, może być. Moze na szybko aby Ci Karlik doszlo to H&m bo niestety różnie bywa z przesyłkami.
Milego dnia...
Martussa82
Hankowa Matka-Wariatka :)
Pierwsza zupa po cc w szpitalu to była brokułowaDawo- ja nie jem kalafiora, brokułów i fasolki szparagowej z rzeczy które jadą familia. Poza tym wszystko łącznie z truskawkami, czereśniami i brzoskwiniami. I smażone tyż jem
jem WSZYSTKO! Był kalafior, fasolka szparagowa i fasolka po bretońsku. sos czosnkowy i chrupki orzechowe i czekolada! Jedynie od kawy mnie odrzuca
@Karlik - w kwestii męża i dorzucania mu nocnych obowiązków - jakbym czytała o swoim podejściu.. Ale czasem jak mała już bardzo chce, a ja bardzo chcę siku - to proszę, by zaczął przewijać, bo mi szkoda Ali, by czekała
Ala rytmu dnia nie ma jakiegoś uregulowanego - za to bardzo uzależniony od pogody, tak myślę.
W nocy za to pierwszy sen od 4 do 5,5 h, potem budzi się co 2-2,5...
Co do stanika - zrobię sobie urodzinowy prezent i kupię ten:
Link do: DALIA Lingerie - internetowy sklep z bielizną
Mam z tego rodzaju zwykły,75F, nieźle trzyma wielki biust, jeno wyjmowanie do karmienia trudne...
mamaAWR
Z Bradonny mam firmy Alles 65D. Z H&M po prostu S. Więc trudno porównać. kupione w dwupaku. Dobrze się noszą i wygodne są, choć może nie wyględne.MamaAWR- są 65 staniki te "prawdziwe" firmy biustonoszowe robią i usztywniane i półusztywniane. nie te firmy co produkują tylko 75b
Biustonoszy do karmienia szukałam naprawdę w wieeeelu sklepach w warszawie. Markowych i nie markowych i z obwodem 65 jest poważny problem.
W temacie nocnego budzenia męża jeszcze. Ja w nocy jestem przeważnie tak padnięta, że padam na pysk. Już mi się zdarzyło stracić równowagę z dzieckiem na rękach. Na szczęście klapnęłam pośladkami na swoje łóżko i nic się nie stało. Wolę jednak wybudzić męża, żeby to on wstał i przewinął syna niż samej w takim stanie dziecko nosić.
No i są to ich nieliczne chwile wspólnego kontaktu w tygodniu bo mąż też wraca z pracy ok 18 - 19 i tylko chwilę się widzą zanim młody pójdzie spać. Niech kojarzy ojca też z nocnych przygód
reklama
Olo32
Haha w hm z tego co bralam byly rozmiary s, m, l wzielam mMamaAWR- są 65 staniki te "prawdziwe" firmy biustonoszowe robią i usztywniane i półusztywniane. nie te firmy co produkują tylko 75b
W bradonnie przed ciaza mialam 75DD, teraz jeden dobrali mi F a blossom wlasnie ten co pisalam.
Dzien dobry! My zaspalismy w nocy i obudzilismy Mary na jedzenie dopiero przed 5.. Po 7h snu.
Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja: