reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja dziś daje piersiom odpocząć i mały jest na odciaganym z butelki. Moje dziewczyny potrzebują odpoczynku [emoji12].
Z małym zjezdzilam dziś pół Warszawy i to ZTM i niuniuś spał i spał. Karmienie odbebnilam w autobusie 509 [emoji41].
Myślałam że da mi popalić ale dał nawet mi lunch że znajomymi normalnie zjeść [emoji41].

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja martwiłam się, że od września młody będzie gluty z przedszkola przynosił... Otóż już dziś mamy katar- a malutka ma dopiero 3 tygodnie :( niestety chłopcy przywlekli jakieś wirusisko- im przeszło natychmiast, mam nadzieję że Wika z pomocą mleczka też szybko sobie z nim poradzi....
Laktator mam Medela Swing- uwielbiam go!

Ja mam też Canpola i jestem zadowolona.
Jestem zmęczona po masażu, nie wiem co tam nastawiają ale w dwóch miejscach miałam wybite... Jeśli do piątku nie będzie lepiej to będziemy dalej się masować

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś daje piersiom odpocząć i mały jest na odciaganym z butelki. Moje dziewczyny potrzebują odpoczynku [emoji12].
Z małym zjezdzilam dziś pół Warszawy i to ZTM i niuniuś spał i spał. Karmienie odbebnilam w autobusie 509 [emoji41].
Myślałam że da mi popalić ale dał nawet mi lunch że znajomymi normalnie zjeść [emoji41].

Złote dziecię!! My dziś na kontroli u pediatry. Wszystko ok, waga juz przegonila wage urodzeniowa (rowno 3500g). Pediatra mowila tylko, ze troche za wolno rosnie jej obwod glowy, bo przez pierwsze 4 tygodnie powinien sie zwiekszac o 0,8cm na tydzien, a u niej od porodu (2tyg) przyrosl o 0,8cm. Ale zakladam, ze to blad przy pierwszym mierzeniu ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam aventa Philipsa elektryczny i jestem nie zadowolona a kosztowal ponad 400 zl jak bym teraz kupowała to jeżeli swing dziewczyną co ze mną leżała to taki miała pracował ciszej i składał się tylko z 3 elementów

Lalamido- jak dajesz piersiom odpocząć to Ci się nie przelewają? Jeżu ja po kilku godzinach nie daje rady bo mnie ciągnie do ziemi.
Olo- ja mam ręczny avent i jest ok ale elektryczny canpol miała laska w szpitalu i wyglądał super.
Majmaj-biedna Viki mam nadzieje ze jej się mleczko dobrze ciągnie z zatkanym noskiem.

A mój Karol nie zrobił dziś ani jednej kupy. Wszystko mleczko się wchłonęło...
Dobrze ze sika dużo :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Lalamido- jak dajesz piersiom odpocząć to Ci się nie przelewają? Jeżu ja po kilku godzinach nie daje rady bo mnie ciągnie do ziemi.
Olo- ja mam ręczny avent i jest ok ale elektryczny canpol miała laska w szpitalu i wyglądał super.
Majmaj-biedna Viki mam nadzieje ze jej się mleczko dobrze ciągnie z zatkanym noskiem.

[emoji1] odciągam laktatorem . Inaczej chyba by wybuchły. Mały Je bardzo dużo ok 100ml na raz więc laktacje mam niezła [emoji12] .
Ostatnio zaczął bawić się w trakcie jedzenia i chyba myśli że mam sutki z gumy bo Je wyciąga i wciąga. Zaczęło boleć [emoji19]

No wlasnie ten elektryczny canpol ma ta moja swiadkowa, co to blizniaki wczesniaki urodzila i bardzo zachwala. Chlopaki maja sie dobrze i jeden juz nawet jest z nia na salo, drugi jeszcze ma troche problem z utrzymaniem cieploty ciala, ale dzien, dwa i bedzie dobrze :)

Ja poki co nie daje piersiom odpoczac. Brodawki maja sie zdecydowanie lepiej, wisac terapia muszlowa dziala ;)

U nas mala sikala dzis jak szalona podczas przewijania i zamoczyla trzy komplety body + pajac [emoji23]

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Olo, pierwsze słyszę o tej głowie, chłopcom moim mierzyli tylko podczas wizyt szczepiennych ( czyli po raz pierwszy po porodzie po 6 tyg). Jak byłam z Wiką teraz to tylko ją ważyli...aż sama jutro zmierzę z ciekawości.
Karlik- na szczęście nosek nie jest całkiem zatkany, tylko jej furczy na razie, ale w pogotowiu na noc mam Nasivin (wg różnych źródeł jest od 5 tyg lub 3 mca...)
Zawsze mnie to zastanawia z tą kupą u dzieci- czyli że jak się mleko w całości wchłania to teoretycznie lepiej, prawda? U nas kilka kup dziennie nadal, czasem zdarzy się noc bez kupy.
Waraai, jak w domu? Ogarniasz?

reklama
Pierwsza noc w domu za nami.

Młoda budzi się co jakies 2h do piersi i śpi między karmieniami.
Cicha, spokojna.
Spaliśmy z Tatą w trójkę w jednym łóżku (Tata się nie wyspał ;P, ja pierwszy raz spałam trzy razy pod rząd po prawie dwie godziny, gdzie od czwartku rana do wczoraj wyszło mi tego łącznie jakieś 15 godzin).
Położna powiedziała wczoraj, że taka spokojna i niepłacząca jest dlatego, iż ma żółtaczkę. :(
I zrobiło mi się smutno, bo ciągle jeszcze z tego nie wyszłyśmy. Jutro idziemy na pobranie krwi i oznaczenie bilirubiny, i modlę się tylko, by spadła lub chociaż nie wzrastała, żeby nie wracać z marszu na oddział. :(

Ciuszki na 56.
Choć nawet na 56 zdarzają się za małe. Czeka mnie przetrzepanie garderoby. ;)

W domu mam syf.
Brakuje mi też - uwaga! - kocyków. :D
A przynajmniej jednego cieplejszego, same otulacze mam w sumie.

Kot nie może się oswoić jeszcze.
Dlatego mała na noc tymczasem będzie ze mną.

A!
Waga w 5 dobie - 52kg i w 78cm obwodu.
Szwy mi wczoraj wyjęła. Były bardzo długie i wbijały mi się w moje delikatne tkanki. ;)
Jest bosko! ;]

Ostatnia edycja:
Do góry