reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Milka podzielam Twój los... Skurcze są, ale się wyciszają i ciagle ktoś pyta, czy już przypadkiem nie rodzę :rolleyes2: Byłam też dziś na KTG - zapis prawidłowy i pojawiły się dwa skurcze na 40 i w sumie tyle... Chyba trzeba dokupić jeszcze wiaderko cierpliwości i czekać dalej ;)

@martussa fajny patent na przewijak, nie wpadłabym na to, a też myślałam bardziej o tych podkładach higienicznych, żeby je sobie przecinać

Marta to identycznie miałam przedwczoraj ktg i było kilka skurczy na 40. Teraz też cały czas czuje ale nie są mocne ani regularne i podobne przy miesiaczce. Jak tak wolno będzie się to rozkręcac to nie wiem ile mój poród będzie trwał... Co lekarz Ci powiedział o tych skurcz ach na 40?bo moja położna powiedziała ze widziała że mam skurcz i caly czas ze mną rozmawiała a jak nie przerwałam rozmowy na oddech podczas skurczu to mało mnie jeszcze boli i one jeszcze nic nie znaczą...

Olo - wyslij mi e-mail na Priv to poprzesyłam co mam (w mobi). Choć nie wiem co lubisz...
martussa - oj ja tez chustę już mam gotową. To już moje trzecie dziecię w chuście będzie. Ktoś Cię uczył wiązać? chyba masz długa tą chustę.
mamaAWR- pozycja w chuście nie zrobi krzywdy dziecku, będzie naturalna. Ja nosiłam takie maluchy już po domu- głównie odkurzajac :-). Byle dobrze wiązać i naciągać.
MajMaj - przypominasz sobie może czy przed porodem ( np. tydzień przed) miałaś gęsty śluz jak geste białko surowego jajka?
Madziołek.- no życzę Ci tego weekendu , tyle że ja z takim rozwarciem chodzę od 10 dni....
waraai- a Ty nie miałaś rodzic po randce?
milkaklaudia - trzymam kciuki za szybki rozwój sprawy :-)

ja mam zagwozdkę bo moja sąsiadka która miała zostac z dziećmi w razie w właśnie wyjeżdża na dwa dni.,....

Karlik może uda sie te dwa dni nie urodzić. Ale lepiej znajdź inne wyjście żebyś była spokojnie
Kładę się spać, bo lepiej cokolwiek się wyspać w razie w. Chociaż myślę że to się tak szybko nie rozkreci...

Marta to identycznie miałam przedwczoraj ktg i było kilka skurczy na 40. Teraz też cały czas czuje ale nie są mocne ani regularne i podobne przy miesiaczce. Jak tak wolno będzie się to rozkręcac to nie wiem ile mój poród będzie trwał... Co lekarz Ci powiedział o tych skurcz ach na 40?bo moja położna powiedziała ze widziała że mam skurcz i caly czas ze mną rozmawiała a jak nie przerwałam rozmowy na oddech podczas skurczu to mało mnie jeszcze boli i one jeszcze nic nie znaczą...

Mi niby powiedziała, że przy takich od 60 można rodzić, a te moje na 40 też nie były jakieś bolesne i nie potrzebowałam łapać oddechu, czy przerywać rozmowę, więc nie wiem sama... Lekarz dyżurny tylko zerknął, zapytał na kiedy termin i powiedział że wszystko jest ok i tyle... Ja też odczuwam cały czas skurcze, ale tak jak u Ciebie o różnym nasileniu i nieregularne :rolleyes2: Jak teraz pojawiła się u Ciebie ta krew to może się ruszy i przetrzesz mi szlaki skoro przebiega to u nas tak podobnie ;)

@milkaklaudia cos sie dzieje :) zawsze to lepsze niz nic. Ja bylam pewna, ze po tym wypadniciu czopa cos sie rozkreci, a tu noc spokojna jak nigdy. Ech!
Ja tez spac, bo o 8 jutro to ktg mam i tez ciekawa jestem tego badania, bo to moj pierwszy raz

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z tymi skurczami, to chyba chodzi bardziej o ich długość w zapisie.

U mnie na 60, ale krótkie, czyli przepowiadające.
Porodowe są na 10 kresek długości, czy jakoś w ten deseń.
Coś tam mi położna tłumaczyła. :)

@Karlik od razu po byłoby głupio. :D
Ale baza ciągle utajona.
Z drugiej strony - teraz jeszcze mogę ciągle bez zabezpieczenia. ;)

Natomiast ci, co mieli przyjechać do syna, właśnie wyjechali na dwa tygodnie. Świat by cudu doświadczył, gdybym zaczekała do 4 czerwca. :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry