reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Olo - zapomniałam się odnieść do zdjęcia z maratonu. Po pierwsze wielki szacun bo ja jestem sportowa - owszzem ale biegam w większości jak mnie gonią. Nie lubię. być może dlatego że odkąd mieszkam w górach jest po prostu ciężko - serce trzeba mieć jak koń. A Ty na mecie wyglądasz jakbyś wpadła tam na casting jakiś. Nic nie widać po Tobie zmęczenia!!
I serdeczne imieninowe również :-)
waraai- moja córka karmiona piersią nie tolerowała mojego własnego chleba- bezczelna ! ale w nim dużo płatków owsianych i siemienia lnianego... znam takie które jedzą wszystkie i inne które uważają je za wyrodne matki - he he
martussa - ja też chcę na spacerki bez brzucha już!! o wózek się oprzeć, a nie pisałas jak Hania z siostrą ? duża lalka z żywym serduszkiem wzbudza zainteresowanie?
marta-) jesteście w stanie dojść do/ze szkoły na nogach? Ja bym lody zaczęła od owocowych, bezmlecznych. A masz może thermomix (albo inny mocny blender)? Mrożony jogurt+banan - ulubione lody mojej córki. Albo nie mrożony jogurt+ inne owoce i do foremek (ja mam z patyczkami).. za 2 godziny będą gotowe :-)

GBS - może te historie z GBS sie zdarzają.....dlatego moja poprzednia gin w poprzedniej ciąży leczyła mnie na paciorkowca przed porodem, a po 2 tyg. dostałam do żyły już na porodówce....

Karliku a w których górach mieszkasz, jeśli to nie tajemnica ? :)

Pytam, bo ja też z gór, i może jeszcze się okazać, że się będziemy gdzieś z wózkami mijać ;)

Prawie Tatry ale terytorialnie wciąż Gorce. A Ty?
Z okien szpitala mam taki widok ( jak byłam tam w kwietniu).

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    350,7 KB · Wyświetleń: 132
@Karlik - dzięki za miłe biegowe słowa ;) ja biegania też kiedyś nie lubiłam, ale jak musiałam skończyć z ukochaną siatkówką, to trzeba było znaleźć sobie nowe hobby. Może po ciąży jak już dojdę do siebie, wzmocnię mięśnie, to spróbuję wrócić. Na małe dystanse, bez porywania się na 42km ;)
I dziękuję Wam wszystkim za życzenia :)

Co do GBS - mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Zdaję się na lekarzy, bo nic innego mi już nie pozostaje..

Warai- cieżko żyć wsród górali....oj cieżko. Specyficzny naród :) my ty żyjemy ze wszystkimi w zgodzie ale trzeba umieć przełknąć wiele chociażby to ze sąsiad Cie nawet na zwykłym, krowim mleku chce zrobic w bambuko :)
Moze tez to ze żadne z nas nie jest stad.... Ale dziewczyny juz zaciągają :)

reklama
Yyyy jeśli czop śluzowy może być bez krwi, to wygląda na to, że się odkorkowałam właśnie.
No to może być za chwilę/dziś, albo jak ze mną. [emoji12]
Niby w ciągu tygodnia miałam się wypakować, a tu już drugi leci.
Trzymam jednak kciuki za najbliższe godziny u Ciebie.
Może skurcze męża zadziałały. [emoji13]

Do góry