reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

A powiem Wam ze tak mysle o naszej Klaudi maly 4 razy obkrecony pepowina i rodz na sile a nie wierze ze na usg tego nie bylo widac dobrze ze Nikos szczesliwie sie urodzil ale na pewno sie podduszal mam takiego wkur... na szpital ze szok.
A co za sprzęt mają w tych powiatowych szpitalach, pewnie przez to samo USG nas oglądali, nie dziw się.... A lekarz jak lekarz pewnie zakłada, że powinno być dobrze.... A jak jest inaczej to zdziwiony.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
02.05 w lidlu będą body z długim rękawem w 2-paku z biobawełny po 27,99 zl

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Znowu będzie szaleństwo ;)
Ja dziś byłam na standardowych zakupach spożywczych w Lidlu właśnie. Kolejki wielkie. Nagle informacja, że "zaraz otworzymy dla państwa kasę numer 4", więc ruszam do niej powoli, a tu mnie wyprzedzają, o mały włos się o mój brzuch nie obijają i bieeeegną do tej wolnej kasy. Dotarłam jako piąta :)

Nieciekawie macie w tym Białymstoku... Ja chyba bym się uparła, że albo mnie przyjmują, albo proszę o pisemne oświadczenie, że odmawiają mi udzielenia pomocy. Nasza służba zdrowia jest fatalna, liczą się pieniądze, wyrobione punkty, a potrzeby i problemy pacjenta to już temat poboczny :(

Olo ja takich sytuacji doświadczam za każdym razem, jak Pani zawoła do nowo otwartej kasy i zawsze się zastanawiam za czym ten naród tak pędzi...
A ostatnio postanowiłam pierwszy raz ułatwić sobie życie i widząc kolejkę na całą długość Rossmanna nikogo nie pytając i nie czekając, czy łaskawie ktoś mnie przepusci ominęłam ten cały tłum i podeszłam do kasy ;)

Właśnie się dowiedziałam, że bratanek z którym spędziłam sporo czasu w weekend ma podejrzenie szkarlatyny :szok: Mam nadzieję, że mnie nie zaraził...

Przeraża mnie to co się dzieje w tych szpitalach. Ja narazie bez żadnej wizyty na ip więc nie wiem co mnie czeka... Dziewczyny piszecie o tym ciśnieniu a jak Wy przy takim ciśnieniu sie czujecie w ogóle?
Jedni lekarz chcą przyspieszać poród drudzy każą czekać i bądź spokojna...
4 razy obwiniety pepowina i rodzilas Klaudia naturalnie? Myślałam, że jak już raz dziecko jest obwiniete to już wykonuje się cc. Bo jak ono ma się urodzić? Strach się bać

Przeraża mnie to co się dzieje w tych szpitalach. Ja narazie bez żadnej wizyty na ip więc nie wiem co mnie czeka... Dziewczyny piszecie o tym ciśnieniu a jak Wy przy takim ciśnieniu sie czujecie w ogóle?
4 razy obwiniety pepowina i rodzilas Klaudia naturalnie? Myślałam, że jak już raz dziecko jest obwiniete to już wykonuje się cc. Bo jak ono ma się urodzić? Strach się bać
@milkaklaudia u mnie samopoczucie dobre. Nie odczuwam tego ciśnienia jakoś specjalnie. Czasami kołatanie serca (jakby całe moje ciało pulsowało w jednym, dość mocno odczuwalnym rytmie, jak na technoparty :p), ale poza tym nic więcej nie czuję. Ciężko mi nawet odróżnić kiedy jest wysokie, a kiedy niskie.
Wiem, że mój wysiłek je podwyższa. Ale ileż czasu można robić nic... ;)

Ja też nie czuję "objawów" nadciśnienia, mam obrzęki nóg ale jak poleze to schodzą. Serce też mi nie kołacze, choć gdyby tak było to to.raczej przez tarczyce. Kiedyś czułam jak uderzyło mi gorąco i szybko zmierzyłam ciśnienie ale było w normie.

Cóż...jest po 2ej, koniec spania...jedyny plus to taki że dziś 37+0, czyli zaczynam 38 tydzień.

Jeszcze tak się chciałam Was zapytać o ruchy, tzn. ja malutką czuję dobrze, szczególnie jak się przeciaga, aż boli, ale czasem mam takie drgawki, tzn.to takie uczucie jak czasem nas wstrząśnie np.z zimna to mi tak czasem brzuch czyli Mała zadrga...mam nadzieję że to normalne...

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Gabiś - no dzień dobry :D u mnie już pospane - ze 2,5 h :D
Też Mała tak drga czasem, generalnie ciężko to opisać, jest mega silna i rozciąga się we wszystkie możliwe kierunki, no kino jest...
Mam to samo...i to wypychanie dooopki raz w jedną raz w drugą stronę i mój niekształtmy brzuch...a boli to czasem jak cholipcia...
Kurtka na wacie...jeszcze jak słyszę jak mi mąż chrapie....wrrrr....

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry