reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja biore ze wzgledu na nadcisnienie.
Powiem Wam dziewczyny ze jakas mnie depresja dopadla. Uswiadomilam sobie ze jestem ze wszystkim zielona ze nie wiem gdzie bede rodzic w Bialymstoku sa dwa szpitale nie wiek ktory lepszy tu tak to dziala ze przyjma tam gdzie ostry dyzur. Martwi mnie moje nadcisnienie bo srednio jest 140na95 czyli granica max i to przy 6 tabletkach dziennie czytalam ze z takim cisnieniem dziewczyny ostatni miesiac lezaly w szpitalu przed porodem oj jakas depreche mam.

reklama
Ja biore ze wzgledu na nadcisnienie.
Powiem Wam dziewczyny ze jakas mnie depresja dopadla. Uswiadomilam sobie ze jestem ze wszystkim zielona ze nie wiem gdzie bede rodzic w Bialymstoku sa dwa szpitale nie wiek ktory lepszy tu tak to dziala ze przyjma tam gdzie ostry dyzur. Martwi mnie moje nadcisnienie bo srednio jest 140na95 czyli granica max i to przy 6 tabletkach dziennie czytalam ze z takim cisnieniem dziewczyny ostatni miesiac lezaly w szpitalu przed porodem oj jakas depreche mam.
Spytaj lekarza czy nie lepiej żeby się w szpitalu położyć. Ja byłam dwa razy, nie wspominam tego aż tak źle. Ale dla pocieszenia- nie łam się. Ja zostałam z wszystkim kompletnie sama, bez wsparcia, do szpitala sama się zawiozłam. Trzeba być twardym, niestety. :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

klaudia i nikodem- przykro mi, że borykasz się z nerwicą - nie wiedziałam :-( współczuję.
waraai- ja to mam wrażenie że fryzjerski centymetr to nie jest ten sam co w matematyce... przykro mi. Ja sobie na urodziny ( jakies dwa tygodnie) zamawiam u męża zorganizowane lokalnej "sławy" fryz w domy z eko farbowaniem i podcinaniem (mam długie długie, ciemne i mocno siwiejące).

Ale sie uśmiałam - racja!
mlodamamax2
- ja mam różnica 2 lata 4 miesiące i 6 dni :-)
asia333podlasie - mama mi opowiadała, że gorące kąpiele to była "porada" na wywołanie poronienia na początku ciąży. Ja przez dwie ciąże ze strachu nie leżałam w wannie. Teraz leżę i jest OK tylko nie można przesadzać z temperaturą wody podobno. Ale w ciepłych źródłach też byłam i było OK.

Ja zauważyłam bardzo dużą różnicę w ilościach twardnień brzucha po zmianie magnezu. Teraz nie wiem czy w ogóle mi twardnieje - nic nie czuję. Polecam brać dobry magnez bo te apteczne leki i nie leki sa jak placebo chyba czasem...

A jaki magnez bierzesz?
Ja kupiłam sobie Ci-Tri-Mag Forte, podają tam dwie tabletki na dobę, ale przy ostatnich przebojach zaordynowałam sobie 4 [emoji12], i jest lepiej.
Z tym, że nie brałam wcześniej wcale.
No, może w 1 trymestrze kilka razy jakiś Aspargin, bo gin mi zaleciła przy lekkich twardnieniach wtedy, potem jednak zaniechałam zupełnie. ;)
No i lekarza mam dopiero 28.03. :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny,ja cały week na nogach bo wyprawialismy urodziny Majusi,wczoraj spokojniej bo dziadkowie a dziś rodzina z dziećmi,właśnie sprzatamy. W nocy miałam straszna migrene az zbieralo mnie na wymioty,nie mogłam się ułożyć więc w sumie noc zarwana.
Jutro rano mam do odbioru wyniki morfologie,mocz,a na 17 mam ginekologa może ten mój syn się ustawi ładnie do zdjęcia ;)
Co do kąpieli to wam powiem,ze ja bardzo często leżę w gorącej wodzie dlatego że pomaga mi na ból pleców i nie zauważyłam żebym miała po tym brzuch bardziej twardy lub cos. Wiadomo,ze wrzątku nie leje i staram się dolewać tej gorącej wody stopniowo żeby się organizm przyzwyczaił.

Spytaj lekarza czy nie lepiej żeby się w szpitalu położyć. Ja byłam dwa razy, nie wspominam tego aż tak źle. Ale dla pocieszenia- nie łam się. Ja zostałam z wszystkim kompletnie sama, bez wsparcia, do szpitala sama się zawiozłam. Trzeba być twardym, niestety. :)

Ciebie kobieto to ja wogole podziwiam ☺ dumna jestem z Ciebie. Co do szpitala nie ma problemu moge isc ale moja gin chyba nie widzi wskazania chodz czytalam ze dziewczyny z duzo mniejszym ladowaly w szpitalu boje sie zeby czegos nie zaniedbac. Chyba jakis jednodniowy kryzys mam . Przepraszam ze tak smece.

Ciebie kobieto to ja wogole podziwiam [emoji5] dumna jestem z Ciebie. Co do szpitala nie ma problemu moge isc ale moja gin chyba nie widzi wskazania chodz czytalam ze dziewczyny z duzo mniejszym ladowaly w szpitalu boje sie zeby czegos nie zaniedbac. Chyba jakis jednodniowy kryzys mam . Przepraszam ze tak smece.
Spoko :) mamy prawo do marudzenia. :) możesz na własną rękę iść do szpitala, będziesz spokojniejsza :)

Kochane mamusie, zdecydowalam sie na wypad do AQUA parku. Fakt, przed samym zamknieciem..jakies 40minut ale jak na pierwszy raz dla mojej kruszynki wystarczylo. Zrelaksowalam sie rozluznily sie wszystkie miesnie.. gorąco polecam. Pol godziny w basenie a czulam sie wspaniale ☺☺☺☺

Dwa piętra niżej mieszka para z kilkumiesięcznym brzdącem.
Dzieciak 80% czasu w ciągu doby płacze.
Nawet nie tyle płacze, co się zanosi, drze, wprowadza ściany w proces wibracji.
Jestem przerażona!!!
On tak ryczy już od dwóch miesięcy.
Jeżeli Młoda będzie tak świrować, to tego nie ogarnę, a mój syn chyba zacznie nocować w szkole. :(

reklama
Dwa piętra niżej mieszka para z kilkumiesięcznym brzdącem.
Dzieciak 80% czasu w ciągu doby płacze.
Nawet nie tyle płacze, co się zanosi, drze, wprowadza ściany w proces wibracji.
Jestem przerażona!!!
On tak ryczy już od dwóch miesięcy.
Jeżeli Młoda będzie tak świrować, to tego nie ogarnę, a mój syn chyba zacznie nocować w szkole. :(

Nie nakrecaj się [emoji16] jedno płacze drugie nie[emoji39] maj to piękny miesiąc i dzieci urodzone w maju są pogodne i grzeczne.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry