reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Jakoś dziwnie się czuję dzisiaj... Nie mam czym się denerwować a jakaś podminowana jestem... Nie wiem jak leżeć,a gdzie do rana. Głowa mnie boli, cały dzień w domu i brak świeżego powietrza ale już wietrzę sypialnię[emoji53] Jutro 31tydzień zaczynamy... 70dni do porodu. A teraz się dopiero zacznie jak mała będzie przybierać i dusić na wystrój tułowia [emoji40] boję się tych dni bo mnie gdzie nie zaboli to myślę że umieram- chyba melise trzeba wprowadzić na stałe...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nic mnie nie tłumaczy. [emoji33]
Zrobiłam się tak głodna, że wciągam właśnie ostatnie dwa kawałki zimnej pizzy.
Grzech śmiertelny w poprzednim życiu!

DaWo - dla świętego spokoju pizzę zapijam melisą właśnie. ;P

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

I ja z doświadczenia zawsze odwlekam wizytę u fryzjera do maksimum.... :D ostatnio byłam w październiku... a teraz wybiorę się pewnie na początku maja żeby podciąć i jakieś sombre strzelić :D najwyżej z nerwów szybciej urodzę :D

Współczuję wam łykania tabletek... ja z tych co często zapominają nawet o zwykłych witaminach.

Znowu mi zatoki przyatakowało :( a miałam już kilka dni spokoju...

Mój plan na dzisiaj - biorę się za mycie okien!!!

A ja jutro idę do fryzjera.... ale nie boję się bo sprawdzony od lat i zawsze oddaje się w jego ręce i nawet nie pytam co będzie robił...:) a od końca grudnia nie byłam wiec odrosty już czekają...
Poza tym weekend intensywny bo i goście i zero leżenia wiec myślałam ze dziś ogarnę i odpoczynek a tu Młody się rozkłada i będę go o 11 już odbierać więc szpital w domu...
Ale zauważyłam u siebie dziwną przypadłość całą sobotę prawie na 100% obrotów i niedziela tez i zero bóli i skurczy ale w nocy i dzisiejsza i wczorajsza noc fatalna....brzuch kamień i co chwilę jakby kolka mnie brała... dziwne że w nocy jak odpoczywam...
A i odwiedziłam tez położną na dyżurze...poopowiadała, pokazała sale porodową i mam w 35 tygodniu zadzwonić i liczy że jak pierwszy poród wcześniej i szyjka się skraca to obstawia tez wcześniej...ale jak to w życiu bywa czas pokaże...
I krem na sutki Ona poleca Maltan i ja tez go polecam.

Też mnie okna kuszą...ale j poczekam jeszcze...:D:D

Jaki bierzesz magnez?
Swanson - cytrynian magnezu (bardzo cenię tą firmę i firmę Solgar)
np. Link do: SWANSON CYTRYNIAN MAGNEZU SUPER MOCNY 225 MG 120T
DaWo - ja biorę mimo, że skurczy stwierdzonych nie miałam - 3x2 tabletki. Każdy ginekolog w każdej ciąży mi kazał. (dodam, że nigdy nie piłam kawy w życiu więc nic mi go teoretycznie nie wypłukuje). tak jak napisała Klaudia - w szpitalu nie pytają/badają nawet czy masz skurcze tylko walą wlewy obligatoryjnie.
Lefkowa - odkąd stałam się sportowo/żywieniowym freakiem i dokształciłam sie sporo w dietetyce mam pudełeczko z suplementami :-) Jak starowinka łykam codziennie różne witaminki ale jak nie zapomnę to nie świruję :-)
marta:-) robisz normalną farbę czy w ciąży przestawiłas się na bezamoniaku i jakieś łagodne? Ja wyczekałam do końca I trymestru i zrobiłam jakąś z tych co to nei przenikają i szybko się wypłukała ale swoją drogą od grudnia do marca kupa czasu i odrost też mam fatalny...

Dzień doberek. Po szarym i deszczowym weekendzie nastał szary i deszczowy poniedziałek :-(
Od 2 w nocy nie spałam, po 5 zgasiłam światło, żeby przed 7 wstać i szykować dzieciaki.
Mąż właśnie wyjechał na 3 dni na konferencję ( w przyszłym tyg wyjedzie na 4 dni) więc jestem w dupie nawet z chlebem bo zapasy w zamrażarce wyszły... trzeba będzie znów prosić kogoś o przysługę.
kosze Mojżesza schodzą tak szybko, że ludzie sprzedający podnoszą cenę po wystawieniu nawet o 100zł bo takie mają zainteresowanie.....
A na 11 mam zaj... miłą telekonferencję z pracy i TAK MI SIĘ CHCE dzisiejszego dnia....
Miłego o poranku...

Wiesz co muszę podpytać jaką farbę będę miała jutro bo nie ukrywam że nawet się nad tym nie zastanawiałam...ja jestem z tych co uważają że w umiarze nic nie szkodzi i nad farbą się nie zastanawiałam ale podpytam jutro...ja miałam iść w styczniu bo zawsze co 7 tygodni chodzę ale Mała zadecydowala że mama ma odpoczywać więc włosy odeszły na bok.
Mój mąż otworzył kalendarz po wizycie u położnej i mówi że proponuje On poród po 20 kwietnia :D....On proponuje hihi.... bo do tego czasu same Konferencje i wyloty z Polski... Włochy Chiny...i mam poczekać :-D

Hej dziewczyny z zawodu jestem fryzjerem chodz teraz nie pracuje w zawodzie co do farbowania wlosow to spokojnie farba nie przenika w zaden sposob do krwioobiego wiec nie moze zaszkodzic dziecku. Poleca sie te bez amoniaku ze wzgledu na zapach ze moze przeszkadzac te z amoniakiem ale mi tam farby pachna kurcze w domu duzo wiecej badziewia sie nawfychasz przy sprzataniu niz ta farba. Po zatem powiem Wam ze we wszystkich jest amoniak albo zamienniki z tego samego skladu chodzby pisali ze go tam nie ma ☺ spokojnie mozna malowac wloski ja tez musze sie umowic na poczatek kwietnia na odrosty ☺

Ja biore ze wzgledu na nadcisnienie.
Powiem Wam dziewczyny ze jakas mnie depresja dopadla. Uswiadomilam sobie ze jestem ze wszystkim zielona ze nie wiem gdzie bede rodzic w Bialymstoku sa dwa szpitale nie wiek ktory lepszy tu tak to dziala ze przyjma tam gdzie ostry dyzur. Martwi mnie moje nadcisnienie bo srednio jest 140na95 czyli granica max i to przy 6 tabletkach dziennie czytalam ze z takim cisnieniem dziewczyny ostatni miesiac lezaly w szpitalu przed porodem oj jakas depreche mam.
zapytaj się swojego ginekologa to najwyżej wypisze Ci skierowanie do szpitala, a tam czy przyjmą to loteria... są plusy tych dwóch szpitali, obydwa przyjmują ciężarne przed 37 tygodniem ciąży w razie porodu, więc ja też tam wyląduje ponownie prędzej czy później. Ja znowu biorę insulinę i czytałam że w takim przypadku się przyjmuje na 2 tyg.przed porodem do szpitala i też jestem zieloną, więc nie martw się. Poza tym chyba bylabym spokojniejsza gdyby podali mi tam sterydy na rozwoj pluc...Dodatkowy stres nic nie pomoże.

Wiesz co muszę podpytać jaką farbę będę miała jutro bo nie ukrywam że nawet się nad tym nie zastanawiałam...ja jestem z tych co uważają że w umiarze nic nie szkodzi i nad farbą się nie zastanawiałam ale podpytam jutro...ja miałam iść w styczniu bo zawsze co 7 tygodni chodzę ale Mała zadecydowala że mama ma odpoczywać więc włosy odeszły na bok.
Mój mąż otworzył kalendarz po wizycie u położnej i mówi że proponuje On poród po 20 kwietnia :D....On proponuje hihi.... bo do tego czasu same Konferencje i wyloty z Polski... Włochy Chiny...i mam poczekać :-D[/WHITE ]
Co do fryzjera i farbowania, ja byłam w 2 trymestrze i mija fryzjerka powiedziała otwarcie ze nie będzie ściemniać że używa farb bez amoniaku. Według niej są bezpieczne.

reklama
zapytaj się swojego ginekologa to najwyżej wypisze Ci skierowanie do szpitala, a tam czy przyjmą to loteria... są plusy tych dwóch szpitali, obydwa przyjmują ciężarne przed 37 tygodniem ciąży w razie porodu, więc ja też tam wyląduje ponownie prędzej czy później. Ja znowu biorę insulinę i czytałam że w takim przypadku się przyjmuje na 2 tyg.przed porodem do szpitala i też jestem zieloną, więc nie martw się. Poza tym chyba bylabym spokojniejsza gdyby podali mi tam sterydy na rozwoj pluc...Dodatkowy stres nic nie pomoże.
Na kiedy masz termin moze na porodowce sie spotkamy ☺

Do góry