reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Dla mnie NFZ to w większości kpina. Oczywiście gdybym nie miała pieniędzy, to nie miałabym wyboru, ale dopóki mnie stać to do takich lekarzy jak dentysta, okulista i ginekolog chodzę tylko i wyłącznie prywatnie, ponieważ państwowo w tych trzech przypadkach się po prostu nacięłam :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dla mnie NFZ to w większości kpina. Oczywiście gdybym nie miała pieniędzy, to nie miałabym wyboru, ale dopóki mnie stać to do takich lekarzy jak dentysta, okulista i ginekolog chodzę tylko i wyłącznie prywatnie, ponieważ państwowo w tych trzech przypadkach się po prostu nacięłam :/

No tak, do okulisty chodzę prywatnie, bo jak mi z NFZ wypisał okulary.. moc jeszcze raz taka jak trzeba :D
Dentystaa - taniej mi wychodzi prywatnie niż płacąc za dobrej jakosci plomby na NFZ.
Ginekolog - tu chodzę w czasie ciąży tylko po to, zeby mieć skierowania na badania, bo wizyty u prywatnego wystarczająco nadszarpują mój budżet :)

Współczuję ginekologów, mój zawsze robi usg :) co to za wizyta bez usg ;p Głównie po to się idzie, przecież w książeczce badań jest co wizytę uzupełniana rubryka z parametrami dziecka. To co on Wam wpisuje...

U mnie nie ma takiej rubryki w karcie ciąży.
Tylko moje wyniki badań, moje ciśnienie itd.
3b3d8ff18b121362e232a38ccbe2c31b.jpg

reklama
I mnie też wpisuje wagę, ciśnienie i wyniki krwi i moczu. A parametry dzidziusia dostaje na osobnej kartce razem ze zdjęciem.
A czy we wszystkuch szpitalach przy poroszie zabierają kartę ciąży? U mnie tak było byłam oburzona chciałam ja zachować na pamiątkę. Pani z wielką łaską mi ja skserowala.

Do góry