reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Byłam dzisiaj na usg prenatalnym, mam jakoś niedosyt..z dzidzia wszystko ok, poza za szybko bijacym sercem 174 ud/min. Jak u was z tętnem? Dziecko kolejny raz źle się ustawilo i ciężko było je zbadać..ale jakoś się udało. Tak czy inaczej jakoś mi źle..do tego jestem przeziebiona ;(

A ile trwalo badanie? I przez brzuch?
A lekarz powiedzial ze za szybko i nie wyjasnil?

reklama
Byłam dzisiaj na usg prenatalnym, mam jakoś niedosyt..z dzidzia wszystko ok, poza za szybko bijacym sercem 174 ud/min. Jak u was z tętnem? Dziecko kolejny raz źle się ustawilo i ciężko było je zbadać..ale jakoś się udało. Tak czy inaczej jakoś mi źle..do tego jestem przeziebiona ;(
Moje maleństwo też miało tetno 174 na wizycie w 9t6d. Lekarz nic nie mówił. A Twój powiedział że za szybkie?

zi13s65gv88cj2nn.png

Moje maleństwo też miało tetno 174 na wizycie w 9t6d. Lekarz nic nie mówił. A Twój powiedział że za szybkie?

zi13s65gv88cj2nn.png
Mi lekarz powiedział ze czasem jest szybsze tętno spowodowane tym, że w chwili pomiaru dzieci się ruszalo. Jeśli chodzi o serduszko to kluczowe jest badanie między 18-22 tc w tedy lekarz dokładnie sprawdza serduszko.

No ja wydałam tam teraz ponad 300, bo jeszcze kupiłam Entitis dla Jaśka. A jakby któraś potrzebowała Bepanthen, to na wapteka.pl kupiłam 2x(100g+30g) za 65zł z przesyłką. Cena rewelacja. No i polecam DHA podczas karmienia kontynuować, nie tylko przy witaminach zostawać.
Chyba 2 miesiace temu Bepanthen kupiłam za 28 zł w gemini i też było 30 G gratis więc warto tam zajrzeć od czasu do czasu. Sól fizjologiczna jest tania porównując ceny w stacjonarnych aptekach :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Część dziewczyny :)
Ja dalej choruje. Ból ucha masakryczna, już się nie dziwię, że dzieci tak płaczą przy zapaleniu ucha. Od niedzieli jestem bez życia. Tylko łóżko!!

Gratuluję udanych wizyt :)

O Kasztanek, to jeszcze lepiej :D Kiedyś nie mogłam znaleźć swojej u teściów i była do wyboru tylko 100g za 45zł, to teraz myślałam, że hit hitów :D

reklama
Czy któraś mamusia ma problemy z kręgosłupem w ciąży ?? Ja od niedzieli ledwo chodzę boli mnie bardzo prawa strona bioder i prawa noga :( bylam u lekarza i podobno to ucisk na kręgosłup przez ciaze i tylo zgięcie macicy i nie ma na to lekarstwa tylko trzeba czekać jak macica wyjdzie do przodu to może będzie lepiej :\ a ja juz ledwo zyje :(

Do góry