reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Jagi i co, jak robisz zupę to dajesz zioła? I ma smak? Ja jestem nauczona na bardzo słone jedzenie, ja nie wyobrazam sobie zjeść kanapki z pomidorem bez soli, albo nieslonego spaghetti, ziemniaków, ryżu, warzyw. Przeanalizowałam to i stwierdziłam, ze nic nie będę jadła. Tylko płatki z mlekiem. Do wszystkich moich obiadów jest potrzebna sól, dużo soli :(
Ja tez lubie slone jedzenie.Na pomidor daje duzo szczypiorku.Przyzwyczaisz sie.Jak bedziesz jesc same platki zrobisz sobie krzywde bo tam nie ma wszystkich skladnikow odzywczych.
Ja zupy robie dla siebie i corki.Maz nie lubi no moze 2 rodzaje.Wiec jak przygotowuje jej przyprawiam a sobie odlewam troche i inaczej doprawiam.
Sprobuj swiezych ziol oraz tych suszonych (sa takie do zup)
Albo zamiast zup rob sobie rozne salatki.Tam tez masz bogactwo warzyw.
Sol zatrzymuje wode w organizmie wiec dla nas nie dobrze.Po co nam jeszcze potrzebne puchniecie:)
Dasz radę.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Witam się u Was jako Majowa Mamusia :)
Troszkę późno dołączam do Was ale chciałam się upewnić czy na pewno jest wszystko dobrze, a nie od razu wyskakiwać z testem pozytywnym a potem bywa różnie.
Może się przedstawię :) Jestem Agnieszka mam 28 lat , mieszkam niedaleko Katowic a dokładnie w Będzinie.
Jestem szczęśliwą Mama i Żoną , Córeczka ma 20 miesięcy ,
Bardzo chcieliśmy mieć drugie szczęście i nawet szybko poszło choć nie obyło się bez problemów. w marcu tego roku zaszłam w ciąże ale okazało się ze jest to puste jajo, ale nie poddaliśmy się i jak dostaliśmy zielone światło od lekarza na kolejne starania za właściwie 2 mc zaszłam w ciąże , jestem już po 2 wizytach u ginekologa jest wszystko dobrze, serduszko bije, rośnie prawidłowo fasolka :)

Postaram się Was nadrobić choć widzę ze 500 stron nie będzie łatwiej, ale coś tam przeczytam i będę się udzielać jak mój łobuziak da mi czas :p
Czesc ja chyba mieszkam najblizej Ciebie:)Katowice:)

Jagi i co, jak robisz zupę to dajesz zioła? I ma smak? Ja jestem nauczona na bardzo słone jedzenie, ja nie wyobrazam sobie zjeść kanapki z pomidorem bez soli, albo nieslonego spaghetti, ziemniaków, ryżu, warzyw. Przeanalizowałam to i stwierdziłam, ze nic nie będę jadła. Tylko płatki z mlekiem. Do wszystkich moich obiadów jest potrzebna sól, dużo soli :(

Dziewczynki, Jeszcze nie czytałam co pisalyscie,to zaraz :-) dziadzia ładnie fikala na usg, pani doktor pokazała wszystkie paluszki itp, przeziernosc powiedziała że wygląda dobrze, ale mimo wszystko jeśli chce mogę zrobić to badanie prenatalne, tylko że dzwoniłam w dwa miejsca w Poznaniu i już za późno dla mnie :-/

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak pozno?Miedzy 11-13 tc sie robi.Masz jeszcze czas:)Ja bym zrobila.

Dziewczyny ja tez juz po. Az sie poplakalam ze wzruszenia [emoji4] mialam przez brzuch i pappa też, nie chciałam ale moj lekarz powiedział ze robi tylko w pakiecie i cena taka sama czy z pappa czy bez. O dziwo baardzo malo zaplacilam, az sie zdziwilam. 85 euro za komplet.

Dzidzia fikala ale udalo sie wszystko sprawdzić. Przezierność mierzyl kilka razy, za kazdym razem bylo ok 1 mm, wiec wynik bardzo dobry

Iiiii na 90 procent chlopczyk [emoji16] tak jak czulam

Super!!Ja tez mialam w pakiecie.Zaszkoczyla mnie tym badaniem i teraz czekam.
Gratulacje[emoji173][emoji173]

Ooo chyba pierwszy chłopczyk u nas? Gratuluję! U nas było za wcześnie żeby zgadywać, dowiemy się może za miesiąc przy następnej wizycie.
Mam zacząć brać witaminy na drugi trymestr plus dodatkowo magnez i witaminę d. No i niestety nie miałam najlepszego cukru, bo 92,6. Norma jest do 92 od 93 musiałabym robić test z obciążeniem. Na razie powiedział że nie trzeba tylko mam poczytać o diecie cukrzycowej w ciąży i mocno się nią inspirować układając posiłki, ale bez fanatyzmu. Po prostu zdrowa rozsądna dieta tylko mam się bardziej pilnować i nie pozwalać sobie na słodycze itp.

Blondie, super! Dzien udanych wizyt!
Nie chce cie martwić ale płatki zawierają sporo soli :-(. I chleb też. Jak sama piekłam to żeby był zjadliwe to trzeba było dać minimum dwie łyżeczki na bochenek. Nie wierzę żeby w piekarni dawali mniej.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

fajnie że możecie takie złożone posiłki jeść. Mi nic nie wchodzi tylko serek biały ewentualnie żółty topiony w plastrach, masło i pomidor. Czasem jakaś zupa i opiekane ziemniaki z jajkiem. Martwi mnie to trochę ale jak coś innego widzę nawet na siłę to mnie odrzuca. Dzisiaj pomarańcza i jest sukces bo weszła. Banan też.
Przez tą moją dietę wysoko białkową mam PG moczu 8 a norma do 7.

No wlasnie.Ja jak sie postaram to tez bede bosko wygladac ale bedzie bez obiadu w domu albo tylko zupa,sajgon w domu etc.Cos za cos:)
Duzo dziewczyn bardzo ladnie wyglada wciazy ale nie maja dzieci,maz sypie kasą.Ale albo to są naprawde mlode dziewczyny po 20 lat,ja mam 36 wiec spora roznica ale czlowiek sie glupi jednak porownuje.Jak narazie mam doła.

Jak chcesz to zrobie zdjęcie i Ci pokażę jak ja teraz wyglądam, dół Ci zejdzie hahah
Jak toś ma kasę na sprzątaczkę, która ogarnie dom i obiad ugotuje, albo ma się kasę na codzienne obiadki w knajpach to można dobrze wyglądać. Daj spokój. Te laski co wstawiają takie "szczęśliwe" zdjęcia zazwyczaj nie mają szczęśliwego życia. To na pokaz.

Rozumiem Twój ból. Ale np ja nauczyłam się jeść warzywa bez soli, kalafior, brokuł, fasolka i te inne na ciepło co można zrobić na parze- serio nie potrzeba soli, smak jest identyczny ba a nawet lepszy jak z garnka. Nie solona zupa czy danie obiadowe np ziemniaki to faktycznie może być kłopot. ale np zamiast gotowanych ziemniaków upiecz z ziołami, z kminkiem są pycha! ja zamiast białej zwykłej soli używam tej różowej, ona jest dużo zdrowsza.

Dziewczyny ja tez juz po. Az sie poplakalam ze wzruszenia [emoji4] mialam przez brzuch i pappa też, nie chciałam ale moj lekarz powiedział ze robi tylko w pakiecie i cena taka sama czy z pappa czy bez. O dziwo baardzo malo zaplacilam, az sie zdziwilam. 85 euro za komplet.

Dzidzia fikala ale udalo sie wszystko sprawdzić. Przezierność mierzyl kilka razy, za kazdym razem bylo ok 1 mm, wiec wynik bardzo dobry

Iiiii na 90 procent chlopczyk [emoji16] tak jak czulam

Super gratulacje!!!!! dzidzia zdrowa i już znasz płeć!!!! ale czadowo:) masz fotki??:)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!! super :)))

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt [emoji4]

Ooo chyba pierwszy chłopczyk u nas? Gratuluję! U nas było za wcześnie żeby zgadywać, dowiemy się może za miesiąc przy następnej wizycie.
Mam zacząć brać witaminy na drugi trymestr plus dodatkowo magnez i witaminę d. No i niestety nie miałam najlepszego cukru, bo 92,6. Norma jest do 92 od 93 musiałabym robić test z obciążeniem. Na razie powiedział że nie trzeba tylko mam poczytać o diecie cukrzycowej w ciąży i mocno się nią inspirować układając posiłki, ale bez fanatyzmu. Po prostu zdrowa rozsądna dieta tylko mam się bardziej pilnować i nie pozwalać sobie na słodycze itp.

Blondie, super! Dzien udanych wizyt!
Nie chce cie martwić ale płatki zawierają sporo soli :-(. I chleb też. Jak sama piekłam to żeby był zjadliwe to trzeba było dać minimum dwie łyżeczki na bochenek. Nie wierzę żeby w piekarni dawali mniej.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak znajdziesz jakiś ciekawy artykuł to mi prześlij. Ja mam cukier 98. Dzisiaj mierzylam jest100 nie słodzę, nie piję słodkich napoi, owoce podnoszące cukier też odstawiłam tak jak i slodycze. Ciekawe co z obciążenia mi wyjdzie

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry