reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja po wizycie, lekarz potwierdzil 4w6d no i poki co to tyle, usg mam i wrzuce jutro ale widac tylko czarna dziure hehe, lekarz powiedzial ze jest cialko zolte i na ten tydzien jest tak jak powinno byc i przepisal mi mama dha 2x dziennie i magnez 2x dziennie ... Kolejna wizyta za 3 tygodnie

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Teraz mi się przypomniało. Portfel męża leżał wraz z zawartością na szafce w przedszkolu. Nikt nic nie wziął na szczęście.

Co do historii z sąsiadką to odpowiedziałam mężowi. Zakazał brać udział w jakichkolwiek konfrontacjach i najlepiej "starej" unikać, bo jak zazdrosna i sobie coś ubzdurała to nie wiadomo co w stanie niepoczytalności może zrobić. No i przyznałam mu rację. Faktycznie nie pomyślałam, że może mi coś grozić.

A teraz coś z tematyki ciążowej. Tak mnie dziś mdli , że wolałabym chyba już raz zwymiotować i mieć spokój. Cały dzień mi niedobrze.
Zastanawiałam się także nad tematyką "lekomanii" w ciąży, czyli ilości tabletek , które przepisują nam ginekolodzy i czy to wszystko jest potrzebne. Wiadomo kwas foliowy obowiązkowo no i jeśli jakieś problemy to na podtrzymanie. Ale ja nie widziałam jeszcze serca dziecka , nie miałam jeszcze badań a już mam dodatkowo suplement , zamiennik acardu no i na podtrzymanie . Z tego co czytam to niektóre z was mają jeszcze magnez jakąś witaminę itd itd. Ja za sam dufaston na miesiąc zapłaciłam 120 zł. A suplement kosztuje 50zeta + Zaax (zamiast acardu) kolejne 30zl. I mamy 200 zł na miesiąc.

Hej, ja, niestety, nie mam doswiadczenia, ale ponoc 2 trymestr najlepszy na podroze. W poprzedniej ciazy, ktora niestety poronilam, planowalam w 1 trym lot do Stanow - i moja gin kazala mi duzo chodzic podczas lotu i pic, najlepiej sok pomidorowy;-) Doswiadczenie za to mam z trasa, ktora planujecie (HK i Philipines)- cudnie ;-) a co dokladnie planujecie?

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hong-kong, Makau i Sequijor głownie, ale będziemy tez w Cebu i pewnie trochę posmigamy skuterkiem, bo nas zawsze nosi. Co polecasz?

Ja bym zapytała lekarza. Czy szczepionki nie potrzebne jakieś. Ja bym odłożyła wyjazd. Ale to moje subiektywne odczucia bo lubię mieć kontrolę nad tym co się dzieje

Ja juz mam wszystko zaszczepione po pobycie w Indiach w lutym, teraz wypada dawka przypominająca, ale na razie ja odkładam, bo nie chce walnąć kropce wirusem w małe ciałko. Lekarza zapytam, jak juz znajdę kogoś sensownego, bo na razie trafiłam na takiego, co jest z innej planety niż ja. dzięki

Teraz mi się przypomniało. Portfel męża leżał wraz z zawartością na szafce w przedszkolu. Nikt nic nie wziął na szczęście.

Co do historii z sąsiadką to odpowiedziałam mężowi. Zakazał brać udział w jakichkolwiek konfrontacjach i najlepiej "starej" unikać, bo jak zazdrosna i sobie coś ubzdurała to nie wiadomo co w stanie niepoczytalności może zrobić. No i przyznałam mu rację. Faktycznie nie pomyślałam, że może mi coś grozić.

A teraz coś z tematyki ciążowej. Tak mnie dziś mdli , że wolałabym chyba już raz zwymiotować i mieć spokój. Cały dzień mi niedobrze.
Zastanawiałam się także nad tematyką "lekomanii" w ciąży, czyli ilości tabletek , które przepisują nam ginekolodzy i czy to wszystko jest potrzebne. Wiadomo kwas foliowy obowiązkowo no i jeśli jakieś problemy to na podtrzymanie. Ale ja nie widziałam jeszcze serca dziecka , nie miałam jeszcze badań a już mam dodatkowo suplement , zamiennik acardu no i na podtrzymanie . Z tego co czytam to niektóre z was mają jeszcze magnez jakąś witaminę itd itd. Ja za sam dufaston na miesiąc zapłaciłam 120 zł. A suplement kosztuje 50zeta + Zaax (zamiast acardu) kolejne 30zl. I mamy 200 zł na miesiąc.
Ja mam podobnie 120 zl za 3 opakowania duphastonu(3x1)jedno opakowanie na tydzien+accard nawet nie wiem ile kosztuje ale powiedzmy ze 50 zl/msc i 30 zastrzykow 210 zeta plus kwas foliowy.Wychodzi okolo 400 msc za same leki a to dopiero 8 tc

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny pozwólcie że będę tu co jakiś czas zaglądać? :) Termin z OM wypada na 22.04, ale ciąża z usg jest młodsza i termin wypada na 30.04/01.05. Mamy już synka z kwietnia 2014 roku. W lutym tego roku poronilam w 4tc i po pół roku starań znowu ukazały się dwie kreseczki :) W ten czwartek mam kolejną wizytę której już nie mogę się doczekać. Brzuszek urósł mi bardzo mocno i za niedługo ciężko będzie mi to ukryć. Z synkiem brzuszek pokazał się dopiero w5/6 miesiącu.. Teraz zaskakująco szybko :)

hchy3e3k9yjb23r2.png

Ja mam podobnie 120 zl za 3 opakowania duphastonu(3x1)jedno opakowanie na tydzien+accard nawet nie wiem ile kosztuje ale powiedzmy ze 50 zl/msc i 30 zastrzykow 210 zeta plus kwas foliowy.Wychodzi okolo 400 msc za same leki a to dopiero 8 tc

Mój gin kazał tylko kwas foliowy. Powiedział ze te wszystkie suplementy to dla mam bardziej niż dla dziecka. Bo ono jest w pewnym sensie pasożytem które co mu potrzeba to weźmie. Najlepiej to dobrze się odżywiać i będzie wszystko ok.

Mój gin kazał tylko kwas foliowy. Powiedział ze te wszystkie suplementy to dla mam bardziej niż dla dziecka. Bo ono jest w pewnym sensie pasożytem które co mu potrzeba to weźmie. Najlepiej to dobrze się odżywiać i będzie wszystko ok.
Ja z suplementow tez mam tylko kwas foliowy.Reszta to same leki to byc albo nie byc dla mojej ciaży.

reklama
Do góry