reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Cześć dziewczyny, ja wizytę mam 30.01 i też do zrobienia glukoze plus inne badania,wybiorę się na nie w przyszłym tygodniu jakoś. Jak wasze samopoczucia?
My robimy mały remont -zrywanie tapet i malowanie ścian w dużym pokoju i korytarz. Przez 3 dni miałam tyle kurzu,ze jeszcze się nie mogę pozbierać dobrze,ze już zostało tylko malowanie za to sąsiad nad nami od 2 tygodni wierci..kurczę już obstawiamy z mężem,że on wszystkie meble przykreca do ścian bo ile mozna wiercic.

U mnie dzisiaj ostatni dzień 25, jutro zaczynam 26t, gin mówił żeby badanie zrobić pomiędzy 24 a 28 tygodniem, podobno jeżeli się wcześniej zrobi to może być nieujawniona jeszcze cukrzyca i wynik może być ok a dopiero w późniejszych tygodniach mogą zacząć się problemy.
Glukozę dali w lab - dziś pierwszy raz nie poszłam do szpitala na badania tylko do Diagnostyki. Miałam sok z cytryny ale pomyślałam że spróbuje bez tego wypić... Tym bardziej że glukoza była już cytrynowa. I faktycznie - poszło fajnie. W szpitalu z tego co wiem to trzeba sobie samemu kupić. Dziwne to jest...

Cukier z palca na czczo u mnie 79. A ile u Was?

Klaudia - kurczę z takim jedzeniem to dziecko chyba z 2kg by się urodziło...

Lefkowa - jaki wózek wybrałaś[emoji6]?

Myszka - pochwal się remontem [emoji6]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja musiałam glukoze sama kupić plus cytrynę. Było bez problemu na dwa łyki. Później też było dobrze, tylko w domu musiałam drzemkę trzasnac i do tego rewolucję zoladkowa miałam. Glukoza z palca 87 :)

hchygox116m52hb2.png

wnidk6nlehnhe9z6.png

Nie ma się czym chwalić narazie to tylko odświeżenie ścian,prawdziwy remont zrobimy dopiero w sierpniu jak ja z maluchem wyprowadze się na 2 tygodnie do rodziców ;)

U mnie dzisiaj ostatni dzień 25, jutro zaczynam 26t, gin mówił żeby badanie zrobić pomiędzy 24 a 28 tygodniem, podobno jeżeli się wcześniej zrobi to może być nieujawniona jeszcze cukrzyca i wynik może być ok a dopiero w późniejszych tygodniach mogą zacząć się problemy.

Hmmm to najwyżej zapytam gin o to na wizycie i zrobię jeszcze raz. Nie było to w ogóle uciążliwe, więc przeżyję kolejne badanie.

reklama
Do góry