reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Cześć dziewczyny, ja wizytę mam 30.01 i też do zrobienia glukoze plus inne badania,wybiorę się na nie w przyszłym tygodniu jakoś. Jak wasze samopoczucia?
My robimy mały remont -zrywanie tapet i malowanie ścian w dużym pokoju i korytarz. Przez 3 dni miałam tyle kurzu,ze jeszcze się nie mogę pozbierać dobrze,ze już zostało tylko malowanie za to sąsiad nad nami od 2 tygodni wierci..kurczę już obstawiamy z mężem,że on wszystkie meble przykreca do ścian bo ile mozna wiercic.

U mnie dzisiaj ostatni dzień 25, jutro zaczynam 26t, gin mówił żeby badanie zrobić pomiędzy 24 a 28 tygodniem, podobno jeżeli się wcześniej zrobi to może być nieujawniona jeszcze cukrzyca i wynik może być ok a dopiero w późniejszych tygodniach mogą zacząć się problemy.
Glukozę dali w lab - dziś pierwszy raz nie poszłam do szpitala na badania tylko do Diagnostyki. Miałam sok z cytryny ale pomyślałam że spróbuje bez tego wypić... Tym bardziej że glukoza była już cytrynowa. I faktycznie - poszło fajnie. W szpitalu z tego co wiem to trzeba sobie samemu kupić. Dziwne to jest...

Cukier z palca na czczo u mnie 79. A ile u Was?

Klaudia - kurczę z takim jedzeniem to dziecko chyba z 2kg by się urodziło...

Lefkowa - jaki wózek wybrałaś[emoji6]?

Myszka - pochwal się remontem [emoji6]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja musiałam glukoze sama kupić plus cytrynę. Było bez problemu na dwa łyki. Później też było dobrze, tylko w domu musiałam drzemkę trzasnac i do tego rewolucję zoladkowa miałam. Glukoza z palca 87 :)

hchygox116m52hb2.png

wnidk6nlehnhe9z6.png

Nie ma się czym chwalić narazie to tylko odświeżenie ścian,prawdziwy remont zrobimy dopiero w sierpniu jak ja z maluchem wyprowadze się na 2 tygodnie do rodziców ;)

U mnie dzisiaj ostatni dzień 25, jutro zaczynam 26t, gin mówił żeby badanie zrobić pomiędzy 24 a 28 tygodniem, podobno jeżeli się wcześniej zrobi to może być nieujawniona jeszcze cukrzyca i wynik może być ok a dopiero w późniejszych tygodniach mogą zacząć się problemy.

Hmmm to najwyżej zapytam gin o to na wizycie i zrobię jeszcze raz. Nie było to w ogóle uciążliwe, więc przeżyję kolejne badanie.

reklama
Do góry