reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dzień dobry nowe mamusie i "stare wygi" :) u nas też albo lovela albo dzidziuś do prania :) Powoli przechodzę na pranie Marysinych rzeczy w naszym żelu, w końcu ma już ponad 3 latka ;) póki co, żele typu sensitive.
Wg mnie każdy powinien studiować to co lubi :) pracę z pasją znajdzie każdy, a jak ktoś studiuje żeby tylko zdobyć papier to kariery nie zrobi ;) :rolleyes:

reklama
Witam nowe Mamy :)
Co do prania - używane narazie w nlrmalnym proszku, a później wszystko w bobasowym. Myślę, że około połowy marca. :)

w4sq3e3ki6cqzuyy.png

Milkaklaudia : ja na szkole rodzenia dostałam bon promocyjny do rossmanna na produkty nivea dla dzieci kupiliśmy tego sporu zapas ale do kąpieli uzywalismy płyn i szampon 2w1,oliwka tez była fajna ale mała urodziła się z bardzo sucha skóra i położna na początek poleciła zwykła parafine z apteki. Modne są środki do mycia z Johnsona jednak ja jestem uczulona i córka tez była bo wypróbowałam próbkę.

Dziewczyny mam pytanie do tych które sublementują się TARDYFERONem. Czy dodatkowo bierzecie kwas foliowy? Dopiero dzisiaj doczytałam że jest tam 0,35mg kwasu a ja dodatkowo biorę razem z witaminami... Chyba tego jest za dużo [emoji20] czy to możliwe że wypływa to na twardnienie i bóle brzucha? Dajcie znać proszę...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi ginekolog kazał odstawić kwas foliowy po 4 miesiącu, ale biorę witaminki a tam i tak jest. Miałam twardnienie brzucha przed pójściem na zwolnienie, ale tylko wieczorami, lekarz powiedział, że to od przeforsowania. Jeżeli pojawiają się w ciągu dnia to może powinnaś zgłosić się do lekarza ? albo spróbuj odpocząć, może to tylko te skurcze Braxtona, przygotowujące do porodu, po 20 tygodniu normalne...

Tardyferon brałam w pierwszej ciąży, nie miałam przeciwwskazań do jednoczesnego zażywania kf.

Mi ginekolog kazał odstawić kwas foliowy po 4 miesiącu, ale biorę witaminki a tam i tak jest. Miałam twardnienie brzucha przed pójściem na zwolnienie, ale tylko wieczorami, lekarz powiedział, że to od przeforsowania. Jeżeli pojawiają się w ciągu dnia to może powinnaś zgłosić się do lekarza ? albo spróbuj odpocząć, może to tylko te skurcze Braxtona, przygotowujące do porodu, po 20 tygodniu normalne...

Tardyferon brałam w pierwszej ciąży, nie miałam przeciwwskazań do jednoczesnego zażywania kf.
Dzięki za odpowiedź staram się dużo chodzić/ spacerować i może po prostu za bardzo się forsuje... a mi z kolei powiedział żeby kwas foliowy brać do końca ciąży... może to ze względu na spadek hemoglobiny? Spróbuje trochę odpocząć... dziś chodziłam 6kg..

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A miałaś badana ostatnio szyjke macicy?

Mnie ostatnio jakos zaczelo martwic ze jak pochodze dluzej i po nocy mam wilgotna bielizne i tak sie zastanawiam czy to po prostu mocz jak dzidzius naciska na pecherz czy moze nie daj Boze saczace sie wody plodowe.

Macie moze dziewczyny podobnie z tym ze mokro Wam sie robi?

A miałaś badana ostatnio szyjke macicy?

Mnie ostatnio jakos zaczelo martwic ze jak pochodze dluzej i po nocy mam wilgotna bielizne i tak sie zastanawiam czy to po prostu mocz jak dzidzius naciska na pecherz czy moze nie daj Boze saczace sie wody plodowe.

Macie moze dziewczyny podobnie z tym ze mokro Wam sie robi?
Ja mam właśnie podobnie.... biorę teraz Fluomizin na infekcję i obawiam się, że mogę mieć zakażenie wewnętrzmaciczne... :(

reklama
Mam tylko upławy i mokre majtki nie raz... :( oprócz tego mam leukocyty wskazujące na infekcję, dzisiaj robiłam z krwi poziom CRP jak będzie podwyższony sporo to jadę do lekarza...

Do góry