reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Kurcze no u mnie ostatnio leukocytow nie bylo ale juz ponad 2 tyg temu robilam wyniki wiec nie wiem jakie teraz sa . Kurcze dzis po nocy pizama tez dosc mokra i zestresowana tym jestem a tez nie chcem leciec do lekarza bo moze to pecherz puszcza.

reklama
A i jeszcze wczoraj zauwazylam ze jak wczesniej dzidzius kopal mnie tylko po brzuchu lub bokach to wczoraj takie uderzenia w dol jakby w spojenie lonowe dziwne uczucie mam nadzieje ze ten moj syn nigdzie narazie sie nie wybiera.

Wiecie co, najważniejsze to nie wariowac. Nie wsłuchać się aż tak bardzo i nie nad interpretować tego co się dzieje. To, że mokra wkładka, piżamy itp to normalne. Jest dużo wydzieliny a będzie jeszcze więcej. Nie musi być śluz może być wodnista. Ja też tak mam. Poczytajcie sobie na parenting.pl są tam wypisane tyg i można sprawdzić co jest normą a co nie. [emoji5]️

thgf3e3k5dy58h2b.png

A miałaś badana ostatnio szyjke macicy?

Mnie ostatnio jakos zaczelo martwic ze jak pochodze dluzej i po nocy mam wilgotna bielizne i tak sie zastanawiam czy to po prostu mocz jak dzidzius naciska na pecherz czy moze nie daj Boze saczace sie wody plodowe.

Macie moze dziewczyny podobnie z tym ze mokro Wam sie robi?
Miałam badana dopochwowo - 34mm. Wiesz ja też mam coś takiego ale wydzielania jest bezbarwna i po prostu często zmieniam wkładki... to chyba norma przy ciąży [emoji6]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam coraz więcej tej wydzieliny i wkładki mokre. I naprawdę jest jej sporo. Ale myślę że to nie mocz ani wody tylko normalna wydzielina, która jest potrzebna. Małe kopie tyłka teraz na dole bo wydaje mi mi się że już na tyle jest duża że już się tak nie kręci jak na początku kiedy kopala wszędzie. Czyli jest ustawiona nóżkami do wyjścia a więc jeszcze się nie szykuje do porodu wręcz odwrotnie.

Zaczyna się 23 tydzien właśnie. Nie wiem jaka płeć jeszcze niestety. Dopiero 27.01 będę wiedzieć. Do tej pory to każdy nie był w stanie określić ponieważ mój maluszek wypinal pupke. Uczę się jeszcze w liceum Ale nie myslcie ze trafiła się kolejna "malolata". Nie planowalam tego jednak nie byłam załamana, wiem ze nie jestem sama. Mam zamiar zdać maturę i pójść na studia może socjologia będzie ciężko ale dam radę mam chłopaka który mnie bardzo wspiera i posiada pracę która pozwoli mu nas utrzymac także narazie się o to nie martwię. Byłam w szpitalu stwierdzili mi saczenie wód wrozyli mi szpital do rozwiazania jednak po miesiecu okazalo się ze wszystko w porzadku i nie mogę doczekać się aż wrócę do szkoły. 6miesiac a brzuszek nie jest duży ^.^ ☺☺☺
Witam Nowicjuszki :)
Lola - moja bratanica urodziła na miesiąc przed maturą :D I daje radę życiowo, jak sobie pomyślę, że w wieku, w którym ja jestem, będzie mogła "pobalować z córką" - to chyba jej zazdroszczę :)Trzymam kciuki! Dzieci czasem same wybierają moment, kiedy mają sie narodzić - tak, jak moje, pierwsze planowane, że będzie kiedyś a pojawiło się między workami z cementem a betoniarką, drugie - marzenie moje, męża mniej, według moich zamysłów chciałam Małża namawiać na starania w maju :D I wyszło jak wyszło, mnie pasuje, jemu już też :D
Ciuszki - do szpitala najwyżej jeden komplet na 56, resztę na 62, szkoda brać małe, bobas rośnie ekspresem, a w większe łatwiej pakować. będę prać zapewne w Loveli, poprzednio nie było problemów.
Wózek - i to jest hit - kupilismy wczoraj, z przypadku, w czasie oglądania w sklepie, taki impuls - chcemy wózek, który zmieści się do boxa dachowego już pod wyjazd wakacyjny :) to oglądamy. A że w sklepie akurat były jakieś dwie panie - mamusia z mamusią i pana sprzedawcę z godzinę molestowały o tapicerki wózków (sic!), to my sami rozkładaliśmy, montowaliśmy, mierzyliśmy etc... Wzieliśmy taki:
https://www.emaluch.com/esklep/pl/p/Coletto-DANTE-uniwersalny-wozek-3w1-gleboko-spacerowy-na-pompowanych-kolach-/390
Bez fotelika, na wyprzedaży, za mniej niż tysiak, fajnie się składa - atut dla Męża, łatwo jeździ i jest lekki - mój typ, ma ładny kolor i torbę - typ Hani, starszej córki :) Fotelik będzie od znajomych, więc jedno z głowy. Miał być Mutsy 4 rider bo wysoko gondola i nie trzeba sie schylać po maleństwo, ale używany kosztuje tyle, co ten nowiutki, więc ekonomia się kłania.:)
Miny pań klientek - babcia w naturalnym futrze, wózki górna półka cenowa - wyrażały lekkie zaskoczenie :) Pewnie jeszcze z godzinę tam stały...

Kopanie - no chyba już wszędzie dostaję, falowanie brzucha na porządku dziennym :)

Serdeczności! <3

reklama
Do góry