reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Cześć kobietki :) jestem co prawda mało aktywna na forum, większości z Was nie kojarzę, dlatego chcę się z Wami serdecznie przywitać :) Od początku stycznia jestem na zwolnieniu, został mi semestr studiów magisterskich do zaliczeni + napisanie pracy i obrona. Więc mam co robić :) W związku z tym, że mam wolne będę odzywać się częściej :) Dzisiaj jadę na usg połówkowe i mam nadzieję poznać płeć- do tej pory nie chciał się mój Bąbelek ujawnić :) ruchy czuję od początku 17 tyg. :D
Zapewne nie możesz się doczekać czy chłopiec czy dziewczynka :) a wydaje Ci się że kogo nosisz w brzuszku? Zobaczymy czy się sprawdzi intuicja mamy :) moja Klaudia nawet każdym badaniu pokazuje się że jest dziewczynka :D

Ja też z ruchami różnie. Wcześniej czułam wyraźniej i częściej. Teraz jakoś mniej wyraźnie i rzadziej. Mam nadzieję że wszystko jednak ok, bo wizytę mam dopiero 30.01. ...
Witam nowe mamy majowe.:)

No u mnie 22 tydz ale to samo co u Ciebie w 20 tyg prawie caly czas czulam wieczorami to bardzo mocno a teraz niby czuje ale nie sa to juz mocne kopniaki .

Wczesniej jak zaczynalo kopac to bylo kilkanascie kopniakow podrzad a teraz 3-4 razy kopnie i cisza tez jakos mnie to martwi.

Martchen a w którym jestes tyg ? Łożysko masz na przedniej ścianie ?

Ja tez mam bardzo duza otylosc ale łożysko mam na tylnej pewnie dlatego czuje.

Najgorsze to ze jak dzidzia byla mniejsza to bylo lepiej czuc i cześciej niż teraz.

Cześć dziewczyny, ja tez wcześniej czułam częściej ruchy małego teraz bardziej odczuwam jego czkawki i czasem jak się przepycha ale czytałam w Internecie ze to normalne bo dziecko ma coraz mniej miejsca i zaraz będziemy czuły noge pod zebrem albo pupe wypchnieta a harce już się skończyły.
Wysypiacie się? Mi się poprzestawialo i zasypiam ok.1 w nocy (w tygodniu i jak się zmuszam ) a wstaje po 10 i często jestem dalej senna. A w week jak mąż nie musi rano wstawać do pracy to siedzę jeszcze dłużej i wstajemy po 11. Ostatnio nastawilam budzik na 8 bo tata miał przyjechać po klucz do kół i nie mogłam się zwlec z łóżka

reklama
Myszka dokładnie to miałam napisać o ruchach :) nie ma się czym stresować jakby się nie ruszały Dzieciaki powyżej dobry w ogole to jest problem a tak to nie.

Co do spania hmm.. ja z zasady jestem sową:) chodzę spać 1-3.. a wstaje koło 8-9 wiec niestety nie wysypiam się;)

Do góry