reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

A ja jestem mega przeziębiona. Zaczęło się tydzień temu takim sporadycznym kaszlem a teraz jest masakra. Już nie wiem który syrop brać a który nie, myślałam że się w nocy uduszę.
Nienawidzę chorować w ciąży.

Pozdrawiam was ciepło.

reklama
Dziewczyny jaką piękna pogodę miałyśmy ja dzisiaj godzinę z psem na spacerze byłam i jeszcze babcie odwiedziłam, ja już nie pracuje, że względu na moje wcześniejsze l4 (zapalenie gardla, pecherza, bol brzucha, plamienia) lekarz wolal mnie wyslac wcsesniej na l4 oraz u mnie w pracy dyrektor podszedl ok do sprawy i kazal się nie martwić, tylko jak będzie już po macierzyńskim to mam wracać, :)

W warszawie też pięknie.
Powiedźcie mi, bo ja już nie pamiętam, jak to jest z pierwszymi ruchami. Dwa dni temu przez prawie cały dzień czułam ruchy a od wczoraj w sumie cisza, rano coś tam stuknęło. Już się martwię, ale to chyba normalne teraz prawda?

Wiem że poczuje ale już bym chciała :) to moja druga ciąża i myślałam że będę wcześniej czuła mojego bobasa a tu nic :( no nic muszę się w cierpliwość uzbroić a z tym to u mnie ciężko [emoji6][emoji6]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

W warszawie też pięknie.
Powiedźcie mi, bo ja już nie pamiętam, jak to jest z pierwszymi ruchami. Dwa dni temu przez prawie cały dzień czułam ruchy a od wczoraj w sumie cisza, rano coś tam stuknęło. Już się martwię, ale to chyba normalne teraz prawda?
Normalne, wystarczy, że dzidziuś się inaczej ułożył i nie czuć. Teraz ma jeszcze dużo miejsca. Chociaż ja jak szukam go detektorem to bez problemu znajduje, bo już z uwagi na rozmiary jest wysłuchiwalny [emoji2] Regularne ruchy po 20 tc., więc jeszcze mamy czas :-)

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ładne, ale powiem Wam, że jak widzę dzieci w tych stokke to dziwnie wyglądają... Dla mnie to za mały wózek. Wygląda to jak duże dziecko wciśnięte w za mały wózek. ALe oczywiście z gustami nie dyskutuję :) Tak samo nie kupiłabym czarnego, więc Kasia, nasze gusty się na pewno różnią :)

Ja też nie mam zamiaru kupować czarnego wózka, wrzuciłam tylko zdjęcia poglądowe modeli ;)

Wzięłam się za mycie okien :( okna pomyte, jeszcze firanki zostaly do prasowania. Chyba przeliczyłam swoje sily. Paadam. Plecy mnie bolą, brzuszel tez. Moglam rozłożyć to na dwa dni :(

Uważaj z myciem okien/wieszaniem firan w ciąży, to może być niebezpieczne. Podnoszenie wysoko rąk może nawet doprowadzić do odklejenia się łożyska.

Kasieq a wiesz jaki model Bebetto? Nawet podobają mi się te ich wózki, jestem ciekawa opinii użytkownika :)

Chyba model Nico, z otwartym koszem, ogromną budą która osłania prawie cały wózek :D, świetna amortyzacja, pompowane koła, przednie skrętne z możliwością blokady (przy śniegu ta opcja się przydaję), duży po złożeniu (wersja spacerowa) dlatego pożyczam tylko gondolę. Ja ze względu na częste podrożę, potrzebuje spacerówki bardziej kompaktowej niż te w zestawach 2w1.

W warszawie też pięknie.

Na regularne ruchy to jeszcze wcześnie i to chyba też zależy od ułożenia. Też miałam taki dzień że czułam nawet jak młoda w pionie mi się raz rozciągnęła, a tak to tylko takie pojedyncze smyrnięcia :D Zazwyczaj czuje wieczorem, jak już siądę sobie na spokojnie przed tv :)

Do góry