Jagi pieczarki robi się jak kotlety, jajko i bułka, smażysz na oleju albo smalcu. Pieczarki przed smażeniem solisz tylko. Są bardzo dobre i na ciepło od razu po usmażeniu ale też na zimno, jako przekąska. Podziwiam Cię, że robisz taką impre. A może ugotuj gar rosołu i np jakieś duszone mięso z ziemniakami i kiszoną kapustą. Mięso i rosół robią się w sumie same
Możesz podgrzać, ziemniaczki tylko na świeżo. Po obiedzie postaw na stół śledzie, ze dwie sałatki, jakieś warzywa (ogórki kiszone, konserwowe, pomidorki koktailowe) i półmisek wędlin, pasztet. U mnie teściowa zawsze tak robi na imprezki i to się sprawdza.
Powodzenia na wizycie
Ja w normalne dzinsy już nie wchodzę, tzn wchodzę ale mnie cisną. Chodzę w dresie najczęściej a jak gdzieś wychodzę do ludzi
to zakładam sukienkę i kupiłam sobie też spodnie w reserved takie na gumkę, ale już też po mały cisną
Ktoś pytał o kolacje. Ostatnio robiłam tortille z warzywami. Placki kupiłam w lidlu gotowe, do tego grilowana pierś z kurczaka (przyprawiona wcześniej odpowiednio), po grilowaniu pokrojona w kosteczkę, do placka wkładasz warzywa - sałata, pomidor, ogórek, cebulka no i ten kurczak (można dodać trochę majonezu lub sosu czosnkowego zrobionego samemu z jogurtu). Zawinąć w placek i jeszcze na chwile na grilla wrzucić aby pita była chrupiąca
PYCHA. Można też zrobić taką pitę ze szpinakiem, łososiem i suszonymi pomidorami