reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dzień dobry:)
Ja dzisiaj wizyta u giną o 15.30 więc już przebieram nogami:)
Mi też teraz pasują sukienki ale nie oversize ale takie bardziej dopasowane:)W tych oversize jestem większa.
Znalazłam parę jeansów na olx ale jakoś się boję że kupię i będę leżeć bo nie będą pasować lub będę zniszczone.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mi też teraz pasują sukienki ale nie oversize ale takie bardziej dopasowane:)W tych oversize jestem większa.
Znalazłam parę jeansów na olx ale jakoś się boję że kupię i będę leżeć bo nie będą pasować lub będę zniszczone.

Ten czas oczekiwania na wizyte jest szalony :)
My mamuski wariujemy a dzidzius sie z nas smieje :) ten moment na wizycie gdy widzisz tego malego czlowieczka ktory pieknie rosnie i sie wierci jest bezcenny :)
Ale mnie wzielo hihi
Kochana powodzenia na wizycie !!!
Pozniej czekamy na relacje :)

Witam po weekendzie [emoji3] piszę mniej wtedy bo Maż i Synek w domu to nie chce z nosem w telefonie chodzić. Ja chodzę w jegginsach i w swoich bluzkach. Nie kupiłam jeszcze nic typowo ciążowego, mam nadzieje, ze takie spodnie nie beda mi potrzebne bo wogóle mi się nie podobają.

Ja jeszcze jeansy ciążowe ok ale jak widzę te wszystkie bluzki odpinane pod biustem w sklepach i takie szaro bure to wychodzę z sklepu prawie z łzami w oczach:(

A ja sobie ustawiam na OLX filtr na moją dzielnice i umawiam się z dziewczynami ze przymierze i jak będą dobre to kupię. Jeszcze nikt nie miał nic przeciwko. Łatwiej nawet kupić ciążowe niż zwykle, bo w pasie zawsze dobrze leżą. Byle kształt nogawek był ok. Ja właśnie siedzę i skracam jedna parę, bo leżały idealnie, ale nogawki 10 cm za długie. Tak to jest jak się nawet 160 nie ma.

A bluzki ciążowe mi się nie podobają, bo wygląda się w nich jak w namiocie. Wolę obcisłe elastyczne bluzeczki które ładnie opinaja i podkreślają brzuszek. Tylko muszą być dłuższe niż zwykle, czym zazwyczaj nie mam problemu przy swoim wzroscie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Wczoraj byliśmy w kinie.Byla młoda dziewczyna w super futerku,kurtce na moje to ochnik granatowym i kapeluszu plus dlugie czarne wlosy.Wygladala bosko.Jak milion dolarow:)
Wrocilam wkur... na siebie i zła na męża.Ja w płaszczu puchowym i czapce bo śnieg padał.
Ja myślałam że będę wciazy kwitnąca uroda,figura i entuzjazmem a to dupa:(

A ja sobie ustawiam na OLX filtr na moją dzielnice i umawiam się z dziewczynami ze przymierze i jak będą dobre to kupię. Jeszcze nikt nie miał nic przeciwko. Łatwiej nawet kupić ciążowe niż zwykle, bo w pasie zawsze dobrze leżą. Byle kształt nogawek był ok. Ja właśnie siedzę i skracam jedna parę, bo leżały idealnie, ale nogawki 10 cm za długie. Tak to jest jak się nawet 160 nie ma.

A bluzki ciążowe mi się nie podobają, bo wygląda się w nich jak w namiocie. Wolę obcisłe elastyczne bluzeczki które ładnie opinaja i podkreślają brzuszek. Tylko muszą być dłuższe niż zwykle, czym zazwyczaj nie mam problemu przy swoim wzroscie.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie o te nogawki chodzi:)
O też muszę ten filtr zalozyc:)

Jagi pieczarki robi się jak kotlety, jajko i bułka, smażysz na oleju albo smalcu. Pieczarki przed smażeniem solisz tylko. Są bardzo dobre i na ciepło od razu po usmażeniu ale też na zimno, jako przekąska. Podziwiam Cię, że robisz taką impre. A może ugotuj gar rosołu i np jakieś duszone mięso z ziemniakami i kiszoną kapustą. Mięso i rosół robią się w sumie same ;) Możesz podgrzać, ziemniaczki tylko na świeżo. Po obiedzie postaw na stół śledzie, ze dwie sałatki, jakieś warzywa (ogórki kiszone, konserwowe, pomidorki koktailowe) i półmisek wędlin, pasztet. U mnie teściowa zawsze tak robi na imprezki i to się sprawdza.
Powodzenia na wizycie :)

Ja w normalne dzinsy już nie wchodzę, tzn wchodzę ale mnie cisną. Chodzę w dresie najczęściej a jak gdzieś wychodzę do ludzi ;) to zakładam sukienkę i kupiłam sobie też spodnie w reserved takie na gumkę, ale już też po mały cisną ;)

Ktoś pytał o kolacje. Ostatnio robiłam tortille z warzywami. Placki kupiłam w lidlu gotowe, do tego grilowana pierś z kurczaka (przyprawiona wcześniej odpowiednio), po grilowaniu pokrojona w kosteczkę, do placka wkładasz warzywa - sałata, pomidor, ogórek, cebulka no i ten kurczak (można dodać trochę majonezu lub sosu czosnkowego zrobionego samemu z jogurtu). Zawinąć w placek i jeszcze na chwile na grilla wrzucić aby pita była chrupiąca :) PYCHA. Można też zrobić taką pitę ze szpinakiem, łososiem i suszonymi pomidorami :)

reklama
Hej Mamusie :)
Znowu dzisiaj ładnie podpalam :) na siku budziłam sie tylko raz w nocy :) ale za to miałam jakies głupie sny związane z powrotem do pracy po macierzyńskim...
Co do ciążowych ubrań jeszcze nie mam żadnych ale ja mam duzo jakiś sukienek spódniczek tez takich bawełnianych albo takich dresowych wiec we wszystko wchodzę :)
Jedynie co sobie kupiłam to rajstopy ciążowe bo sa bardzo wygodne nakładają sie na cały brzuszek :)

Do góry