reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Hej dziewczyny,przepraszam ze tak pozno ale wyszlam wczoraj od lekarza uwaga 22.45!
W macicy widoczny zarodek.W dobrym miejscu i prawidlowym ksztalcie.Bez echa zarodka.Lekarz powiedzial ze ciaza mlodsza niz z terminu OM ale dobrze rokuje.Ma prawo nie bic serce w 6tc0d.
Dostalam zastrzyki w brzuch(mimo ze mam wykkuczony zespol anty fosfolipidowy)ale w polaczeniu z acardem daje dobre rezultaty.W pn 12.09 kolejna wizyta.Wyszlam troche smutna ze brak jeszcze akcji serca ale wiem ze jest w macicy i ze wogole cos jest.
Takze teraz tylko do poniedzialku !

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Masz jakas fotke? Duzo dziewczyn widzialo dopiero serduszko w 7 lub 8 tyg wiec nastepnym razem na pewno juz bedzie :) podobno duzo zalezy tez od jakośCi sprzetu. Jak dla mnie bijace serduszko bylo ledwo widoczne i na poczatku nie moglam go dostrzec.
Tak w ogole to jak dlugie mialas cykle? Bo u mnie byly zawsze regularnie, a w pierwszym cyklu staran o dzidzie bylam taka nakręcona, myslalam 24/h o ciazy i przesunela mi sie owulka o 2 tyg.

reklama
Masz jakas fotke? Duzo dziewczyn widzialo dopiero serduszko w 7 lub 8 tyg wiec nastepnym razem na pewno juz bedzie :) podobno duzo zalezy tez od jakośCi sprzetu. Jak dla mnie bijace serduszko bylo ledwo widoczne i na poczatku nie moglam go dostrzec.
Tak w ogole to jak dlugie mialas cykle? Bo u mnie byly zawsze regularnie, a w pierwszym cyklu staran o dzidzie bylam taka nakręcona, myslalam 24/h o ciazy i przesunela mi sie owulka o 2 tyg.

Nie dal mi ale sobie zostawil.
Ma dobry sprzet.Cykle 30 dni.
Odrazu powiedzial ze mu to na 6tc nie wychodzi ale mysle ze jesli by nie rokowalo to by mi nie przepisal takiego zestawu lekow.

Pewnie dzidzia jest mlodsza Niz z terminu miesiaczki :)

Wiem kiedy mialam owulacje i kiedy bylo przytulanko bo dzidzi przywiezlismy z wakacji w Chorwacji.
Wiec boje sie ze albo sie slabo rozwija i tutaj nic nie zrobie albo owulacja sie przesunela ale nie ma szans bo wiem kiedy juz mialam sluz nieplodny.Zobaczymy.

Dziewczyny,zawsze bylam taka pewna siebie ze wszystko bedzie ok.
A teraz nie smiejcie sie ale w glowie mi sie cos poznienialo:(
Teraz bo mam 36 lat boje sie ze:umre przy porodzie i zostawie moja coreczke(naczytalam sie o zakazeniu wodami plodowymi,nie da sie tego przewidzieć i szanse sa przezycie matki sa marne)
dziecko bedzie chore,beda komplikacje przy porodzie!
Glupia ja:(

Wiem kiedy mialam owulacje i kiedy bylo przytulanko bo dzidzi przywiezlismy z wakacji w Chorwacji.
Wiec boje sie ze albo sie slabo rozwija i tutaj nic nie zrobie albo owulacja sie przesunela ale nie ma szans bo wiem kiedy juz mialam sluz nieplodny.Zobaczymy.

Dziewczyny,zawsze bylam taka pewna siebie ze wszystko bedzie ok.
A teraz nie smiejcie sie ale w glowie mi sie cos poznienialo:(
Teraz bo mam 36 lat boje sie ze:umre przy porodzie i zostawie moja coreczke(naczytalam sie o zakazeniu wodami plodowymi,nie da sie tego przewidzieć i szanse sa przezycie matki sa marne)
dziecko bedzie chore,beda komplikacje przy porodzie!
Glupia ja:(

Ja jestem na 99 procent pewna ze do zapłodnienia doszlo 9 sierpnia, mimo ze nie zgadza sie to w ogóle z obserwacja sluzu, nawet myslalam ze mam cykl bezowulacyjny.

Ja tez mam czesto rozne czarne myśli ale staraj sie o tym nie myslec a juz na pewno nie czytac o tym. Jak zaczniesz o tym myslec to ogladaj sobie rzeczy dla dzidziusia albo zajmij czyms innym mysli.

reklama
Akpuroks bardzo mi przykro...
Witam nowe mamusie :-) Ja biorę tylko kwas foliowy.
Dziś kompletnie nie mam na nic siły, zrobiłam tylko obiad, przyprowadzilam Corcie, ona usypia więc ja też odpoczywam :-)
A i gratuluję udanych wizyt

Do góry