reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Poćwiczyłam dziś całe 20 min hihi a ledwo żyję . Wychodzi przestój I trymestru. Ledwo dałam radę ;) . I pomyśleć że jeszcze w sierpniu biegałam kilka razy w tyg po 8 km. Tęsknię za tym :) . A Wy cwiczycie , robicie coś ? Czy tylko ja taki leniuch :)
Ja codziennie chodze na kilku kilometrowe spacery, nic więcej[emoji4]

Wczoraj sie obrazilam na meza bo sie zagadal z kolega z pracy i wrócił godzine pozniej niz powinien. A ja sie zamartwialam ze sie coś stalo. Oczywiście zapomniał żonie napisac ze sie spozni [emoji52]
Dzis od rana mnie rozpieszcza [emoji39] wyszedl z psem rano i zrobil mi śniadanie [emoji39] chyba sie jeszcze trochę pozloszcze na niego [emoji23]

Poćwiczyłam dziś całe 20 min hihi a ledwo żyję . Wychodzi przestój I trymestru. Ledwo dałam radę ;) . I pomyśleć że jeszcze w sierpniu biegałam kilka razy w tyg po 8 km. Tęsknię za tym :) . A Wy cwiczycie , robicie coś ? Czy tylko ja taki leniuch :)
Ja nie ćwiczę, z resztą kardiolog mi powiedział, że zero wysilku. Za to sporo spaceruje, noszę zakupy, sprzątam i kręcę się calymi dniami, ostatnio coraz więcej w ruchu. :)

Witajcie majówki:) chciałabym do Was dołączyć, choć termin porodu mam taki "w rozkroku" między kwietniem a majem (wg om 30.04, wg pierwszego usg 2.05). Mam już 2 synów, którzy marzą o kolejnym bracie (w przeciwieństwie do mamy;))

Witam. Śledzę Wasze forum przez kilka dni i postanowilam dolaczyc. Jestem w 15 tygodniu ciąży. Termin mam na 6.05.2017. Dopiero od czterech dni czuje sie lepiej. Meczyly mnie okropne mdlosci i wymioty. Jestem po badaniach prenatalnych. Z malenstwem wszystko dobrze. Plci nie znamy jeszcze. Od 12 tc zmagam sie z cukrzyca ciazowa. Mam juz 15 miesieczna córcie. Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie.

Witajcie majówki:) chciałabym do Was dołączyć, choć termin porodu mam taki "w rozkroku" między kwietniem a majem (wg om 30.04, wg pierwszego usg 2.05). Mam już 2 synów, którzy marzą o kolejnym bracie (w przeciwieństwie do mamy;))
Witaj :) Lekarz jeszcze nic nie Zdradzil Odnosnie Plci? :)

Arya, ja tez przed ciaza sporo biegałam, 8-12 km kilka razy w tygodniu nie było dla mnie problemem. Teraz póki co mam zakaz aktywności, ale dwa razy w tygodniu jeżdżę z psem na dłuższy spacer i te 7 km wolnym krokiem tak mnie meczy, ze szok, pozniej najchętniej bym spała, nogi mnie bolą. Aż sie boje co bedzie jak będę mogła wrócić do jakiś ćwiczeń, a tu zero kondycji :).

Ale Wam dziewczyny zazdroszczę tych ruchów, u mnie 13 tc, ale to dopiero pierwsza ciaza, wiec pewnie sobie sporo jeszcze poczekam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
My wrzucamy córeczce do łóżeczka kubeczek avent 360 i ona się sama obsługuje jak ma ochotę. Nic się nie wylewa, a rano zwykle jest pusty. Może tobie też pomoże to wyeliminować choć trochę nocnego wstawania? Nie wiem w jakim wieku masz córeczkę, ale moja radziła sobie już jak miała rok.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

A Twoja corcia pije na leżaco czy na siedząco. Moja ma już 2,5 roku, w dzień pije normalnoe ze szklanki ale w nocy musi z kubeczka niekapka i trzeba jej podać a też bym chciała żeby się oduczyla. A pytam czy na siedząco czy na leżaco bo kiedyś też chcieliśmy jej kupić ten kubeczek ale Pani w sklepie powiedziała że będzie się z niego wylewac.

U mnie z ćwiczeniami ciężko ale długie spacerki są prawie codziennie

I na siedząco i na leżąco, jak jej wyjdzie. Kubek zwykle leży a nie stoi na materacu i nic się nie leje. Tylko jak się naleje wody i zakręci to trzeba go potrzasnac do góry nogami nad zlewem , wtedy trochę leci a potem już nie. Może się coś zasysa, nie wiem, to taka nasza domowa magia.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Przeczytałam część, wszystkiego teraz nie dam rady, muszę lecieć na seminarium, potem zrywam się z wykładów, mamy dzisiaj chrzciny bratanka mojego.

Bolące ucho- ja kiedyś robiłam tak: na patelnie wsypuje się sól, se dwie trzy łyżki, trzeba ją mocno podgrzać, potem tą sól zawiła się w ściereczkę i to przykłada się do ucha, mi pomagało. Oprócz tego oczywiście olejek kamforowy, ale nie wiem czy w ciąży można no i ewentualnie coś przecibwólowego, jak bardzo męczy weź apap.

Ruchy- dziewczyny, ja wczoraj też je poczułam! jestem na 100% pewna że to dziecko :))) takie bulkgotko-motylki. Trzecia ciąża, zaczęłam 15 tydzień, tak może być ;)

Gosiam- teraz jestem na pedagogice korekcyjnej, wczoraj mieliśmy zajęcia o autyzmie głównie. Ale nie dowiedziałam się w sumie nic nowego co bym już wiedziała, miałam to na specjalnej- odświeżyłam wiedzę. Na następnych zajęciach Asperger i ADHD.

Lecę bo się spóźnię. Miłej niedzieli :)

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady :) niestety jest gorzej, mam gorączkę i zaczyna mnie szyja boleć! Właśnie zamówiłam wizytę domową - dzięki Bogu za allianz!! Ciekawe kiedy przyjadą bo napisali w smsów ze w ciągu 8 godzin! Mam nadzieję, że szybciej się ogarną.

Witam wszystkie nowe mamusie :)

Co do niekapków my też wkładaliśmy córce mleczko albo picie do łóżeczka i sama się obsługiwał :) to było genialne rozwiązanie ;)

Do góry