reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Udalo mi sie przed 9 zlapac lekarza.Infekcja gardla.Oskrzela czyste na szczescie.Przepisal leki(na szczescie bez antybiotyku)i do łożka.Jak nie bedzie poprawy to wracam do niego za 3 dni.Mam nadzieje ze bedzie lepiej.Jak mu powiedzialam ze bralam wczesniej duomox (msc wczesniej)to mowi"potraktowala Pani dziecko duomoxem?"a ja mu na to"tak,Pana zona mi przepisala"to mu sie glupio zrobilo:(Tylko sie zmartwilam.Ech lekarze.

Witam nowe mamy i ciesze sie z udanych wizyt[emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam wczoraj na usg prenatalnym ale moje dziecko ułożyło się tak źle ze lekarz nie dał rady nic zbadać ;) leżałam chyba 20 min a on próbował go jakoś lepiej ustawić ale dziecko pokazało nam faka i nie chciało żeby je oglądać ;) idę za tydzień. A tak się nastawilam ze zobaczę czy wszystko ok i może poznam płeć a tu nic..
Heh, moj wlasnie to robi!!! Lekarka dala nam 30 minut i zobaczymy, czy mi foch minal :p

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi, jak zielona to bakterie. Idź do lekarza. Sezon przeziebieniowy w pełni. Przechodzilam to 2 tyg.temu. Współczuję
A jak sie teraz czujesz?Spisz w nocy?
Na codzien jestem twarda i nie poddaje sie latwo ale teraz najbardziej mi chodzi o malenstwo.
Nie raz chodzilo sie do pracy z glutami do pasa bo trzeba bylo i zyje.A teraz czuje sie jak makaron przepuszczony przez maszynke[emoji47][emoji47]

Jagi, teraz to pewnie dostaniesz już poważne leki. Nie martw się, jest z czego wybierać jak już coś się dzieje i są bezpieczne antybiotyki. Wiem, że na siebie uwazalas, ale skoro masz skłonność do infekcji dróg oddechowych to chciałabym ci zaproponować coś zupełnie innego: otwarte okna, skręcone kaloryfery i wilgotne powietrze ( doskonale nawilzacze dostaniesz poniżej 200 zł). W zeszłym roku miałam non stop chora córeczkę i to nam zalecali pediatrzy ( nie jeden). Chłód obkurcza sluzowke a wilgoć pozwala jej pracowac. Przesuszona jest niewydolna. Oczywiście nie musisz marznąć, możesz się ubrać, ale w domu ma być zimno i wilgotno. Wiem jak to brzmi, jak piwnica, ale działa cuda.
Zdechła, ja mam taki odkurzacz i go kocham. Ale żeby działał szybko i sprawnie musi mieć wolną podłogę. Radzi sobie oczywiście z krzesłami i zakamarkami, ale bardzo to wydłuża jego prace.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi, w drugim trymestrze, gdy łożysko wykształcone to chroni dzidziusia przed bakteriami i wirusami. W drugim trymestrze też można spokojnie więcej leków zażywać. Będzie dobrze! tylko koniecznie skonsultuj sytuację z lekarzem.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
O to dobrze wiedziec ze jest juz te cudowne "lozysko"
Dobrze ze mam lekarza 5 minut od domu:)

reklama
Co za głupi lekarz !
To tak jakbyśmy sobie same wymyślały jakie leki mamy brać ! Heh ręce opadają.
Zdrowiej kochana zdrowiej :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Fraxiparine ktore lekarz mi przepisal tez mu sie nie podobało...Jak ja nie lubie takich sytuacji.
Heh, moj wlasnie to robi!!! Lekarka dala nam 30 minut i zobaczymy, czy mi foch minal :p

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

A jak sie teraz czujesz?Spisz w nocy?
Na codzien jestem twarda i nie poddaje sie latwo ale teraz najbardziej mi chodzi o malenstwo.
Nie raz chodzilo sie do pracy z glutami do pasa bo trzeba bylo i zyje.A teraz czuje sie jak makaron przepuszczony przez maszynke[emoji47][emoji47]

Do góry