reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Witam się i ja :)
Dziś rano miałam prenatalne, pojechaliśmy z mężem i wszystko na szczescie w porządku :)
ładnie bobasek machał do nas rękami, ciut nie chciał się obrucic żeby się zmierzyć ale się udało,
co do płci to powiedział ze na 80% chłopak.
Teraz mamy 20mc córke wiec będzie parka :) chyba ze się coś zmieni :)

co do teściowych to z moja róznie bywało , ale nigdy nie była najgorsza, trochę jak sie córka urodziła to chciała się wtrącać ale jasno postawiliśmy zasady i jest już spokój , ogólnie jest kochana, pomocna tylko ciut nadgorliwa. Bardzo się ucieszłya z mojej ciązy, wpada do nas raz w miesiącu czasem i rzadziej, może dlatego ze pracuje ale i powiedziała ze nie chce się narzucać :)
Ale super gratuluję chlopaka[emoji3]u mnie pierwsza ciaza tez chciałabym chłopaka,jestem po prenatalnych jakoś nadal płci nie znamy..kolejna wizyta w przyszłym tygodniu to może coś się uda podpatrzec [emoji4]

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak ktos ma z czego chudnac w ciazy to nie ma tragedii, gorzej jak chude osoby chudna jeszcze bardziej [emoji52]

Dzis maz do mnie przy śniadaniu:
Wczoraj przeczytalem ze kobiety podczas porodu moga sie PRAWIE poczuc tak jak facet z grypa [emoji23][emoji23][emoji23]

No i tu jest problem, bo ja przed ciążą schudłam i teraz to sama skóra i kości są. Martwię się trochę.

Oj tak mąż ma rację tylko prawie, bo ich męki są znacznie gorsze

Sent from my LG-D280 using Forum BabyBoom mobile app

Witam nowe mamusie ;). Czytam dziewczyny o Waszych problemach ze snem i na szczęście w ogóle ich nie rozumiem. Ja śpię cała noc jak zabita, obojętnie w ktorej pozycji, w dzien tez mi sie zdarzy godzinkę pospać. Uff odpukać, mam nadzieje, ze tak sie utrzyma :).
Co do teściowej to moja na szczęście jest w porządku, nie narzuca sie, jest miła i dobrze z nią żyje, w zasadzie to chciałabym wyjsć z większa inicjatywa i ja odwiedzić częściej sama, pójść na spacer, itd. Moze jak w weekend bedzie ładniej to sie umówię z nią. Za to teść to istna tragedia, na wszystko narzeka, wszystko wie najlepiej, a dnie spędzę na kanapie przed tv. I jeszcze dołuje psychicznie swoją rodzine, krzyczy, mówi przykre rzeczy. Dla mnie jest miły, ale serce mi czasem pęka jak go słucham :/.
Za to rodzicow mam kochanych, i mama i tata to wspaniali ludzie. Mam tez 3 braci, jestesmy bardzo zgrana i zżyta rodzinka :). Wszyscy sie cieszą, ze zostaną wujkami :).
Ja prenatalne mam 15.11 dopiero, duża szansa jest, aby poznać wtedy płeć?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dadzi najgorsze jest to ze ona mojej pierwszej corce obrzydzi rodzenstwo takimi tekstami:(Za chwile mamy impreze za impreza i bedzie ja czesciej widywac wiec okazja na docinki bedzie:(

Moj tez przed 8 zabral mala do szkoly bo lało a ze ma do szkoly az 5 minut to nie musiala ciagac tego ciezkiego plecaka.Dobry tatus:)

Ja dzisiaj chyba pojade po ta poduszke bo juz nie daje rady.
Czemu nie mozemy spac?Wysoki progesteron?Hormony?A gdzie dalej?Kopniaki?Uciski na pecherz?
W nocy sie juz poryczalam z bezsilnosci[emoji24]

Ja tez myslalam juz o zamknietym.
Juz ten czas kiedy te mamy co mialy dolaczyc dolaczyly[emoji4]

Jade dzisiaj z reklamacja jeansow do pepe jeans-pewnie nie uwzglednia ale sprobuje.Przetarly sie po 2msc :(

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jakaś masakra! jak można dziecku obrzydzać rodzeństwo! Gdybym ja albo mój m usłyszeli takie teksty z ust matki(tesciowej) to byśmy wyszli z imprezy i więcej nie przyszli.

Współczuję takich wrednych tesciowych. Moja może ideałem nie jest ale jest fajna. Nie wtrąca się ale dzwoni, czasem odwiedza, podrzuca jajka od szczęśliwych kur ;) mieszkamy bardzo blisko, blok w blok. Na początku byłam przeciwna ale super mieszkanie wiec pomyślałam czemu nie no i okazało się to super rozwiązaniem bo teście prawie w ogóle nie przychodzą a my zawsze mamy blisko żeby młodego podrzucić w razie czego ;p i wychodzi na to ze my częściej u nich jak oni u nas. Z resztą wnusia kochają ponad życie, rozpieszczaja w ramach rozsądku wiec jest ok

Witam nowe mamusie ;) napiszcie coś więcej o sobie. Skąd jesteście?

Ja dziś na 15.15 mam prenatalne ;) wiec po pracy prosto lecę, doczekać się nie mogę ;) trzymajcie kciuki!!
My blok w blok nie mieszkamy, ale też nie daleko. Też dostajemy jajka od szczęśliwych kur, jak teściowa robi np pierogi, bigos, lub gołąbki zawsze przywozi :) Jak trzeba posiedzieć z dziewczynami też nie ma problemu. Bardzo kocha swoje wnuczki :)

Ja to bym chciala dla odmiany syna ale nie nastawiam sie zbytnio :)

To wesoły babiniec:) ja mam dwie córki, dla odmiany chciałabym synka, ale dziewczyny po zdjęciu usg wróżą dziewuszkę. Lekarz nic nie mówił, powiedział, że powie na połówkowym.

3 kg od początku. Mialam wizyte rano na czczo po oddaniu moczu. Kazal mi przystopowac z waga[emoji39]

ja też przytyłam ze trzy, jak nie więcej :p tak samo tyłam w poprzedniej ciąży. Zobaczymy co lekarz powie w poniedziałek.

JAGI jak wszyscy to i ja:)) meil wysyłam :)

reklama
Do góry