reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny w drugim trymestrze. Boli was brzuch?

Jeszcze nie jestem w drugim (10t6d), ale od poniedziałku trochę pobolewa mnie brzuch (czy też raczej podbrzusze) - trochę jak na miesiączkę, trochę jak ze stresu. I nie wiem co o tym myśleć. Nie boli cały czas ani nie boli mocno, ale się zdziwiłam, bo nie bolał mnie już w ten sposób.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mnie nie boli już tak jak bolał, od czasu do czasu coś tam leciutko poczuje a tak to czuję się super od kilku dobrych dni :) zero mdłości, mam energię, jest ok :)

mnie nie boli już tak jak bolał, od czasu do czasu coś tam leciutko poczuje a tak to czuję się super od kilku dobrych dni :) zero mdłości, mam energię, jest ok :)
Ja też mdłości mniejsze, ale są. Piersi mniej, ale też ciągną. Brzuszek czasem boli, bardziej tak rozpiera, potem odpuszcza.Chce zacząć wykonywać ćwiczenia na kręgosłup, żeby wzmocnić mięśnie, muszę znaleźć odpowiednie.
I chyba czas zakupić poduszkę dla kobiet w ciąży.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

1477587554167.jpg

Moja kochana Pusia. Uwielbia leżeć na brzuchu u Pańci. Niestety teraz ma szlaban, bo podjada surowe myszki czasem.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1477587554167.jpg
    1477587554167.jpg
    7,4 KB · Wyświetleń: 388
Janka86- odnośnie mojej wizyty u endokrynologa. Powiedział że "raczej" z dzieckiem powinno być ok bo tsh nie przenika do płodu tylko ft4 a to mam w normie. Mam odstawić hormony na niedoczynność i za tydzień kontrola (obecnie wpadłam w nadczynność). Mówił też że niestety może to tak wyglądać że dla dobra dziecka mi średnio będzie mógł pomoc (nie szkodząc dziecku). Mam zażywać witaminy z jodem właśnie dla dziecka a mi będą szkodziły a z hormonami zobaczymy po kontroli. Już nie mogę się doczekać jutra i mojej wizyty u ginekologa bo to dopiero druga

Janka86- odnośnie mojej wizyty u endokrynologa. Powiedział że "raczej" z dzieckiem powinno być ok bo tsh nie przenika do płodu tylko ft4 a to mam w normie. Mam odstawić hormony na niedoczynność i za tydzień kontrola (obecnie wpadłam w nadczynność). Mówił też że niestety może to tak wyglądać że dla dobra dziecka mi średnio będzie mógł pomoc (nie szkodząc dziecku). Mam zażywać witaminy z jodem właśnie dla dziecka a mi będą szkodziły a z hormonami zobaczymy po kontroli. Już nie mogę się doczekać jutra i mojej wizyty u ginekologa bo to dopiero druga
Dzieki za info! Cos czuje, ze pojedziemy na tum samym wozku ;-) i dojedziemy z sukcesem :p

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobry wieczór :D poczytuje Was prawie codziennie, ale natłok pracy nie pozwala mi usiąść spokojnie i napisać. W dzień praca, popołudniami praktyka (kończę w tym roku studia mgr.) i jeszcze terapia domowa z dzieckiem z przedszkola... i tak dzień za dniem. O ciąży jeszcze nie mam czasu myśleć... gdyby nie chwilowe pobolewania w brzuchu, i ogólne przybicie nie wiedziałabym, ze jestem w ciąży. Coraz częściej myślę o chorobowym...

Cieszę się, że u większości z Was wszystko ok.
pozdrawiam ciepło.

reklama
Dobry wieczór :D poczytuje Was prawie codziennie, ale natłok pracy nie pozwala mi usiąść spokojnie i napisać. W dzień praca, popołudniami praktyka (kończę w tym roku studia mgr.) i jeszcze terapia domowa z dzieckiem z przedszkola... i tak dzień za dniem. O ciąży jeszcze nie mam czasu myśleć... gdyby nie chwilowe pobolewania w brzuchu, i ogólne przybicie nie wiedziałabym, ze jestem w ciąży. Coraz częściej myślę o chorobowym...

Cieszę się, że u większości z Was wszystko ok.
pozdrawiam ciepło.

O to chyba jestesmy w dość podobnej sytuacji, bo ja tez musze sie obronić w tym roku :). Kończę tez studia na innym kierunku, ale ja na szczęście już jestem na zwolnieniu i do pracy nie chodzę :).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry