reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Dadzi - tak pierwsza ciąża :). Pewnie dlatego tak się stresuje i wszystko po 100 razy analizuję, czy jest ok, czy nie. Super, że jest takie forum, zamierzam dzisiaj ponadrabiać zaległości i jak najwięcej stron przejrzeć, więc będę miała co robić :).

reklama
Ja się boję zważyć.
Odżywiam się źle i czuję, że obrosłam już tłuszczem. Ale zamiast mobilizacji, czuję doła i tylko sięgam po czekoladę, ciasteczko...śledzia.. [emoji17]

Dziś się nie dopięłam w jesienny płaszczyk. Co prawda włożyłam pod niego grubą bluzę mojego męża, ale i tak byłam w szoku, że po zapięciu guzików nie mogę oddychać!
Nie wiem w takim razie, w czym mam teraz chodzić...
Na zimę mam kurtkę z poprzedniej ciąży i z noszenia syna w chuście pod nią. Na pewno będzie dobra.
Ale na teraz nie mam nic.
Szok.

Byliśmy na weekend u moich rodziców. Już im miałam powiedzieć o ciąży i wtedy moja mama znów wyskoczyła z wyliczaniem znajomych w ciąży lub z licznymi rodzinami, stawiając mi ich za niedościgniony wzór.. Wkurzyłam się i nic jej nie powiedziałam.
Chyba poczekam do usg genetycznego, za 4 tyg.
Tylko nie wiem, czy do tego czasu jeszcze bardziej nie utyję i ciąża nie zrobi się bardziej widoczna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez sie boje zważyć.Ide 24 do gina na kontrolna wiec pewnie mnie zwazy.Ja czuje lekko zadyszke jak wchodze lub ide gdzies dalej..
Jem niby zdrowo ale....duzo owocow co ma cukier i malo pije.Moze max 1 litr wody na dzien.Chyba ze taka pogoda ale lepsza nie bedzie:(
U nas nikt nie wie jeszcze oprocz meza,mojej mamy i przyjaciolki.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na ostatniej wizycie 200 g różnicy a i tak miesiąc tamu byłam w letniej sukience a teraz i bluzka i sweterek i jensy. ważyłam 59,3 a teraz 59,5

Dadzi - tak pierwsza ciąża :). Pewnie dlatego tak się stresuje i wszystko po 100 razy analizuję, czy jest ok, czy nie. Super, że jest takie forum, zamierzam dzisiaj ponadrabiać zaległości i jak najwięcej stron przejrzeć, więc będę miała co robić :).
Jest taka strona - parenting.pl jest tam bardzo fajnie opisany po kolei każdy tydz ciąży. Co się dzieje z dzidzia, zdj jak rośnie itp. Oraz z tobą, zmiany w ciele i odczucia. Poczytaj sobie, bo wszystkie bóle jakie masz są normalne. Wpisz sobie tydz ciąży np. 10tydz ciąży parenting i wyskoczy ci dany tydz, polecam. Ciekawa lektura :)

Hej. Byłam dzisiaj na badaniach cukier mam 98 zna się któraś?

Nadal zle się czuję. Do tego mam zapalenie pęcherza. Mojego gina nie ma poszłam do jakiejś baby, przepisała mi globulki na grzybice po których zaczęłam plamic. Pojechalismy rano na dyzur, był jakiś starszy lekarz zobaczył co biorę i powiedział, że tego w pierwszym trym się nie bierze. Zrobił badania i nie wyszła żadna grzybica, dał mi leki na pęcherz i dzisiaj juz jest dobrze. Zrobił usg, ale na szczęście z maluchem jest wszystko ok. Dostałam mega doła po tym i przeryczalam dwa dni

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Byłam dzisiaj na badaniach cukier mam 98 zna się któraś?

Nadal zle się czuję. Do tego mam zapalenie pęcherza. Mojego gina nie ma poszłam do jakiejś baby, przepisała mi globulki na grzybice po których zaczęłam plamic. Pojechalismy rano na dyzur, był jakiś starszy lekarz zobaczył co biorę i powiedział, że tego w pierwszym trym się nie bierze. Zrobił badania i nie wyszła żadna grzybica, dał mi leki na pęcherz i dzisiaj juz jest dobrze. Zrobił usg, ale na szczęście z maluchem jest wszystko ok. Dostałam mega doła po tym i przeryczalam dwa dni

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez mialam 98 a granice mam od 99.
Lekarz nic nie mowil zlego.
Ja tez plamilam po globulkach clotrimazol:(Zuzylam tylko jedno opakowanie.Drugiego sie balam ze tak podraznie sluzowke ze zacznie sie ze mnie lac:(

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry