reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Jagi dzisiaj się nie odzywa cały dzień, martwię się. Zawsze coś pisała.
Witajcie kobitki[emoji173]Dadzi moja kochana,dziekuje ze sie o mnie troszczysz[emoji173]Wczoraj wybralam sie za butami dla corki na wycieczke w gory.Okazuje sie ze kupienie dla 10 latki butow w rozm.38 graniczy z cudem.Albo z futerkiem,albo maly obcasik,albo ozdob jak na choice a ja chcialam fajne buty z membrana w gory ocieplane.
Na dziale dzieciecym rozm.38 to juz graniczy z cudem a na dziale damskim wiadomo.Szerokie,obcasiki.
Obejchalam wszystkie centra handlowe ale za buty geoxa nie dam 280 zl na 6 msc.Udalo sie znalazlam w decathlon.Szalu nie ma ale juz byla 19.00 i mialam dosc.
Dzisiaj pojechalam oddac kurtki puchowe do pralni i jak jeszcze raz kupie puchowki to strzele sobie w leb.Za 4 szt zaplacilam 210 zl.A pewnie to nie jedno pranie na sezon bo pudrem zawsze kolnierze uwalę.Dobrze ze maz sie nie maluje:)
W auchan szal na znicze.Masakra jakas.Kupilam chemie i do domu.Spalam od 11 do 16.Wogole wczoraj powiedzialam mezowi ze jak ktos mi powie ze ciaza to taki "blogoslawiony stan"to go walnę w czaszke.Spie o 21.Maz zly bo oglada internet i pokazuje a ja nie raguje.Nie jestem w stanie filmu obejrzeć.
Jutro dzieci maja wolne w szkole wiec chociaz o 6.30 nie ma pobudki jak codzień.
Tyle postow ze od godziny czytam[emoji6]
Zaczyna sie za chwile goracy okres swiateczny.U nas co roku masakra.Bo 27.11 moje ur,potem corki,mikolaj,sa trzy Barborki w rodzinie tym moja wredna tesciowa,bratowa no i swieta.
Juz się boję.
Kase dostane z zus-u do 30 dni od momentu zlozenia dokumentow od ksiegowej wiec pewnie sobie troche poczekam wrrr
Milego popoludnia [emoji11][emoji11]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zastanowiłas mnie tymi kurtkami puchowymi. Ja na swojej pierwszej miałam napisane żeby prać w pralce z trzema pilkami tenisowymi i tak robię ze wszystkimi kolejnymi. Do głowy mi nie przyszło żeby do pralni, muszę sprawdzić ci jest na metce...

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem skąd w pierwszej ciąży nie miałam takiego badania robionego.Byłam dziś u zakaźnika ale wysłąli mnie do Warszawy jadę w poniedziałek trochę mnie uspokoiła powiedziała że IgM może i z rok pod wyższone może być ja mam nieznacznie ale trzeba sprawdzić awitność kiedy zostałam zarażona. nie wiem kiedy mogłam ja jestem wychowana na gospodarstwie koty zwierzęta zawsze były jabłka z drzewa też mięso też mnie nie obrzydza i normalnie zawsze wszystko robiłam.
Na razie mnie pocieszają i mama jest pielęgniarką i koleżanka że jak w ciąży to na samym początku poronienie u nie z dzieckiem wszystko w porządku miałam wczoraj USG i wszystko w porządku sprawdzała dokłądnie każdy organ nawet troszkę większa niż z OM usg określiło 11 t2 d , kość nosowa piękna, przeziarnistość też idealny wynki mała fikała że złapać się jej nie dało pisze mała bo powiedziała że chyba dziewczynka:)
No widzisz, wszystko na pewno będzie dobrze ;) I wow, już było widać płeć!??? super :DDD ja ide w 25.10- to będzie rozpoczęty 13 tc więc też liczę na jakieś wskazówki do do płci :)

Jagi, dobrze, że się odezwałaś :) Twoja córka ma dużą stopę :) moja nosi 34 :p

No i powrót mdłości, ja mam wieczorne, nie poranne ;/

Mnie mdłości strasznie męczą.
Wymiotów nie miałam ani razu, ale mdłości to koszmar. [emoji17]
I siły nie mam na nic.

U mnie płeć było widać dopiero na połówkowym usg.

Stopa faktycznie duża.
Ja noszę 36/37. [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Podziwiam was ze takie dania robicie. Ja nie mogę patrzeć na mięso i inne produkty a co dopiero jeść. U mjie tylko biały ser i pomidor ewentualnie jajko. Dobrze ze mój syn je u babci po przedszkolu bo by mąż musiał jedzenie robić bo mnie odrzuca. A jak otworzę lodówkę to masakra.
Z badań mi wyszło w moczu podwyższone pH. Wg mnie to zapalenie pęcherza bo do tego liczne pasma czegoś. Do lekarza dopiero mogę iść w pn . Udałam się do apteki i mi pani powiedziala ze tylko żurawina. Kupiłam w tabletkach kupie tez suszona ale nie wiem jak mi będzie wchodzić do tego herbatka. Jednak 3 x dziennie te tabletki z żurawiny. Oby mi przeszło przez weekend. Macie jeszcze jakieś rady jak się wyleczyć?

Podziwiam was ze takie dania robicie. Ja nie mogę patrzeć na mięso i inne produkty a co dopiero jeść. U mjie tylko biały ser i pomidor ewentualnie jajko. Dobrze ze mój syn je u babci po przedszkolu bo by mąż musiał jedzenie robić bo mnie odrzuca. A jak otworzę lodówkę to masakra.
Z badań mi wyszło w moczu podwyższone pH. Wg mnie to zapalenie pęcherza bo do tego liczne pasma czegoś. Do lekarza dopiero mogę iść w pn . Udałam się do apteki i mi pani powiedziala ze tylko żurawina. Kupiłam w tabletkach kupie tez suszona ale nie wiem jak mi będzie wchodzić do tego herbatka. Jednak 3 x dziennie te tabletki z żurawiny. Oby mi przeszło przez weekend. Macie jeszcze jakieś rady jak się wyleczyć?
Nasiadówki z kory dębu, działa odkażająco. Dużo, dużo pić. A ja jeszcze smaruje ujście cewki moczowej multiginem. Jak nie pomoże to antybiotyk niestety, ale wcześniej posiew moczu.
W ciąży furaginy nie można. Ja przed ciążą brałam szczepionke Uro-Vaxom to na E. Coli. Niby w ciąży można, ale kuracja 3 miesiące i to bardziej na nawracające zakażenia.

reklama
Zastanowiłas mnie tymi kurtkami puchowymi. Ja na swojej pierwszej miałam napisane żeby prać w pralce z trzema pilkami tenisowymi i tak robię ze wszystkimi kolejnymi. Do głowy mi nie przyszło żeby do pralni, muszę sprawdzić ci jest na metce...

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam na metce tylko chemia i pralka przekreslona:(Nie chcialam ryzykowac z pilkami.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry