reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Jagi dzisiaj się nie odzywa cały dzień, martwię się. Zawsze coś pisała.
Witajcie kobitki[emoji173]Dadzi moja kochana,dziekuje ze sie o mnie troszczysz[emoji173]Wczoraj wybralam sie za butami dla corki na wycieczke w gory.Okazuje sie ze kupienie dla 10 latki butow w rozm.38 graniczy z cudem.Albo z futerkiem,albo maly obcasik,albo ozdob jak na choice a ja chcialam fajne buty z membrana w gory ocieplane.
Na dziale dzieciecym rozm.38 to juz graniczy z cudem a na dziale damskim wiadomo.Szerokie,obcasiki.
Obejchalam wszystkie centra handlowe ale za buty geoxa nie dam 280 zl na 6 msc.Udalo sie znalazlam w decathlon.Szalu nie ma ale juz byla 19.00 i mialam dosc.
Dzisiaj pojechalam oddac kurtki puchowe do pralni i jak jeszcze raz kupie puchowki to strzele sobie w leb.Za 4 szt zaplacilam 210 zl.A pewnie to nie jedno pranie na sezon bo pudrem zawsze kolnierze uwalę.Dobrze ze maz sie nie maluje:)
W auchan szal na znicze.Masakra jakas.Kupilam chemie i do domu.Spalam od 11 do 16.Wogole wczoraj powiedzialam mezowi ze jak ktos mi powie ze ciaza to taki "blogoslawiony stan"to go walnę w czaszke.Spie o 21.Maz zly bo oglada internet i pokazuje a ja nie raguje.Nie jestem w stanie filmu obejrzeć.
Jutro dzieci maja wolne w szkole wiec chociaz o 6.30 nie ma pobudki jak codzień.
Tyle postow ze od godziny czytam[emoji6]
Zaczyna sie za chwile goracy okres swiateczny.U nas co roku masakra.Bo 27.11 moje ur,potem corki,mikolaj,sa trzy Barborki w rodzinie tym moja wredna tesciowa,bratowa no i swieta.
Juz się boję.
Kase dostane z zus-u do 30 dni od momentu zlozenia dokumentow od ksiegowej wiec pewnie sobie troche poczekam wrrr
Milego popoludnia [emoji11][emoji11]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zastanowiłas mnie tymi kurtkami puchowymi. Ja na swojej pierwszej miałam napisane żeby prać w pralce z trzema pilkami tenisowymi i tak robię ze wszystkimi kolejnymi. Do głowy mi nie przyszło żeby do pralni, muszę sprawdzić ci jest na metce...

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem skąd w pierwszej ciąży nie miałam takiego badania robionego.Byłam dziś u zakaźnika ale wysłąli mnie do Warszawy jadę w poniedziałek trochę mnie uspokoiła powiedziała że IgM może i z rok pod wyższone może być ja mam nieznacznie ale trzeba sprawdzić awitność kiedy zostałam zarażona. nie wiem kiedy mogłam ja jestem wychowana na gospodarstwie koty zwierzęta zawsze były jabłka z drzewa też mięso też mnie nie obrzydza i normalnie zawsze wszystko robiłam.
Na razie mnie pocieszają i mama jest pielęgniarką i koleżanka że jak w ciąży to na samym początku poronienie u nie z dzieckiem wszystko w porządku miałam wczoraj USG i wszystko w porządku sprawdzała dokłądnie każdy organ nawet troszkę większa niż z OM usg określiło 11 t2 d , kość nosowa piękna, przeziarnistość też idealny wynki mała fikała że złapać się jej nie dało pisze mała bo powiedziała że chyba dziewczynka:)
No widzisz, wszystko na pewno będzie dobrze ;) I wow, już było widać płeć!??? super :DDD ja ide w 25.10- to będzie rozpoczęty 13 tc więc też liczę na jakieś wskazówki do do płci :)

Jagi, dobrze, że się odezwałaś :) Twoja córka ma dużą stopę :) moja nosi 34 :p

No i powrót mdłości, ja mam wieczorne, nie poranne ;/

Mnie mdłości strasznie męczą.
Wymiotów nie miałam ani razu, ale mdłości to koszmar. [emoji17]
I siły nie mam na nic.

U mnie płeć było widać dopiero na połówkowym usg.

Stopa faktycznie duża.
Ja noszę 36/37. [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Podziwiam was ze takie dania robicie. Ja nie mogę patrzeć na mięso i inne produkty a co dopiero jeść. U mjie tylko biały ser i pomidor ewentualnie jajko. Dobrze ze mój syn je u babci po przedszkolu bo by mąż musiał jedzenie robić bo mnie odrzuca. A jak otworzę lodówkę to masakra.
Z badań mi wyszło w moczu podwyższone pH. Wg mnie to zapalenie pęcherza bo do tego liczne pasma czegoś. Do lekarza dopiero mogę iść w pn . Udałam się do apteki i mi pani powiedziala ze tylko żurawina. Kupiłam w tabletkach kupie tez suszona ale nie wiem jak mi będzie wchodzić do tego herbatka. Jednak 3 x dziennie te tabletki z żurawiny. Oby mi przeszło przez weekend. Macie jeszcze jakieś rady jak się wyleczyć?

Podziwiam was ze takie dania robicie. Ja nie mogę patrzeć na mięso i inne produkty a co dopiero jeść. U mjie tylko biały ser i pomidor ewentualnie jajko. Dobrze ze mój syn je u babci po przedszkolu bo by mąż musiał jedzenie robić bo mnie odrzuca. A jak otworzę lodówkę to masakra.
Z badań mi wyszło w moczu podwyższone pH. Wg mnie to zapalenie pęcherza bo do tego liczne pasma czegoś. Do lekarza dopiero mogę iść w pn . Udałam się do apteki i mi pani powiedziala ze tylko żurawina. Kupiłam w tabletkach kupie tez suszona ale nie wiem jak mi będzie wchodzić do tego herbatka. Jednak 3 x dziennie te tabletki z żurawiny. Oby mi przeszło przez weekend. Macie jeszcze jakieś rady jak się wyleczyć?
Nasiadówki z kory dębu, działa odkażająco. Dużo, dużo pić. A ja jeszcze smaruje ujście cewki moczowej multiginem. Jak nie pomoże to antybiotyk niestety, ale wcześniej posiew moczu.
W ciąży furaginy nie można. Ja przed ciążą brałam szczepionke Uro-Vaxom to na E. Coli. Niby w ciąży można, ale kuracja 3 miesiące i to bardziej na nawracające zakażenia.

reklama
Zastanowiłas mnie tymi kurtkami puchowymi. Ja na swojej pierwszej miałam napisane żeby prać w pralce z trzema pilkami tenisowymi i tak robię ze wszystkimi kolejnymi. Do głowy mi nie przyszło żeby do pralni, muszę sprawdzić ci jest na metce...

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam na metce tylko chemia i pralka przekreslona:(Nie chcialam ryzykowac z pilkami.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry