reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Hej hej dziewczyny :-)
Juz tak sobie Was troszkę podczytuje i mam do pytannie :-) jak jest u Was z bolesnoscia piersii bo mnie to pare dni bolą przy dotyku,pozniej bol odchodzi i wraca. Ale od wczoraj jeszcze nie wrocil:(czy Wy tez tak macie? Jestem w 9tc i martwie sie bo juz 2 ciaze poronilam ale jestem na lekach encorton, duphaston i clexane wiec mam nadzieje ze juz teraz bedzie dobrze.
Pozdrawiam
Pare dni temu pytalam o to samo bo tez sie martwilam i potwierdzilo sie co pisza dziewczyny. Raz moga bolec, raz nie i to normalne chyba. Chyba to jest tak ze raz sie czujemy gorzej a raz lepiej. Chociaz mnie ostatnio mdlosci nie odpuszczaja wcale, no ale coz. Wszystko idzie przecierpiec;)

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja mam tak, że moje samopoczucie i poziom energii są na w miarę poprawnym poziomie (normalnie sprzątam, czytam, chodzę z psem i na zakupy itp. tylko jestem powolniejsza niż wcześniej), a jednocześnie po prostu cały czas chce mi się wymiotować. Od trzech dni torsji dostaję nawet w sklepie czy na ulicy (które niekoniecznie kończą się wymiotami), co jest o tyle męczące, że ostatecznie nie wiem czy jednak zwymiotuję czy nie. A serio boję się, że w końcu przytrafi mi się to w miejscu niepożądanym... :<

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, ja rano zaliczyłam już wszystkie potrzebne badania krwi. 5 fiolek :) oraz dodatkowo tsh, bo ciągle za wysoko :(.
Przyślą mi wyniki do domu. Za 2 tyg mam prenatalne, więc mówiła jak się do nich przygotować itp. Ale dostałam już od nich list z informacją co i jak. Zresztą pamiętam od ostatnich.
Co do mdłości, wymiotów i osłabień, to bez zmian :(. Wczoraj znowu atak w sklepie. Robi mi się w sekundę gorąco i słabo, rzucam wszystko i wychodzę na świeże powietrze. Jakiś dramat :(. Kończę już 10tyd i mam nadzieję, że niedługo to minie. Wnoszę małego na 3p i robi mi się ciemno przed oczami. Także dziewczyny, naprawdę cieszcie się, że nie macie problemów z objawami, bo to nic złego a na pewno łatwiej Wam się żyje :)

Dziewczyny. Tak jeszcze wrócę do tematu L4. Zaszlam w ciążę będąc na zwolnieniu i od razu po skonczonym poprzednim, ginekolog wystawił mi już "ciążowe". Czyli z literka B. I teraz zastanasiam sie, gdybym miala byc na zwolnieniu do konca ciąży to nadal mam 270 dni, czy 270 minis dni z poprzedniego zwolnienia. Zebym na koniec nie zostala bez macierzynskiego..

Dziewczynki u mnie mdłości nie ustępują, z kibelkiem witam się każdego dnia, raz rano raz wieczorem, nie wiem od czego zależy :-/ strasznie jestem m zmęczona i ciągle bym spała, gdyby nie mój mąż, to dziecko chodziło by głodne i w brudnych ciuchach do szkoły. Jakoś ogarnia temat, a podczas zygania trzyma mi nawet włosy, ech chciałbym żeby już minął ten ciężki okres. Ja na L4 jestem od tygodnia ale w domu pracuje po trochu, jakoś nie marzy mi się powrót póki co. Za dużo stresów tam. Ja mam wizytę za tydzień we wtorek i dopiero mam dać znać czy się decyduje na prenatalne, u mnie koszt 400 zł, boję się ale chyba pójdę.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny. Tak jeszcze wrócę do tematu L4. Zaszlam w ciążę będąc na zwolnieniu i od razu po skonczonym poprzednim, ginekolog wystawił mi już "ciążowe". Czyli z literka B. I teraz zastanasiam sie, gdybym miala byc na zwolnieniu do konca ciąży to nadal mam 270 dni, czy 270 minis dni z poprzedniego zwolnienia. Zebym na koniec nie zostala bez macierzynskiego..
Jeju nie wiem,zadzwoń na infolinię zusu. Ja dzisiaj dzwoniłam bardzo pomocni ludzie tam sa. Mogę tylko gdybac, że jak masz ten sam kod choroby to liczy się jako ciągłość, ale to tylko takie moje myślenie

Hej hej dziewczyny :-)
Juz tak sobie Was troszkę podczytuje i mam do pytannie :-) jak jest u Was z bolesnoscia piersii bo mnie to pare dni bolą przy dotyku,pozniej bol odchodzi i wraca. Ale od wczoraj jeszcze nie wrocil:(czy Wy tez tak macie? Jestem w 9tc i martwie sie bo juz 2 ciaze poronilam ale jestem na lekach encorton, duphaston i clexane wiec mam nadzieje ze juz teraz bedzie dobrze.
Pozdrawiam

Moje cycki żyją sobie swoim własnym życiem. Najpierw bolały niemiłosiernie od soboty nic a nic, teraz mnie sutki bolą a z dzidziusiem wszystko dobrze

Ja też mam wymagającą pracę. Chciałam popracować trochę dłużej, ale organizm się zbuntowal i dostałam krwawienia. Mój gin nawet nie chce słyszeć o moim powrocie do pracy. W sumie nawet nie żałuję odpoczne troche

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry