reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
ciekawe, jak wyjda obstawianki... ;)

ja z powodu nieleczacej sie infekcji, powiekszonych wezlow chlonnych i pogarszajacych sie wynikow dostalam skierowanie do hematologa na cito - w jednym z miejsc termin cito to luty 2017. predzej urodze, niz sie dostane do hematologa:eek:
mam jeszcze usg jamy brzusznej.
i jesli nic nie wyjdzie to skierowanie do szpitala na patologie ciazy... i jak czlowiek ma sie nie denerwowac:eek:

Dzisiaj czuje sie masakrycznie.Przespalam poludnie.Glowa peka.Zjadlam obiad(kopytka,gulasz i ogorek kiszony)i chyba zaraz go zwroce:(
Brzuch wzdety jak na 5 miesiac.Poddaje sie dzisiaj.A jak u Was samopoczucie?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj czuje sie masakrycznie.Przespalam poludnie.Glowa peka.Zjadlam obiad(kopytka,gulasz i ogorek kiszony)i chyba zaraz go zwroce:(

mnie tylko brzuch trochę pobolewa i piersi ale mijają mi powoli inne objawy tj. temperatura wraca do 36,6 (miałam ok. 37 cały czas), senność coraz mniejsza etc. Może to kwestia, że zaczynam się zbliżać bardziej do drugiego trymestru :)

Ja właśnie się położyłam bo po raz pierwszy poczułam się źle tzn bardzo boli mnie brzuch do tej pory funkcjonowałam bez zmian ale chyba czas zacząć myśleć o ciąży poważniej.
Mam bardzo duże problemy z jedzeniem tzn prawie wszystko mi szkodzi i dostaje ostrych bóli brzucha i biegunkę a jak do tego dojdą jakieś nerwy to już w ogóle koniec.

Ja dzisiaj mam free od wszystkich zajec z corka.Zadnych gosci,lekarzy,zakupów.Ale za to 7przygotowuje nas na jutrzejsza wycieczke do Zakopanego_Oby mi ten czas do 17.10 szybko zlecial do tego prenatalnego..uffff
Ktoras z mam pisala ze pila sok pomaranczowy litrami i ja ten etap mam teraz:)Przeszlam z marchewkowego.

Ja piłam litrami :)

Zaczynam planować jakie wydatki w najbliższych miesiącach oprócz wyprawki mnie czekają. Czy kupujecie jakiś ciążowy płaszcz na zimę? Czy po prostu jakiś zwykły, większy rozmiar? grudzień - luty to będzie mój 5-7 miesiąc i obawiam się, że się nie zmieszczę w mój obecny płaszcz;/
ja pewnie kupie większy rozmiar, na pewno nie ciążówkę, strasznie sobie liczą za odzież dla ciążówek...

Ja kupuje zwykly plaszcz chyba, o ile znajde taki wiekszy w dogodnym kroju. W ogole i tak musze kupic nowa kurtke zimowa bo z zeszlego roku mam za ciasna (pare kg na plusie) Zobacz załącznik 776960 taki sobie poki co upatrzylam ale nie wiem jak na zywo

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

o super ten płaszczyk :)

Ekstra pomysł z przewidywaniem płci :)

Kurde, ja też dzisiaj słabo się czuje. Byłam u koleżanki, zjadłyśmy razem obiad, do domu wróciłam o 15 bo zasypiałam, poszłam spać na godzinę, obudziłam się jak trup. Poszłam po Tysię do przedszkola i siedzę teraz na kanapie pod kocem...Mdli mnie też od czasu do czasu, coś bym zjadła ale nie wiem co...Pasztet z kiszonym ogórkiem! Muszę wysłać męża do sklepu....

Ja dziś tez jakąś zmęczona. Wyjątkowo mdłości miałam rano u teraz ale pewnie z głodu.
Dziś knedle ze śliwka z jogurtem naturalnym. Nie porwali mnie danie ale może być.
Nadal nie mogę mięsa, tylko wędliny ale cieniutko pokrojoną ale pod spodem serkiem kanapkiwym posmarować trzeba.
Miałam fazę na sok 2 dni pomarańczowy, pizniej przeszło.
Na pasztet z ogórkiem kiszony miałam na początku cały tydzień jadłam. Teraz nie mogę patrzeć na pasztet, kotlety kiełbasy itp. Na obiad jem bez mięsa dania.
Musze się położyć i odpocząć.

reklama
Do góry