reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Cześć, już po wizycie. Dzieci mają po 40 mm. Niestety,jedna kosmowka. :( 1O tydzień,6 dzień. Przyspieszyłam termin prenatalnego na17.10. Maluchy machaly rączkami. Ogólnie, dziś się cieszę !!! ;) A tfu!

Lekarz mi mówił, że prenatalne wykonuje się, gdy dziecko osiągnie 45mm.

Dobrze że po wizycie i wszystko jest wporządku. Duże ma już dzieciaczki. Dlaczego piszesz "niestety jednokosmówkowe"?

reklama
Ja mam 10t3d. Moj gin mowil ze prenatalne od 11 tyg ale kazal mi przyjechać za ok dwa tygodni na prenatalne jak sie zdecyduje [emoji4] pewnie lepiej nie za wcześnie. Bo jak ciaza mlodsza to moze niewiele zobaczy. Takie moje male rozmyślania wiec pojde w skonczonym 12 tak jak kazal.

Dostalas nowy termin?

Tak, za tydzień.

Jestem pod wrażenia ile dziennie produkujecie :O nie mam szans z nadazeniem jak ktoś pracuje ;)

Zatem hurtem- karmilam 3,5 roku, mam trochę hopla na tym punkcie, studiowalam położnictwo. Drugie też zamierzamkarmić jak najdłużej się da ;)

Sepsa- straszak rzecz, mój tata miał, co ja przeżyłam przez ten czas.... a tymbardziej jak to noworodek był :(

W chuscie nosilam, później w tuli-.obie rzeczy zajebiste :)

Nie wiem o czym jeszcze pisalyscie, jak nadrobie to się odniosę ;)

Cycki też bolą masakrycznie, a cera? Porażka! :(

Magda ja nie mam nerwicy, a w sumie może mam tylko niezdiagnozowana bo w tych czasach to wszystko możliwe i są dni kiedy bez kija nie podchodz. Nie dość, że jestem zła to jeszcze potrafię się poplakac nawet bez powodu

Shakie ty się teściową nie przejmuj. Kiedyś było inaczej. Spytaj ją czy chce mieć zdrowego wnuka. Dbaj o siebie i wypoczywaj. Po porodzie nie będziesz miała na to czasu

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie nerwica to nie tyle co ze jestem nerwowa itd, chociaz czasem tez ale chyba w stopniu normalnym. A raczej to ze jestem bardzo przewrazliwiona osoba. Na wszystko chucham dmucham, potrafie przypisac sobie przerozne choroby na podstawie wyczytanych opini w internecie, przez to zaczynam panikowac. Tak w skrocie. Bo tak to malo kiedy jestem nerwowa, tylko przed okresem chyba i dzis bo corka beczy o wszystko. A leki cos tam w mozgu poprzstawialy ze jestem bardziej zadowolna osoba i nie szukam dziury w calym. Cos tam zwiazanego z dopamina, ale nienwszczegolalam sie tylko zaufalam lekarzowi.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnio pytałam dziewczyn o sluz. Ja mam więcej jak pochodzę i po powrocie do domu musze zmienić bieliznę lub wkładkę. Ogólnie jeśli nic Cię nie swędzi ani piecze to nie ma się czym martwić. Jednak nauczony juz po pierwszej ciąży na kolejnej wizycie poproszę o zrobienie posiewu z pochwy i szyjki macicy. W pierwszej ciąży musiałam brać antybiotyk w 16 tc miałam dwie bakterie. Dodam że nie miałam żadnych objawów poza właśnie zwiększona ilością sluzu. Lekarz mi mówił ze każda kobieta ma bakterie tylko zależy jakie one są. Polecam posiew. A jak bardzo się niepokoisz to idź do lekarza. Można też brać probiotyki dopochwowe.
Mnie nie swędziało i nie piekło a jednak było cholerstwo.

Czy któraś z was wie dlaczego w laptopie widzę swój suwaczek a w telefonie nie?
Nie wiem, ja swojego też w tel nie widzę i waszych też. Na lapku jest ok, ja działam na lapku, więc wszystko widzę.

Cześć, już po wizycie. Dzieci mają po 40 mm. Niestety,jedna kosmowka. :( 1O tydzień,6 dzień. Przyspieszyłam termin prenatalnego na17.10. Maluchy machaly rączkami. Ogólnie, dziś się cieszę !!! ;) A tfu!

Lekarz mi mówił, że prenatalne wykonuje się, gdy dziecko osiągnie 45mm.
Nie martw się, będzie dobrze :)

Znowu wieczór znowu mnie mdli, ale nie przeszkadza mi to jeść...Wiem, że to mało zdrowe, ale tak mnie naszła ochota na parówkę...wysłałam męża do sklepu :p

Cześć dziewczyny :) Z przyjemnością dołączę do grupy :) wczoraj skończyłam 10tc. Być może podobny wątek był poruszany ale nie jestem w stanie przeglądnąć tych wszystkich stron... od trzech dni pobolewa mnie gardło (mam zaczerwienione). Dziś do tego doszedł lekki katar. Jako, że jest to moja pierwsza ciąża strasznie panikuje (pracuje nad tym :) ). Byłam u lekarza rodzinnego i przepisał mi Duomox 1000. Waham się czy mam go zażywać. Od rana kuruje się syropem z czosnku, herbatami z miodem itp. Czuje się nieco lepiej. Byłabym bardzo wdzięczna gdybyście podzieliły się Waszymi doświadczeniami.. Czy przeziębienie może wpłynąć na dziecko?

reklama
Cześć dziewczyny :) Z przyjemnością dołączę do grupy :) wczoraj skończyłam 10tc. Być może podobny wątek był poruszany ale nie jestem w stanie przeglądnąć tych wszystkich stron... od trzech dni pobolewa mnie gardło (mam zaczerwienione). Dziś do tego doszedł lekki katar. Jako, że jest to moja pierwsza ciąża strasznie panikuje (pracuje nad tym :) ). Byłam u lekarza rodzinnego i przepisał mi Duomox 1000. Waham się czy mam go zażywać. Od rana kuruje się syropem z czosnku, herbatami z miodem itp. Czuje się nieco lepiej. Byłabym bardzo wdzięczna gdybyście podzieliły się Waszymi doświadczeniami.. Czy przeziębienie może wpłynąć na dziecko?
Ja bralam tydzien temu na zapalenie oskrzeli.Tez mialam ten sam dylemat.Ale lekarz i dziewczyny tutaj przekonaly mnie ze nie wyleczona infekcja jest gorsza.A duomox jest bezpieczny.Jak przepisal to mial powod.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry