reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Lekarka powiedziała abym brała witaminy dla kobiet w ciąży, powiedziała że może być feminatal, femibion...a Wy coś łykacie?

Mój lekarz powiedział że mam się zdrowo odżywiać i nie muszę nic brać, że w Polsce jest moda na branie syplementów, że przemysł farmaceutyczne z tego żyje. Borę zwykły kwas foliowy. Mąż kupił mi Femibion ale wzięłam może ze dwa razy.

Cześć dziewczyny, chciałam się przede wszystkim przywitać, termin na 1 maja więc łapię się na majówki :) To moja pierwsza ciąża więc mam wiele wątpliwości. Od razu mam do Was pytanie. Od kilku dni zauważyłam zmianę koloru śluzu z białej na żółtą czy to jest normalne? Zaczęłam analizować i wydaje mi się, że jestem 'tam' też trochę podrażniona ale z drugiej strony od jakiegoś czasu wszystko jest bardziej ukrwione i nie wiem już czy te objawy są normalne czy nie. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i nie wiem czy się martwić...

Witaj na forum.
Wydzielina u kobiety w ciąży na pewno się nieco zmienia, mnie często wydaje mi się że jest mi tam mokro. Pomijam że ja mam plamienie i biorę Luteinę dopochwowo ale na pewno jestem tam bardziej wrażliwsza i mam bardziej unerwione te miejsca.

Jestem mega śpiąca i mam brak apetytu co mnie dziwi, obiad zjadłam bez smaku i nie mam na nic ochoty. Strasznie się denerwuje jutrzejszą wizytą czy wszystko będzie dobrze, czy serduszko będzie biło i już mam nerwa.

reklama
Ja biorę pregna plus.
Nie umiem się zdrowo odżywiać, zwłaszcza w ciąży.. Obecnie wchodzą mi tylko pomidory, jabłka i białe pieczywo (zawsze jadłam ciemne, a teraz mdli mnie na sam jego widok [emoji17]).

W dodatku dopadła mnie dziś chyba migrena. Przez wiele godzin byłam nie do życia.
Starałam się je przespać.. Nawet puściłam jakieś bajki w tv dziecku, byle tylko móc zasnąć na chwilę.
Teraz jest trochę lepiej, ale nie do końca jeszcze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Magda ja nie mam nerwicy, a w sumie może mam tylko niezdiagnozowana bo w tych czasach to wszystko możliwe i są dni kiedy bez kija nie podchodz. Nie dość, że jestem zła to jeszcze potrafię się poplakac nawet bez powodu

Shakie ty się teściową nie przejmuj. Kiedyś było inaczej. Spytaj ją czy chce mieć zdrowego wnuka. Dbaj o siebie i wypoczywaj. Po porodzie nie będziesz miała na to czasu

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tymi nerwami to mam tak samo, w jednej chwili czuje sie jak tykająca bomba. Jak dobrze,że nie jest sie samemu :D
Ja dzis się popłakałam bo tak przeszkadzał mi zapach z suszarki jak wyciągałam talerze, jakaś masakra [emoji1]

Napisane na SM-J500F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, już po wizycie. Dzieci mają po 40 mm. Niestety,jedna kosmowka. :( 1O tydzień,6 dzień. Przyspieszyłam termin prenatalnego na17.10. Maluchy machaly rączkami. Ogólnie, dziś się cieszę !!! ;) A tfu!

Lekarz mi mówił, że prenatalne wykonuje się, gdy dziecko osiągnie 45mm.

Witamy

Ja też miałam taką wydzielinę, ale nic mnie nie swędziało ani nic. Dziś byłam u gina, to grzyb...Powiedziała, że "wredne" grzyby nie koniecznie swędzą i nawet nie konieczna jest duża wydzielina, zamieszkał na szyjce i siedział. Gdyby nie wizyta nie domyśliła bym się. Dostałam globulki na 6 dni.
U mnie to samo.. :-(

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Teściowa mówi, że ona tam pracowała i dźwigała jak byla w ciaży. Czasami mam wyrzuty, że sie obijam, a czasami dostaję białej gorączki na te slowa. Pogoda, w ogole nie pomaga. U nas od dwóch dni leje bez żadnej przerwy [emoji37]
Także ten.. ponarzekalam troche, ale wybaczcie [emoji3]

Ja jestem w pierwszej ciazy i dopiero teraz wiem jak sie czuja kobiety w ciazy, ja niby pracuje caly czas ale duzo sie obijam w pracy, kiedys bylam wulkanem energii a teraz kanapa.to moja najlepsza przyjaciółka [emoji39] jak ktos sie czuje na sile to niech nawet maraton przebiegnie w ciazy, mi nic do tego, ale niech sie nie wtracaja w moje zycie.

A kobieta w ciąży ma prawo sobie czasem ponarzekac [emoji39]

Napisane na SM-J500F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, już po wizycie. Dzieci mają po 40 mm. Niestety,jedna kosmowka. :( 1O tydzień,6 dzień. Przyspieszyłam termin prenatalnego na17.10. Maluchy machaly rączkami. Ogólnie, dziś się cieszę !!! ;) A tfu!

Lekarz mi mówił, że prenatalne wykonuje się, gdy dziecko osiągnie 45mm.
Super!!Co oznacza ta jedna kosmowka?
Ja tez mam prenatalne 17.10.:)
Masz zdjecie?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry