Cześć dziewczyny, chciałam się przede wszystkim przywitać, termin na 1 maja więc łapię się na majówki To moja pierwsza ciąża więc mam wiele wątpliwości. Od razu mam do Was pytanie. Od kilku dni zauważyłam zmianę koloru śluzu z białej na żółtą czy to jest normalne? Zaczęłam analizować i wydaje mi się, że jestem 'tam' też trochę podrażniona ale z drugiej strony od jakiegoś czasu wszystko jest bardziej ukrwione i nie wiem już czy te objawy są normalne czy nie. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i nie wiem czy się martwić...
reklama
dadzi
Moderatorka
magda- moje dziecko też tak ma, jak zmęczona to nic jej nie pasuje...Idę zaraz po nią, dziś ma zajęcia sportowe do 16.30.
Jezu ale mi się spać chce, coś czuję że dzisiejszy wieczór będzie jak wczorajszy, siły opadają...Ja się wieczorami kiepsko czuje, rano jest w miarę...
Witaj Anulka, na kiedy termin, który tydzień, mów wszystko.
Probiotyki powiadasz? hm...muszę coś o tym poczytać, teraz tyle dzieci z alergią jest że...więcej z alergią niż bez. Mam rozeznanie, pracuje w przedszkolu...
A tak btw...Mówie mojej ginekolog, że zw mi się kończy jutro i że poproszę nowe. Ona się pyta czy całą ciąże chce być na zw, zapytałam co myśli o pracy w przedszkolu w ciąży, powiedziała, że to moja decyzja ale że faktycznie jest dużo chorób i to jest dobry powód bycia na zw, ale dała mi wybór. Wypisała bez problemu na mc.
Jezu ale mi się spać chce, coś czuję że dzisiejszy wieczór będzie jak wczorajszy, siły opadają...Ja się wieczorami kiepsko czuje, rano jest w miarę...
Witaj Anulka, na kiedy termin, który tydzień, mów wszystko.
Probiotyki powiadasz? hm...muszę coś o tym poczytać, teraz tyle dzieci z alergią jest że...więcej z alergią niż bez. Mam rozeznanie, pracuje w przedszkolu...
A tak btw...Mówie mojej ginekolog, że zw mi się kończy jutro i że poproszę nowe. Ona się pyta czy całą ciąże chce być na zw, zapytałam co myśli o pracy w przedszkolu w ciąży, powiedziała, że to moja decyzja ale że faktycznie jest dużo chorób i to jest dobry powód bycia na zw, ale dała mi wybór. Wypisała bez problemu na mc.
dadzi
Moderatorka
Cześć dziewczyny, chciałam się przede wszystkim przywitać, termin na 1 maja więc łapię się na majówki To moja pierwsza ciąża więc mam wiele wątpliwości. Od razu mam do Was pytanie. Od kilku dni zauważyłam zmianę koloru śluzu z białej na żółtą czy to jest normalne? Zaczęłam analizować i wydaje mi się, że jestem 'tam' też trochę podrażniona ale z drugiej strony od jakiegoś czasu wszystko jest bardziej ukrwione i nie wiem już czy te objawy są normalne czy nie. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i nie wiem czy się martwić...
Witamy
Ja też miałam taką wydzielinę, ale nic mnie nie swędziało ani nic. Dziś byłam u gina, to grzyb...Powiedziała, że "wredne" grzyby nie koniecznie swędzą i nawet nie konieczna jest duża wydzielina, zamieszkał na szyjce i siedział. Gdyby nie wizyta nie domyśliła bym się. Dostałam globulki na 6 dni.
Ja mam 10t3d. Moj gin mowil ze prenatalne od 11 tyg ale kazal mi przyjechać za ok dwa tygodni na prenatalne jak sie zdecyduje [emoji4] pewnie lepiej nie za wcześnie. Bo jak ciaza mlodsza to moze niewiele zobaczy. Takie moje male rozmyślania wiec pojde w skonczonym 12 tak jak kazal.Tylko jak jest 10 t6d to wg lekarza nie 11 tydzień i kazał przyjść za tydzień. Więc jeśli ktoś ma nieskończone 11 tygodnie to badania mu nie wykonają!
Zrobiłam tylko Pappe.
Dostalas nowy termin?
Robaczek_w
Fanka BB :)
Ostatnio pytałam dziewczyn o sluz. Ja mam więcej jak pochodzę i po powrocie do domu musze zmienić bieliznę lub wkładkę. Ogólnie jeśli nic Cię nie swędzi ani piecze to nie ma się czym martwić. Jednak nauczony juz po pierwszej ciąży na kolejnej wizycie poproszę o zrobienie posiewu z pochwy i szyjki macicy. W pierwszej ciąży musiałam brać antybiotyk w 16 tc miałam dwie bakterie. Dodam że nie miałam żadnych objawów poza właśnie zwiększona ilością sluzu. Lekarz mi mówił ze każda kobieta ma bakterie tylko zależy jakie one są. Polecam posiew. A jak bardzo się niepokoisz to idź do lekarza. Można też brać probiotyki dopochwowe.Cześć dziewczyny, chciałam się przede wszystkim przywitać, termin na 1 maja więc łapię się na majówki To moja pierwsza ciąża więc mam wiele wątpliwości. Od razu mam do Was pytanie. Od kilku dni zauważyłam zmianę koloru śluzu z białej na żółtą czy to jest normalne? Zaczęłam analizować i wydaje mi się, że jestem 'tam' też trochę podrażniona ale z drugiej strony od jakiegoś czasu wszystko jest bardziej ukrwione i nie wiem już czy te objawy są normalne czy nie. Wizytę mam dopiero za 2 tygodnie i nie wiem czy się martwić...
NomiMalone
Mnie doktorowa dała karteczkę bym sobie wybrała co chcę brać. Na karteczce jest napisane jakie są zalecenia . Jest tam napisane
Oprócz *spam* biorę duphaston, a także ZAAKS zamiennik acardu, zaakas jest bardziej nauralny bo z wyciągu z pestek pomidora.
- kwas foliowy 0,4 mg
- jod 200 mikrogramów
- wit D3 2000j
- DHA 500mg
Oprócz *spam* biorę duphaston, a także ZAAKS zamiennik acardu, zaakas jest bardziej nauralny bo z wyciągu z pestek pomidora.
Gosam
Witaj st17Ostatnio pytałam dziewczyn o sluz. Ja mam więcej jak pochodzę i po powrocie do domu musze zmienić bieliznę lub wkładkę. Ogólnie jeśli nic Cię nie swędzi ani piecze to nie ma się czym martwić. Jednak nauczony juz po pierwszej ciąży na kolejnej wizycie poproszę o zrobienie posiewu z pochwy i szyjki macicy. W pierwszej ciąży musiałam brać antybiotyk w 16 tc miałam dwie bakterie. Dodam że nie miałam żadnych objawów poza właśnie zwiększona ilością sluzu. Lekarz mi mówił ze każda kobieta ma bakterie tylko zależy jakie one są. Polecam posiew. A jak bardzo się niepokoisz to idź do lekarza. Można też brać probiotyki dopochwowe.
Robaczek mnienic nie piekło i nie swędziało a globulki dostałam. Nie w tej tylko w poprzedniej ciąży. Juz nie pamiętam co to było, ale lepiej powiedzieć lekarzowi o zwiekszonych uplawach
Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
magda991
Ja biore mama dha, dwie tabletki dziennie i magnez 2 tabletki dziennie.
Powiem wam nie wiem czy to przez zuze ze ciagle marudzi czy przez nerwice ale taka poddenerwowana sie czuje, wszystko mnie zli, obrzydza i w ogole wkurza. Jeszcze natretna mysl mi przeszla przez glowe ale szybko ja pogonilam , ale jak tak dalej pojdzie to dobrze nie bedzie
Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Powiem wam nie wiem czy to przez zuze ze ciagle marudzi czy przez nerwice ale taka poddenerwowana sie czuje, wszystko mnie zli, obrzydza i w ogole wkurza. Jeszcze natretna mysl mi przeszla przez glowe ale szybko ja pogonilam , ale jak tak dalej pojdzie to dobrze nie bedzie
Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
shakie12
Cześć dziewczyny. W koncu was nadrobiłam, przynajmniej prawie nadrobiłam
Cieszę się z waszych udanych wizyt. Moja kolejna na 27.10, ale chyba pójdę wcześniej dowiedziec się czy zadna infekcja sie nie przyplatała. Jakoś dziwnie mi taaaam w środku. Lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby wczesniej, ale skoro była by jakaś infekcja to przecież może ona zaszkodzić dzidzi? Eh. Czasami mam wrażenie, ze przykłada mało uwagi do swoich pacjentów :/
Te codzienne mdłości potrafią osłabić ze wszyskich sił :0 U mnie tez garderoba leży w połowie, a ja leże na łóżku. Teściowa mówi, że ona tam pracowała i dźwigała jak byla w ciaży. Czasami mam wyrzuty, że sie obijam, a czasami dostaję białej gorączki na te slowa. Pogoda, w ogole nie pomaga. U nas od dwóch dni leje bez żadnej przerwy [emoji37]
Także ten.. ponarzekalam troche, ale wybaczcie [emoji3]
Napisane na SM-J500F w aplikacji Forum BabyBoom
Cieszę się z waszych udanych wizyt. Moja kolejna na 27.10, ale chyba pójdę wcześniej dowiedziec się czy zadna infekcja sie nie przyplatała. Jakoś dziwnie mi taaaam w środku. Lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby wczesniej, ale skoro była by jakaś infekcja to przecież może ona zaszkodzić dzidzi? Eh. Czasami mam wrażenie, ze przykłada mało uwagi do swoich pacjentów :/
Te codzienne mdłości potrafią osłabić ze wszyskich sił :0 U mnie tez garderoba leży w połowie, a ja leże na łóżku. Teściowa mówi, że ona tam pracowała i dźwigała jak byla w ciaży. Czasami mam wyrzuty, że sie obijam, a czasami dostaję białej gorączki na te slowa. Pogoda, w ogole nie pomaga. U nas od dwóch dni leje bez żadnej przerwy [emoji37]
Także ten.. ponarzekalam troche, ale wybaczcie [emoji3]
Napisane na SM-J500F w aplikacji Forum BabyBoom