reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny mam pytanko o badania. Byłam na pierwszej wizycie u gina z nfz i z ledwością dostałam skierowanie na badania, jeszcze kobieta była na mnie zła że sama ich sobie nie zrobiłam.
- Morfologia
- Glukoza
- VDRL
- Mocz
- Grupa krwi
I to wszystko. Martwi mnie, że w ogóle nie badają toksoplazmozy, cytomegalii czy tarczycy.
Jak to było w waszym przypadku? Chodzicie do lekarza prywatnego czy z nfz?

Chodzę do lekarza na NFZ i mam w cholerę więcej badań. Prócz tego co wymieniłaś TSH, różyczkę, HIV, toksoplazmoza i w sumie to nie pamiętam co jeszcze, ale to badania obowiązkowe , więc musisz je wykonać. W poprzedniej ciąży w szkole rodzenia mówiono nam, że np bez wyniku badania HIV nie przyjmą nas na porodówkę.

reklama
Vivid, miałam na myśli to, że pierwsze będziemy mieć genetyczne, polowlowe itd. Na październikowkach też mnie kilka dziewczyn wyprzedzili, mimo że termin miałam na 01.10, więc z tym się nie nastawiam.
Jagi, przeczytaj skład na opakowaniu tych delicji. Mi to zawsze pomaga nie zjeść całej paczki :-).

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie bardzo mam ochotę na słodkie. Nie smakują jak przed ciążą :-(

ZdechłaKura za dużo czytasz. Każda ciąża jest inna. Będzie dobrze.

Asia669 to tak jak ja. Tylko że śpię ze cztery godziny w dzień

Tajchi jak ja ci zazdroszczę tego dobrego samopoczucia. Ja się czuję jak na mega kacu. Spać i wymiotować. Zachcianek nie mam, ale żeby mi się jeść chciało to też nie bardzo

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak samo z tymi słodyczami, przed ciążą mogłabym jeść ciągle a teraz wcale mi się nie chce. Ale już mam syna i chce córeczkę [emoji5] w ciąży z synem nie odrzucilo mnie od słodkiego, nie miałam żadnych zachcianek. A teraz ciągle mnie mdli, ale już już jem to najlepiej kwaśne bądź ostre.

Ja tak samo z tymi słodyczami, przed ciążą mogłabym jeść ciągle a teraz wcale mi się nie chce. Ale już mam syna i chce córeczkę [emoji5] w ciąży z synem nie odrzucilo mnie od słodkiego, nie miałam żadnych zachcianek. A teraz ciągle mnie mdli, ale już już jem to najlepiej kwaśne bądź ostre.

Ja teraz też nie mam wielkiej ochoty na słodkie, i w pierwszej ciąży tak samo. Ogólnie jakoś nie jestem pożeraczem słodyczy. Czasem owszem. Jednak wczoraj zjadłam prawie cała milke z bakaliami i była pyyyszna :-)

Tak mi się przypomniało, że mam karteczkę od doktorowej co można brać na przeziębienie
IMAG2849_1.jpg

A moje dzisiejsze samopoczucie średnie. Wczoraj córa przypadkowo rozcięła swoją głową moją warge. Krew się lała mocno. Zastanawiałam się czy nie jechać na szycie. Ale ja w domu sama z dzieckiem , przerażonym i płaczącym dzieckiem, postanowiłam że jak przez pół godziny nie zatamuje krwi to będę się zastanawiać. Jakoś ustało. Wyglądam jakby mi mąż przyłożył. No i za wiele jeść nie mogę. Tylko miękkie rzeczy, kanapki odpadają. Toteż zrobiłam naleśniki

Załączniki

• IMAG2849_1.jpg
    IMAG2849_1.jpg
    399,4 KB · Wyświetleń: 97
reklama
Tak mi się przypomniało, że mam karteczkę od doktorowej co można brać na przeziębienie
Zobacz załącznik 775534

A moje dzisiejsze samopoczucie średnie. Wczoraj córa przypadkowo rozcięła swoją głową moją warge. Krew się lała mocno. Zastanawiałam się czy nie jechać na szycie. Ale ja w domu sama z dzieckiem , przerażonym i płaczącym dzieckiem, postanowiłam że jak przez pół godziny nie zatamuje krwi to będę się zastanawiać. Jakoś ustało. Wyglądam jakby mi mąż przyłożył. No i za wiele jeść nie mogę. Tylko miękkie rzeczy, kanapki odpadają. Toteż zrobiłam naleśniki
No niezle z ta warga...
usta szybko sie goja

Do góry