reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Gratuluje wszystkim dziewczyna udanych wizyt i usłyszanych serduszek!!!

Ja też dzisiaj byłam na wizycie i nie jest dobrze bo zamiast 8tygodniowego zarodka zobaczyłam 5tygodniowy pęcherzyk,wczoraj robili mi bete w szpitalu i pasuje do 5tc jutro mam iść powtórzyć bete i popołudniu się dowiem czy przyrasta czy straciłam maleństwo.
Ja wg ostatniej miesiączki powinnam być w 7 tyg a wg usg jestem w piatym, ale pecherzyk rośnie i jestem dobrej myśli. Trzymam kciuki żeby u ciebie też tak było

Sent from my LG-D280 using Forum BabyBoom mobile app

Psiara, ogromnie mi przykro, wiem co teraz przeżywasz. Wpadaj do nas na forum. Dobrze, że to forum otwarte, bo mnie po poronieniu z jednego wyrzucili :-/

Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze Fasolki, Groszki, Kropki i Bliźniaki! Obyście w komplecie doczekały maja
Dziękuje za słowa otuchy! Sporo mi dały, jednak dzisiaj ostatecznie pożegnaliśmy sie z małym Roninem i będziemy czekać na zakończenie tej historii juz bez happy endu. Pewnie będę Was z zazdrością podglądać

Strasznie mi przykro i bardzo ci współczuje ☹️

Jezu dziewczyny ale wy smaka potraficie narobić, szkoda tylko że jednak nic z tego nie dalabym rady wcisnąć w siebie :( dziś szłam na przystanek autobusowy, pewno ludzi wszędzie a mój żołądek stwierdzili że pozbyje się śniadania :) mina ludzi bezcenna, stalam w krzakach i wymiotowalam .......

Imbir, woda, częste jedzenie nie pomaga a jak wy sobie radzicie ? Nawet w nocy muszę coś zjeść bo inaczej spać nie mogę.....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Też raz miałam taki dzień gdzie wymiotowałam publicznie bo już nie wytrzymałam ale obecnie mdłości mi przeszły i tylko czasami rano trochę mi niedobrze ale to jest chwilowe.
Ja mam takie tabletki Prevomit z imbirem, kwasem foliowym i jakieś witaminy ale myślę że zwykły imbir taki świeży jest najzdrowszy.

Jest takie powiedzenie: chcesz rozbawic Boga? Opowiedz mu o swoich planach.
To się doskonale sprawdza, bo ja miałam zupełnie inne plany i już sama ciąża wywrocila wszystko o 180 stopni. Bliźniaki? To już zupełnie ... na to nie ma słów.

A w rodzinie są bliźniaki? Czy może jakieś leki brałaś na jajeczkowanie?

Psiara, ogromnie mi przykro, wiem co teraz przeżywasz. Wpadaj do nas na forum. Dobrze, że to forum otwarte, bo mnie po poronieniu z jednego wyrzucili :-/

Naprawdę wyrzucili Ciebie z forum jak poroniłaś? [emoji50]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze Fasolki, Groszki, Kropki i Bliźniaki! Obyście w komplecie doczekały maja
Dziękuje za słowa otuchy! Sporo mi dały, jednak dzisiaj ostatecznie pożegnaliśmy sie z małym Roninem i będziemy czekać na zakończenie tej historii juz bez happy endu. Pewnie będę Was z zazdrością podglądać
Kochana!! Nie mozna powiedziec nic, co sprawi, ze poczujesz sie lepiej. Strasznie mi przykro. Pamietaj, ze masz prawo do zaloby. Masz prawo ryczec, krzyczec, byc wsciekla. Czy nazwa to pustym jajem, biochemiczna, czy co tam jeszcze wymysla... To bylo Twoje malenstwo, Twoja przyszlosc. Nikt kto nie przezyl nie zrozumie. U mnie zawsze masz wsparcie!!!! Zawsze!!!! Trzymaj sie!!!

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam 35 lat. Ani u mnie ani u męża nie ma bliźniąt, nawet w dalszej rodzinie. Ciąży nie planowalam, więc nic na jajeczkowanie nie bralam. Z tego, co zrozumiałam to mogą byc bliznieta 1jajowe.
Dziś spalam może 4 godziny, a dziś mnóstwo mam biegania. Przede wszystkim idę po książki do biblioteki- embriologia na pewno, pewnie patologie ciazy wezmę.

hej
Psiara- strasznie mi przykro :((((

ZdechłaKura- ale jaja heheh Ja bym chyba padła jak bym to usłyszała od gina heheh Super, podwójna radocha, będzie gitra :)

Kurde, lekarka odwołała wizytę, następną mam 3.10 a kończy mi się dufaston! Zamówiłam receptę w medicover, ale na razie cisza...Najwyżej skoczę do medicover expres do lekarza pierwszego kontaktu po receptę.

Odebrałam też wyniki badań, coś tam w moczu mam nie halo i lekką anemię...
Lekarka zapewne się rozchorowała, bo jak byłam u niej tydzień temu to smarkała.

Ja mdłości mam tylko czasem, jak poczuje jakiś dla mnie nie przyjemny zapach lub jak jestem głodna, np rano lub w nocy jak się obudzę. Na mdłości pomaga mi mały posiłek. Sucharek, bułka, chrupek.

hej
Psiara- strasznie mi przykro :((((

ZdechłaKura- ale jaja heheh Ja bym chyba padła jak bym to usłyszała od gina heheh Super, podwójna radocha, będzie gitra :)

Kurde, lekarka odwołała wizytę, następną mam 3.10 a kończy mi się dufaston! Zamówiłam receptę w medicover, ale na razie cisza...Najwyżej skoczę do medicover expres do lekarza pierwszego kontaktu po receptę.

Odebrałam też wyniki badań, coś tam w moczu mam nie halo i lekką anemię...
Lekarka zapewne się rozchorowała, bo jak byłam u niej tydzień temu to smarkała.

Ja mdłości mam tylko czasem, jak poczuje jakiś dla mnie nie przyjemny zapach lub jak jestem głodna, np rano lub w nocy jak się obudzę. Na mdłości pomaga mi mały posiłek. Sucharek, bułka, chrupek.
Ja tez mam 3.10:)
Ja lece do rodzinnego jak mi skonczyl sie duphaston.Przepisal od reki.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Psiara, bardzo mi przykro :(.
U mnie pojawiła się dziś mała brązowa plamka na papierze, boję się, że to zwiastuje poronienie... Byłam już dobrej myśli, wierzyłam w cud, że zarodek się pojawi, uspokoiłam się, ale nawet tak mały objaw potrafi zburzyć cały spokój :(. Do tego boli mnie brzuch... Nie jakoś bardzo, ledwie wyczuwalnie, ale po 2 poronieniach jestem już zaniepokojona :(.

Do góry