reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Jagi o jak milo, ze ktos na tym samym wozku.
Albo nie, cofam. Niemilo. Slabo, ze musimy ten syf brac. Przy zapaleniu oskrzeli pewnie nie bylo juz mowy o domowych plulankach i syropkach :(
A przechodzi chociaz?

Wy JUZ zaczynacie wcierac w brzuch rozne cuda? Z ciekawosci pytam, bo myslalam, ze na to przyjdzie jeszcze pora, ale moze w powaznym niedoczasie jestem :)

reklama
Umówiłam sie na poniedziałek wieczór na super extra nowoczesne USG, poza medicoverem, gdzie mam opiekę. Ostatni bastion nadziei. Mam tez w ręku skierowanie do szpitala z powodu poronienia chybionego, bo zarodek sie wkleił, jakby jednak chciał zostać. Wg OM 7t6d, wg USG 6t4d bez czynności serca. W poniedziałek wszystko ostatecznie sie rozstrzygnie. Dobranoc, Lusieńki!
Mysle o Was i trzymam kciuki!!!

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Nic nie zapowiadało tak fatalnej nocy. Od 2.00 zakichany komar. O 4.00 sąsiad i jego zepsuty złom. Przez 45 min.próbował go odpalic. W końcu wyjechał z wyciem. No i ta cholerna zgaga. Ani zwymiotowac, skoro wieczorem już to zaliczylam, ani zjeść- bo za wcześnie.
Jedyna pociecha, fajne filmy ogladam. Tylko, oczy będę miała na zapalkach. :(

Czeeesc piękne :) psiara - i bardzo dobrze, jakos mam przeczucie, ze serduszko sie pojawi. Poza tym czytalam kilka opowieści, gdzie naprawde późno było widać serduszko, a lekarze nie dawali szans. Także warto mieć tą nadzieję cały czas. Trzymaj sie.

Ja za chwilę jadę na wykłady, chyba zasne tam jak nic.

Milego dnia ;)

Napisane na SM-J500F w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie

U mnie cała noc przespana. Moje dziecko się zlitowalo. Jednak wstał po 7. Ja sobie chwile poleże bo pewnie zaraz śniadanie i mały głód mnie dopadnie.
Miłego dnia

Witam dziewczyny :)
Ja pół nocy z mdłościami, musiałam wstać o 7 i coś zjeść...Tak mi w nocy po brzuchu jeździło...
Zjadłam owsiankę, wypiłam kawę i teraz to bym pospała, ale już nie warto bo dzieciaki zaraz wstaną. Zresztą o 12 ruszamy na to wesele, więc trzeba fryzurę kręcić hehe.

Powiedzieliśmy wczoraj dziewczynom. Pati (starsza) bardzo się ucieszyła, widziałam po oczach i po uśmiechu a Martynka (młodsza) powiedziała tak :"O super, będzie piętrowe łóżko" :D Pati to już wie o co kaman, widziała mnie w ciąży z Martynką ale Martynka nie wiem czy widziała kobietę w ciąży. Mówię jej, że dzidziuś już jest w brzuszku i trzeba uważać na mamy brzuszek a ona "Tak, to już jesteś w ciąży?", w ogóle nie zajarzyła bazy:rolleyes:

Później przed snem z nią rozmawiam i pytam czy by wolała siostrę czy brata, powiedziała, że siostrę i że nazwała by ją Nela, założyła by jej koszulką z tygrysem, zrobiła warkocza i byłaby podróżniczką:laugh2:
Potem już pytała gdzie będzie spała, gdzie będzie jej pokój i że pożyczy jej swoją starą podkładkę na sedes:D

Psiara- super, że idziesz na to usg. Trzymam kciuki i też wierze, że będzie dobrze!

Witam dziewczyny :)
Ja pół nocy z mdłościami, musiałam wstać o 7 i coś zjeść...Tak mi w nocy po brzuchu jeździło...
Zjadłam owsiankę, wypiłam kawę i teraz to bym pospała, ale już nie warto bo dzieciaki zaraz wstaną. Zresztą o 12 ruszamy na to wesele, więc trzeba fryzurę kręcić hehe.

Powiedzieliśmy wczoraj dziewczynom. Pati (starsza) bardzo się ucieszyła, widziałam po oczach i po uśmiechu a Martynka (młodsza) powiedziała tak :"O super, będzie piętrowe łóżko" :D Pati to już wie o co kaman, widziała mnie w ciąży z Martynką ale Martynka nie wiem czy widziała kobietę w ciąży. Mówię jej, że dzidziuś już jest w brzuszku i trzeba uważać na mamy brzuszek a ona "Tak, to już jesteś w ciąży?", w ogóle nie zajarzyła bazy:rolleyes:

Później przed snem z nią rozmawiam i pytam czy by wolała siostrę czy brata, powiedziała, że siostrę i że nazwała by ją Nela, założyła by jej koszulką z tygrysem, zrobiła warkocza i byłaby podróżniczką:laugh2:
Potem już pytała gdzie będzie spała, gdzie będzie jej pokój i że pożyczy jej swoją starą podkładkę na sedes:D

Psiara- super, że idziesz na to usg. Trzymam kciuki i też wierze, że będzie dobrze!
Pamiętam kiedy zaszłam w trzecią ciążę najstarszy miał 7 lat a młodszy 3 lata ten młodszy bardzo się ucieszył że będzie dzidzia ten starszy już wiedział co za tym idzie i na każdą kolejną ciążę reaguje obojętnie. Ale przy tej trzeciej pytam się co by woleli brata czy siostrę to młodszy że siostrę ale brat też może być a ten starszy chwilę się zastanawiał i stwierdził że on to woli psa [emoji12]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja po wizycie, lekarz potwierdzil 4w6d no i poki co to tyle, usg mam i wrzuce jutro ale widac tylko czarna dziure hehe, lekarz powiedzial ze jest cialko zolte i na ten tydzien jest tak jak powinno byc i przepisal mi mama dha 2x dziennie i magnez 2x dziennie ... Kolejna wizyta za 3 tygodnie

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi też gin zalecił mama dha zamiast zwykłego kwasu foliowego więcej witamin ma.

Do góry