reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

A tak nas wczoraj zasypało śniegiem. Jest pięknie [emoji301]
1512387403-8749449c75ab34d7-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasia my wszystkiego próbowaliśmy, a Miłek i tak broni się przed tym jak przed ogniem. Niestety trochę na siłę musimy, no nie ma innego wyjścia. U nas też wszyscy określili ze za chwilę zabki wyjda... Podobno wyjście pierwszego zabka jest uwarunkowane genetycznie, zarówno mi jak i mojemu M pierwszy ząb wyszedł w 7 msc... Wiec idąc tym tropem Miłek w grudniu będzie miał pierwszy zab. No ciekawe zobaczymy czy to się sprawdzi[emoji57]. Piękny widok masz[emoji3] jak ja uwielbiam Święta ze śniegiem mam nadzieję że chociaż w tym roku będzie nam to dane[emoji18]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

Oby katar jak najszybciej was opuścił.
Też słyszałam że to genetyczne z zębami.U nas dziąsła już bardzo twarde, zdarzało się, że Aleks budził się z krzykiem z rączką w buzi stosujemy od kilku dni dentinox.
@kasia0121 śliczne widoki u nas śnieg się pojawia ale za chwilę już go nie ma.W dodatku w najmniej odpowiednim momencie.Mąż dziś wracał z nocki i pomimo opon zimowych, wrócił do domu ok.godziny później (30km miał do przejechania)

Mamy dni wypełnione płaczem i ciągłym noszeniem na rękach. Wariactwo jakieś. W nocy Filip zrobił sobie przerwę w spaniu, obudził się o 2 w nocy a zasnął dopiero o 4.30. Po godzinie zmienilam się z mężem więc jakoś funkcjonuje. A jak tam u Was?

Kasia my mielismy podobna noc, Miłek obudzil sie o 2 zjadl i zasnął. Obudził się o 3 i do 4:30 nie było mowy o spaniu, leżał na brzuszku i śmiał sie do nas albo z nas ciężko ocenić. Tak po za tym to Miłek wytrwale trenuje, kreci się we wszystkie strony, podnosi się wysoko na dloniach leżąc na brzuszku, pupe unosi wysoko do góry i kolanka pod brzuszek. Łapie się rączkami o łóżeczko i mam wrazenie, że jak tak dalej będzie ćwiczył to do Świąt moze usiadzie, no zobaczymy. Jedyne co mnie martwi to fakt że nie łapię stopek, czasami się na nie popatrzy z zaciekawieniem i tyle. Zeby jak to zeby temat tabu[emoji53]

Mamamilka spokojnie, nie przejmuj się. Może dla Miłoszka jego stopy to nie atrakcja. Filip też już zapomniał o swoich stopach. Jest wiele ciekawszych rzeczy dookoła, że stopy nie robią na nim żadnego wrażenia.
U nas chyba zaczyna się skok, Filip ma 32 tygodnie, a skok trwa od 33 do 37 tygodnia. Ja to zawsze mam wytłumaczenie na gorsze zachowanie synka, albo zęby albo skok:)
Mamamilka jak u Was z kupkami?
Madziolek znalazłaś coś w Zakopanem?

Kasia tak właśnie sobie tlumacze z tymi stopami. U nas kupki praktycznie codziennie, czasami jest przerwa 2 dni. Trafiają się plasteliny ale na chwilę obecną robi bardzo ladne[emoji3]. Kasia wytrwałości w czasie skoku, oby przeszedł delikatnie. My wczoraj wieczorem mielismy mega atak placzu, krzyku, szarpania[emoji33] pierwszy raz coś takiego widzialam. Zwalilismy to na zeby bo widać bylo, że go bola dziaselka[emoji54].

@mamamiłka ojej oby te zęby jak najszybciej wyszły maluchom.
@kasia0121 Chyba wszystkie mamy tak robią a przynajmniej większość.Ja też zawsze mam jakieś wytłumaczenie :D
Co do Zakopanego szukamy ale może pojedziemy "w ciemno" przecież zawsze coś się znajdzie :)

Mamamilka to gratki z powodu kupek. Jest powód do radości :). Wieczornego ataku nie zazdroszczę. Najgorsze jest to że nic wtedy nie pomaga i nie idzie dziecka uspokoić. Mój Filip też czochra niemiłosiernie zęby, ale bardziej trzonowe niż z przodu. Dzisiaj mu dałam suchą piętkę od chleba, widać było że przynosi mu to dużą ulgę.

Madzoolek a może napisz ogłoszenie że szukasz noclegu. Może akurat się ktoś odezwie. A szukasz też w miejscowościach obok?

reklama
Kilka ogłoszeń napisałam,obok też szukam nawet po słowackiej stronie
Ehh..teściowie do nas na 3 dni przyjechali,dzisiaj teściowa dała Aleksowi podczas mojej chwilowej nieuwagi cukierka czekoladowego..wrrr dobrze,że szybko się zorientowałam i zareagowałam :/

Ostatnia edycja:
Do góry