reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Miałam dziecko w upały jedno i nie dopajalam nigdy- teraz tez wole dać więcej razy cyca.

Wydaje mi się ze lekarz który mówi ze mleko mamy nie jest wystarczająco kaloryczne jest lekko... staroświecki...
DaWo- a czemu czopek po szczepieniu bo nie kumam?

My po zakończeniu roku i po wizycie po... elektryczny laktator- medela- zbawienie i cudowna odmian w porównaniu do mojego ręcznego Aventu. 30ml w 7 minut ściągnęłam!

Olo-Moja pierś nie była już w pyszczku od 3 dni i jest prawie zdrowa!!!
Byłam konsultować jej wygląd u położnej laktacyjnej i mówi ze do 2 tygodni może się goić taka wyrwa i bez odstawienia nie byłoby szansy się wygoić. Mogłam to zrobić 2 tyg temu ale nie byłam psych gotowa na Ew konieczność podania mm a musiałam jednak bo nie nadążałam ze ściąganiem. A staram się ściągać i karmimy butelka moim.
Tą forma zachwycone córki i mąż ze mogą nakarmić Karola.

Dałam kilka razy mm przy tym ściąganiu teraz i nie ma u nas znaczenia to do długości spania. Po sztucznym spał 2,5h a po moim tej samej nocy 3,5h. Wiec norm nie ma żadnych!

Jeszcze wieczorem wizyta u ginekolog mnie czeka. Mamo za 2 dni miesiąc!!

Dziś na zakonczeniu był 2 tygodniowy chłopiec. Boże, mój przy nim to kolos. Ale smutno trochę ze mój nie jest już najmłodszym :)

Kupa- uciekamy [emoji56]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Franek po szczepieniu był niespokojny i na wypadek gorączki dostawał ibum w dupkę...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej jakos malutko tego mleka sciagasz. Ja kupilam reczny laktator bo jak juz pisalam Gabrys mial za krotkie wiezadelko zeby ssac piers i tak juz 8 tyg sciagam i karmie tylko swoim i po 7 min mam okolo 110ml z laktatora sanity zwykla firma a mam tez z innej i w tym samym czasie nim ledwo 40ml sciagalam wiec duzo zalezy od laktatora.

Milego dnia dziewczynki.

Moje dziecko trzecią dobę z rzędu pokłóciło się ze spaniem.
Cycka doi po 4-5min, czasem z rozpędem około 10. Ale to ciągłe ssanie.
Mądrzy lekarze mówią, że w takie 10min dziecko powinno opróżnić pierś.
Ale w te 4 to niekoniecznie. ;)

Z tym, że je po 20 razy na dobę..

We wtorek przekonam się, jak przybiera.

W każdym razie: świat jest złym miejscem i nie ma niczego, co by mogło ten dramat złagodzić, w związku z czym wymiękam z totalnego niewyspania, noszenia na wciąż (mimo, iż i tak się wtedy popełnia sceny) i od niezmierzonych pokładów marudzenia.

Moja panna jest bardzo absorbującą księżniczką z wielkim fochem.

I tak.
Nie czytałam Was od dwóch dni.
Smuteczek mode on.

Edit: no dobra, teraz cycowała przez 14min.
Chyba ją zestresowałam tym postem. :p

@waraai- wyrazy współczucia. U nas z brzuszkiem jakby lepiej. (Tfu tfu, żeby nie zapeszyć). Poza prężeniem i lekkim marudzeniem, jest ok. Może to espumisam (bierzemy od ponad tygodnia po 6 kropelek) a może Młody dorasta. W każdym razie jest nadzieja dla nas, czego i Tobie życzę!

Dziewczyny mam pytanie jak u Was z kupkami bo u Gabrysia zolciutkie jak sloneczko ale strasznie rzadkie ze czesto az z pieluchy wyciekaja ale nie jest to biegunka bo nie robi w kazda pieluche i nie wiem czy to normalne

@waraai- wyrazy współczucia. U nas z brzuszkiem jakby lepiej. (Tfu tfu, żeby nie zapeszyć). Poza prężeniem i lekkim marudzeniem, jest ok. Może to espumisam (bierzemy od ponad tygodnia po 6 kropelek) a może Młody dorasta. W każdym razie jest nadzieja dla nas, czego i Tobie życzę!

U nas brzuszek spoko.
Tfu tfu - brzuszkowo nie popełnia scen.
Raczej przedwczesny okres dojrzewania. :p

Ale, ale.
Nie wiem natomiast, czy nie ma pleśniawek.
Na języku, od od połowy - biały nalot.
Buzia bez zmian w środku.
Pędzluję ten jęzorek ze cztery razy dziennie Witaminą C (co jest trudne i niedoskonałe i nie wiem, na ile udaje mi się to wykonać).
I jak czytałam o pleśniawkach, to się ścierają i pod nimi jest zaogniona lub krwawiąca tkanka - tutaj nic się nie wydarza.
Nalot, jak nalot.

Ale wkręcam się, że dlatego je tak często i krótko. Choć ssie jak odkurzacz i w ogóke nie bawi się piersią.
Cyc służy tylko do zasilania baterii w brzuszku.

Dopiero we wtorek pediatra.. :(

A jak pannie stuknie miesiąc, to ruszamy w pierwszą podróż! :D

@waraai - uff.. to chwała, że to nie brzuszek. Widocznie Gabryś chce Ci coś przekazać i sie wkurza, że nie rozumiesz :)
Dominik też ma taki biały nalot na jezyku. Raz wiekszy, raz mniejszy. Oglądał to pediatra i stwierdził że to nic niepokojacego. Myślę, że pleśniawki trudno byłoby przegapić. Mam racje @Martussa82 ? Twoja córa chyba miała, prawda?

Co do kup, u nas najczęściej żółte luźne, z białymi grudkami. Czasem się przelewają jak Młody sie bardziej napnie i puści pod ciśnieniem :) zdarzają sie też zielonkawe. Chyba po tym jak zjem coś kwaśnego ale pewności nie mam.
Jak syn miał biegunke to była to sama woda i do tego spieniona i leciało ciurkiem z niego. Po kilka pieluszek na jedno przewijanie. Też cieżkie do przeoczenia.

Wiki też je krótko, nabyłam wagę i to chyba był błąd... Teraz się zadręczam, że nie przybiera tych 30gr na dobę. Wyszło mi dzisiaj, że średnia z 13 dni to 23 gr. Odstawiam wagę bo zeswiruje.
Mała od rana do 16 śpi 2 razy po 40 minut. Za to o 16 pada i śpi ciurkiem do nocy. Pobudki tylko na jedzenie i śpimy do 3-4. Jak ją przestawić??? Dziś na siłę chciałam ją przetrzymać wieczorem, ale bez szans. Jak ona w ogóle nie płacze, tak jak chce spać a ja jej nie pozwalam to jest ryk na pół osiedla. Oczywiście najwygodniej śpi się na rękach, wózek w ciągu dnia parzy ;)

reklama
Dziewczyny mam pytanie jak u Was z kupkami bo u Gabrysia zolciutkie jak sloneczko ale strasznie rzadkie ze czesto az z pieluchy wyciekaja ale nie jest to biegunka bo nie robi w kazda pieluche i nie wiem czy to normalne
U nas tak samo [emoji2]. Wszystko z nimi ok.

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry