Klaudyna92
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czołem dziewczyny!
Pozwolę się dołączyć do wątku - w miarę czasu i możliwości regularnie zaglądać i pisać - bo przyznam, że niewiele mam osób, z którymi o ciąży swobodnie mogę pogadac (zwłaszcza teraz, an samym początku).
No to tak - ostatnia miesiączka 03.08, wczoraj zrobiłam betę, dziś mam wynik - 368. Czyli jest
Gdy pasażer się "zadamwiał" miałam uczucie napięcia w brzuchu, jakiegoś kłucia w okolicach jajnika. Teraz piersi po raz pierwszy w życiu pokazują mi jak potrafią boleć
to moja pierwsza ciąża, dodam jeszcze
I mam pytanie - udało mi się zapisać do lekarza dopiero na 19.09 czyli jeśli dobrze liczę, będę w 7 tygodniu - dobry termin czy szukać kogoś dostępnego wcześniej?
Pozdrawiam!
A w ktorym tyg jestes teraz?Temp..37.1 ..A powizycie? 2×2 luteina pod język..w pt beta do powtórki..i jeszcze nic nie widac plamienia niestety są..także czekam..
Mam dzwonić w pt po becie . A wypada 4tcA w ktorym tyg jestes teraz?
Nastepna wizyta po wynikach bety czy juz ustalilas kolejny?
Duzo wypoczywaj
Zfieszak, potwierdzam. W 7-8 jest optymalnie. Nie ma się co spieszyć bo jak nie będZie widać serduszka to i tak za tydzień będzie trzeba iść znowu, bez tego zwykle lekarz karty ciąży nie założy i badań nie zleci.
Choć czekanie nie jest łatwe.
Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam dzwonić w pt po becie . A wypada 4tc
ZegarDrogaCzas- bierz luteine i bądź dobrej myśli. Ale niestety czasami jest tak, że ciąża się nie rozwija aby tak nie było w Twoim przypadku, tego Ci życzę.
Ja sama osobiście teraz tak do swojej ciaży podchodzę z dystansem, wiem, że jest wcześnie i może być różnie. Trzeba być na to gotowym, mniej potem boli.
Zfierzak- witaj 7 tc to dobry czas na wizytę. Też bym poszła w 7 tc ale idę wcześniej zapytać czy nie muszę brać duphastonu tak jak w poprzedniej ciąży i ew pójdę już na l4. Pracuje z dziećmi, a one przenoszą różne choroby, wirusy itd