reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Czołem dziewczyny!
Pozwolę się dołączyć do wątku - w miarę czasu i możliwości regularnie zaglądać i pisać - bo przyznam, że niewiele mam osób, z którymi o ciąży swobodnie mogę pogadac (zwłaszcza teraz, an samym początku).
No to tak - ostatnia miesiączka 03.08, wczoraj zrobiłam betę, dziś mam wynik - 368. Czyli jest :)
Gdy pasażer się "zadamwiał" miałam uczucie napięcia w brzuchu, jakiegoś kłucia w okolicach jajnika. Teraz piersi po raz pierwszy w życiu pokazują mi jak potrafią boleć :)
to moja pierwsza ciąża, dodam jeszcze :)
I mam pytanie - udało mi się zapisać do lekarza dopiero na 19.09 czyli jeśli dobrze liczę, będę w 7 tygodniu - dobry termin czy szukać kogoś dostępnego wcześniej?
Pozdrawiam!

Ja umowilam sie wlasnie jak bede 7tc

ZegarDrogaCzas- bierz luteine i bądź dobrej myśli. Ale niestety czasami jest tak, że ciąża się nie rozwija :( aby tak nie było w Twoim przypadku, tego Ci życzę.

Ja sama osobiście teraz tak do swojej ciaży podchodzę z dystansem, wiem, że jest wcześnie i może być różnie. Trzeba być na to gotowym, mniej potem boli.

Zfierzak- witaj :) 7 tc to dobry czas na wizytę. Też bym poszła w 7 tc ale idę wcześniej zapytać czy nie muszę brać duphastonu tak jak w poprzedniej ciąży i ew pójdę już na l4. Pracuje z dziećmi, a one przenoszą różne choroby, wirusy itd

Zfieszak, potwierdzam. W 7-8 jest optymalnie. Nie ma się co spieszyć bo jak nie będZie widać serduszka to i tak za tydzień będzie trzeba iść znowu, bez tego zwykle lekarz karty ciąży nie założy i badań nie zleci.
Choć czekanie nie jest łatwe.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom
Mam dzwonić w pt po becie . A wypada 4tc

Bierz luteinę i daj znać czy plamienia ustaja.
Ja bralam duphaston 2x1 i mialam brudzenia jak zwiekszylam dawke na 3x1 to jest czysto.
Bedzie dobrze:)A mozesz sobie pozwolic na dlugi odpoczynek w domu?Lezenie itd?

Ja nie mogę odsunąc od siebie zlych mysli:(
Czytam tylko o amio i testach nifty badz harmony.Glupia ja:(
Ale po 3 poronieniach chyba nie umiem sie przestawic.Lekarze mowia ze mam zdrowa corke i moja genetyka wiec nie jest taka zla ale myslę swoje...
Na forum znalazłam osobę która robila test nifty i wyszedl wynik falszywie pozytywny.Dziecko mialo sie urodzic zdrowe a niestety tak sie nie stalo.
Chyba wylacze neta do czasu porodu:)

ZegarDrogaCzas- bierz luteine i bądź dobrej myśli. Ale niestety czasami jest tak, że ciąża się nie rozwija :( aby tak nie było w Twoim przypadku, tego Ci życzę.

Ja sama osobiście teraz tak do swojej ciaży podchodzę z dystansem, wiem, że jest wcześnie i może być różnie. Trzeba być na to gotowym, mniej potem boli.

Zfierzak- witaj :) 7 tc to dobry czas na wizytę. Też bym poszła w 7 tc ale idę wcześniej zapytać czy nie muszę brać duphastonu tak jak w poprzedniej ciąży i ew pójdę już na l4. Pracuje z dziećmi, a one przenoszą różne choroby, wirusy itd

Co ile bedziesz chodzic do lekarza po L4?Co 2 tygodnie?Czy daje na dluzej?

reklama
Do góry