reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Cera na razie bez zmian. Wczoraj wyskoczył 1 pryszcz☺. Dziewczyny, czy któraś z Was lub waszych znajomych biegała ( truchtała) w ciąży? Chcę truchtać jeśli dam radę. Tylko fajnie było by porozmawiać z kimś kto biegał lub biega :)

reklama
Cera na razie bez zmian. Wczoraj wyskoczył 1 pryszcz[emoji5]. Dziewczyny, czy któraś z Was lub waszych znajomych biegała ( truchtała) w ciąży? Chcę truchtać jeśli dam radę. Tylko fajnie było by porozmawiać z kimś kto biegał lub biega :)
Ja czytalam ze nie powinno sie biegać bo ciaza nie lubi wstrząsow

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Arya, ja bym zapytała lekarza na wizycie, a do tego czasu spacerowała. To też zależy od poziomu twojej aktywności przed ciążą. W poprzedniej ciąży chodziłam na fitness dla mam i tam trzeba było dać zgodę od lekarza. Na zajęcia wstęp od 15 tygodnia w górę i przed tym terminem lekarz światka by nie wydał.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

ZegarDrogaCzas- jak tam po wizycie?
Mnie cycki bolą, są duże i śliczne heheh
Prycholi nie mam :)
Temperatura 37,2
Pobolewanie brzucha
Co do sportu to raczej musi być zgoda lekarza, ale jak nic się nie dzieje to ćwiczyć. Ja jestem aktywna, dużo się ruszam...np wczoraj jeździłam na rowerze, ale tak spokojnie, bez szaleństw. Czułam się potem super:) Na pewno zapisze się na fitness dla mam.

Czołem dziewczyny!
Pozwolę się dołączyć do wątku - w miarę czasu i możliwości regularnie zaglądać i pisać - bo przyznam, że niewiele mam osób, z którymi o ciąży swobodnie mogę pogadac (zwłaszcza teraz, an samym początku).
No to tak - ostatnia miesiączka 03.08, wczoraj zrobiłam betę, dziś mam wynik - 368. Czyli jest :)
Gdy pasażer się "zadamwiał" miałam uczucie napięcia w brzuchu, jakiegoś kłucia w okolicach jajnika. Teraz piersi po raz pierwszy w życiu pokazują mi jak potrafią boleć :)
to moja pierwsza ciąża, dodam jeszcze :)
I mam pytanie - udało mi się zapisać do lekarza dopiero na 19.09 czyli jeśli dobrze liczę, będę w 7 tygodniu - dobry termin czy szukać kogoś dostępnego wcześniej?
Pozdrawiam!

Czołem dziewczyny!
Pozwolę się dołączyć do wątku - w miarę czasu i możliwości regularnie zaglądać i pisać - bo przyznam, że niewiele mam osób, z którymi o ciąży swobodnie mogę pogadac (zwłaszcza teraz, an samym początku).
No to tak - ostatnia miesiączka 03.08, wczoraj zrobiłam betę, dziś mam wynik - 368. Czyli jest :)
Gdy pasażer się "zadamwiał" miałam uczucie napięcia w brzuchu, jakiegoś kłucia w okolicach jajnika. Teraz piersi po raz pierwszy w życiu pokazują mi jak potrafią boleć :)
to moja pierwsza ciąża, dodam jeszcze :)
I mam pytanie - udało mi się zapisać do lekarza dopiero na 19.09 czyli jeśli dobrze liczę, będę w 7 tygodniu - dobry termin czy szukać kogoś dostępnego wcześniej?
Pozdrawiam!

Ja wlasnie dlatego jestem na forum. Na razie nie chce nikomu mowic, wiec jakbym zaczela wypytywac siostre albo kolezanki o ciaze to od razu by sie zorientowaly.

Ja bylam w 5 tyg, ale większość dziewczyn idzie wlasnie w 7. Niektórzy lekarze nawet nie chca wcześniej przyjmowac...

Zfieszak, potwierdzam. W 7-8 jest optymalnie. Nie ma się co spieszyć bo jak nie będZie widać serduszka to i tak za tydzień będzie trzeba iść znowu, bez tego zwykle lekarz karty ciąży nie założy i badań nie zleci.
Choć czekanie nie jest łatwe.

Zfieszak, potwierdzam. W 7-8 jest optymalnie. Nie ma się co spieszyć bo jak nie będZie widać serduszka to i tak za tydzień będzie trzeba iść znowu, bez tego zwykle lekarz karty ciąży nie założy i badań nie zleci.
Choć czekanie nie jest łatwe.

Czekanie jest najgorsze. Chociaz moj lekarz zlecil wszystkie badania już w 5 tyg, zeby od początku wiedziec czy muszę jakieś leki przyjmować. za tydzień obiecal założyć karte ciazy, jestem ciekawa...

reklama
Eh mi ciąża kojarzy się głównie z czekaniem. Najpierw na serduszko, potem do 12 tyg bo już będzie bezpieczniej, potem na genetyczne, na pierwsze ruchy, na polowkowe, na 34 tydzień bo już są duże szanse na przeżycie gdyby coś, potem do granicy kiedy dziecko nie jest wczesniakiem potem na poród...a potem od nowa: na pierwszy uśmiech, na to aż dziecko przewróci się na plecki, aż chwyci zabawke ..... aktualnie dotarłam do etapu aż zacznie próbować mówić :-).

Do góry