reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

milkaklaudia - u mnie brzuch opadł tydzień temu albo więcej i to na tyle że córka zauważyła! (mamusiu masz teraz dzieue między biustem i brzuchem) - i nic. Jedna baba mi powiedziała w czwartek że mam juz takie plamy na twarzy jak sie robią przed porodem(??!!) i że to juz lada dzień - i nic...
Z córkami mi brzuch nie opadł i szybciej urodziłam :-(

jadę chyba na jakieś zakupy z nudów. Jezu, jak Wy wytrzymałyście na L4 tyle!!
A propos to mi się zwolnienie za 2 dni kończy...

reklama
Olo 32 - Jesteś M E G A , Gabiś - Maluszek śliczny - sama słodycz, Lalamido - wyglądasz boskoo, ja ani razu nie odważyłam się wystąpić w sukience w ciąży, a jak się okazuje można wyglądać nieziemsko. Masz taki tatuaż na nóżce? Świetny !
Ja obiecałam sobie, że po tych 9 miesiącach, biorę się za siebie, siłownia, zdrowe żarełko, sukienki i obowiązkowo tatuaż ! A co !
Tatuaż walnęłam sobie x lat temu ale po moich zawirowaniach zdrowotnych stwierdziłam że jedyny skorupiak jaki mnie dopadnie to ten na który sama się zgodzę [emoji6] . Mam na nodze wielkiego czarnego skorpiona [emoji41]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

@Gabiś przesłodziak! I jaki długaśny. :)))

@Klaudia_i_nikodem cudnie, że jeszcze zaglądacie, we dwoje. ;)
Nikodem ma przegenialną fryzurę. Dziewczyny będą padać na jego widok, jak Ci mężczyzna wyrośnie. :)
A Ty udźwigniesz wszystko, choćby nie wiem, jak było trudne, jak bardzo nie wykręcało serca i żołądka na drugą stronę - udźwigniesz. Daj czasowi czas.

@Lalamido no niezła szprycha z Ciebie. ;) z równie zacną dziarą. :]
Moja na brzuchu przetrwała te dwie ciąże bez alarmów, ale po latach i tak muszę nad nią popracować.

@Olo !!!! Nie godzi się wyglądać tak dobrze na trzeci dzień indukcji porodu! Wstydź się! Jak my teraz po Tobie wypadniemy? :p
Trzymam ciągle kciuki za szybką akcję Maryśki przynajmniej dzisiaj. :]

@Karlik nie słuchaj bab, plamy to hormony i słońce, które teraz zgarniasz na twarz biegając po górach. :p ale spoko, urodzimy szybciej, niż później. ;)

Ja tymczasem popełniam ostatnie kadry z balonikowej perspektywy, bo nie wierzę, bym doturlała się do początku 41 tygodnia. To nie przystoi w tym wieku, tyle czekać, na akcję. :p

1495448806-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie jak juz skocze na porodowke i mi skurcze gebe wykrzywia to juz nie bede taka fotogeniczna [emoji23]
Podlaczyli ktg, zaraz wlaczaja oksytocyne i czekamy na ruchy w kierunku porodowki ;) byla ta moja polozna sprawdzic sytuacje. Czeka na nas na dole :)

Oby szybko ruszylo :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

O rety, ale czytania, a nie było nie chwilkę chyba :D

@Olo32 - popłakać się przy Tobie ze śmiechu chyba nietrudno :D

@waraai - popieram syna - do szkoły nie iść i w domku czekać na siostrę!!! :D Zacna perspektywa, zaiste... Ja z takiej stóp nie widziałam :D A kot w którym tygodniu ciąży? :p

@Gabiś - cudny maluszek i cudnie, że do domku! :D

Dziękuję za słowa wsparcia, pomogło, serio serio! łzy dziś nie lecą jeno mleczko, a Ala spała w chuście do południa a teraz w wózku na dworze tylko po moim mleczku... Kurna cyce rozmiar f/g i taki klops... w dzień chyba odpuszczę ciągnięcie mleczka bo jej braknie w taki upał, ale nocą na spokojnie po 50 ml można podkradać po karmieniu.... Chyba.... :D

@Klaudia_i_nikodem myślę, że gros ludzi blisko Ciebie po prostu nie wie, jak się zachować, chcą pomóc bankowo, ale nie umieją przełamać jakiegoś lęku, że Cię urażą czy coś... Poproś kogoś o konkretną pomoc. Po prostu!!!

@Lalamido - no piwa by się z Toba napił, Jagienka mój typ!! Zgrabnie i rób wiecej takich pamiątek!!!! :)

Kupiła Ali pajace - brązowo szary i niebiesko szary, dość mam różu :D

Jakby która chciała - podlinkuję aukcję na allegro z fajnymi bawełnianymi body, pajacami i śpiochami od polskiego producenta :D

O rety, ale czytania, a nie było nie chwilkę chyba :D

@Olo32 - popłakać się przy Tobie ze śmiechu chyba nietrudno :D

@waraai - popieram syna - do szkoły nie iść i w domku czekać na siostrę!!! :D Zacna perspektywa, zaiste... Ja z takiej stóp nie widziałam :D A kot w którym tygodniu ciąży? [emoji14]

@Gabiś - cudny maluszek i cudnie, że do domku! :D

Dziękuję za słowa wsparcia, pomogło, serio serio! łzy dziś nie lecą jeno mleczko, a Ala spała w chuście do południa a teraz w wózku na dworze tylko po moim mleczku... Kurna cyce rozmiar f/g i taki klops... w dzień chyba odpuszczę ciągnięcie mleczka bo jej braknie w taki upał, ale nocą na spokojnie po 50 ml można podkradać po karmieniu.... Chyba.... :D

@Klaudia_i_nikodem myślę, że gros ludzi blisko Ciebie po prostu nie wie, jak się zachować, chcą pomóc bankowo, ale nie umieją przełamać jakiegoś lęku, że Cię urażą czy coś... Poproś kogoś o konkretną pomoc. Po prostu!!!

@Lalamido - no piwa by się z Toba napił, Jagienka mój typ!! Zgrabnie i rób wiecej takich pamiątek!!!! :)

Kupiła Ali pajace - brązowo szary i niebiesko szary, dość mam różu :D

Jakby która chciała - podlinkuję aukcję na allegro z fajnymi bawełnianymi body, pajacami i śpiochami od polskiego producenta :D
Ooooooooo piwo bardzo chętnie [emoji41] . Tylko ostrzegam , że po alkoholu zaczynam odśpiewywać Lubelski Full [emoji23] z efektem różnym ...

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Martussa dziękuję. :)

@Lalamido ja to wczoraj o piwie to już nawet z moim synem rozmawiałam.. bo stwierdził, że mam problem z alkoholem - znaczy: nie wolno mi nic pić nawet bardziej, niż jemu (15latek! ale ma rację, czort jeden). ;P

Tak czy inaczej, rozwodziłam się nad pysznymi browarami rzemieśliczymi, a moje dziecko uświadomiło mnie w nowej browarniczej wiedzy, mianowicie - o piwie z brody! O dzikich drożdżach do fermentacji brzeczki pobranych z brody faceta pracującego w amerykańskim browarze Rogue Ales, z których powstało unikatowe piwo.

Tego to bym nie wypiła za choinkę. :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry