reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Nie mogę się już doczekać jak dostanę w końcu kartę do medicover. Może tam czegoś się dowiem. Z dzisiejszej wizyty nie dowiedziałam się praktycznie nic. Zapytałam się, czy na tym etapie ciąży jest wszystko wporządku, to mi odpowiedziała, że ona nie może mi niczego obiecywać bo nie wiadomo jak ciąża się będzie się rozwijać. No przecież nie zapytałam się jej czy urodzę zdrowe dziecko...dowiedziałam się też, że mój torbiel ma 2cm i kazała mi zrobić badania na toxop. i różyczkę oraz grupę krwi

reklama
Nie mogę się już doczekać jak dostanę w końcu kartę do medicover. Może tam czegoś się dowiem. Z dzisiejszej wizyty nie dowiedziałam się praktycznie nic. Zapytałam się, czy na tym etapie ciąży jest wszystko wporządku, to mi odpowiedziała, że ona nie może mi niczego obiecywać bo nie wiadomo jak ciąża się będzie się rozwijać. No przecież nie zapytałam się jej czy urodzę zdrowe dziecko...dowiedziałam się też, że mój torbiel ma 2cm i kazała mi zrobić badania na toxop. i różyczkę oraz grupę krwi
To jest gin NFZ?Zamierzasz ja zmienic?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Torbiel jest rodzaju żeńskiego. ;)

Skarbówka mnie zestresowała...
Muszą mieć tam niezły bałagan.
A wolałbym się teraz nie denerwować. :(

Idę z dzieckiem na spacer.
Miłego dnia dziewczyny! :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe Kochana ja wiem ze tak sie liczy.. Od pierwszego dnia miesiaczki dlatego mi teraz leci 5 tydzien ciazy.. Ale nam chodzilo o bicie serduszka, ze zaczyna bic w 22 dniu od zaplodnienia. O to nam chodzilo:) i liczac od zaplodnienia mi dzis wychodzi 22 dzien, teoretycznie powinno bic serce jesli wierzac temu co pisza ale praktycznie wiemy ze nie zawsze sie to sprawdza..

Aha. Nie zakumałam co wy piszecie o dniach od zapłodnienia. Myślałam że tak liczycie tygodnie.

Powiedziałam chłopcom o ciąży bardzo się ucieszyli ale mają jeden warunek musi to być siostra Emilka :biggrin2:
Teraz musimy powiedzieć teściom może dzisiaj jak się uda.

cześć dziewczynki. Jestem nad morzem na tygodniowym urlopie. Jest cudnie ciepło. Nic tylko się opalać i zwiedzać. Ale jak jechaliśmy nad to nasze morze całą drogę bolało mnie gardło , psiknęłam pare razy tamtum verde, w nocy przeszło ale katar to mi dzis przyszedł taki , że nie mogę w ogóle oddychać. Kupiłam prenalem spray ale nie daje rady, czuję , że bolą mnie zatoki od tego kataru. Rano był przeźroczysty , teraz gęsty żółto-zielony. Jak się go pozbyć gdy jest się w ciąży? Wiecie?

cześć dziewczynki. Jestem nad morzem na tygodniowym urlopie. Jest cudnie ciepło. Nic tylko się opalać i zwiedzać. Ale jak jechaliśmy nad to nasze morze całą drogę bolało mnie gardło , psiknęłam pare razy tamtum verde, w nocy przeszło ale katar to mi dzis przyszedł taki , że nie mogę w ogóle oddychać. Kupiłam prenalem spray ale nie daje rady, czuję , że bolą mnie zatoki od tego kataru. Rano był przeźroczysty , teraz gęsty żółto-zielony. Jak się go pozbyć gdy jest się w ciąży? Wiecie?
Ja mam to samo.Boli mnie gardlo i glowa ale to chyba zatoki.Narazie tylko imbir,miod,domowy sok z malin ale cos czuje ze nie pociagne z tym daleko.

Dzieki za super rady:)Mierzylam i 37 wiec nie ma stanu podgoraczkowego ale tak sie czuje.Przespalam caly dzien,jest mi zimno i goraco na przemian.Gdybym nie byla wciazy to pomyslalabym ze mam menopauze :))
Na dodatek te mdlosci.Lodowki nie moge otworzyc:(
Chcialabym cos zjesc ale wszystko mi stoi w gardle.Wogole czuje sie b.slaba.
Corka tez narzeka na gardlo.
A gdzie dopiero jesien i zima.

Coś wisi w powietrzu, sporo osób podziębionych, mój małżonek też...do pt na l4. Gile, kaszel.
I mi jeszcze ciekną...

Nie stresuj sie:)Bedziemy z toba:)O ktorej idziesz? Jak mija dzien?

Na 11.40 a dzień mija super :) mimo, że od czasu do czasu mam napady mdłości no i nieustająca chęć spania. A humor mam spoko. Byłam dzisiaj z koleżanką (ona też w ciąży, 5 tydzień) na obiedzie w mega knajpie włoskiej i zjadłam tam takie pyszne ravioli!!! aaaaa chce jeszcze! Chyba wyciągnę tam jutro męża ;)

Współczuje :( przechodziłam to w zeszłym tygodniu...pić dużo herbatki malinowe i wody z miodem i cytryną, ale tak mega, mega dużo, do tego polecam herbatę z imbirem a na gardło mleko z miodem i masłem (na noc, lepiej się też śpi), inhalacje też są spoko. Czyść nos wodą morską...chyba nic innego nie możesz zrobić. *spam* mi nie pomógł, wręcz miałam wrażenie, że zaszkodził...ok 3 dni i minie...Chociaż ja smarkam do tej pory, ale jużnie jest taki zatkany ten nos. Zdrówka!

Korek- kiedy miałaś owu i jak długie masz cykle? U Ciebie nic nie było widać to u mnie pewnie też nic nie będzie jeszcze, tak jest na tym etapie. 8 tc to jest chyba dobry czas na wizytę, człowiek się nie denerwuje.

reklama
Do góry