reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

U nas w rodzinie z Marceliny zrobiła się Martyna [emoji16] do jednej kuzynki dziadek wolał Alinka bo tak miało być dopiero po czasie się okazało że to Alicja bo ciocia akt przeczytała po czasie,a wujek coś namieszla w urzędzie i bali się dziadka uświadomić bo to imię jego matki miało być.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Marcelina to ulubiona kolezanka mojej córki w klasie :)
Znam Marcele lat 10, lat 8 i lat 5 :)
Ale Marcela i Marcysia to chyba inne imiona?
Maj maj- Klara mi sie tez podoba! Nie zrazalabym sie młoda Lewandowska :) a moze jak sie urodzi i spojrzysz w jej oczy to bedziesz juz wiedziała jak ma na imię :)
Martussa- tez wlasnie specjalnie weszłam tu zeby zobaczyć czy cos napisałaś!! Daj znac co u Was!

Mam nowe wytyczne od męża kiedy moge/ nie moge rodzic :) generalnie ABSOLUTNIE mu nie pasuje następny czwartek i piatek - he he zapamiętajcie te daty :)

Ostatnia edycja:
Nasze ulubione imiona to Julia i Oliwia. Ale obie dziewczynki są już w rodzinie i troche za blisko żeby powielać. Mi się jeszcze podobała Amelia, Emila i Klaudia właśnie. Z tatą musieliśmy iść na kompromis i została Klaudia bo dwa pozostałe imiona całkowicie tacie nie odpowiadały :) Klaudia kojarzy mi się się od zawsze z piękną kobietą nie prawda Klaudia_i_nikodem? :p

Klara odpada - nigdy nie chciałabym mieć na imię Klara :) zawsze stawiam się po tej stronie czy chciałabym ja miec tak na imię. Moja przyjaciółka dała teraz na imię swojej córce Helena. Może mała Helenka to jeszcze ładnie brzmi ale jako nastolatka nie chciałabym żeby wolali do mnie Hela... Ale każdy ma swój gust i jakieś tam skojarzenia ;) Alicja też mi się podoba :)

Dla mnie jeszcze z nazwiskiem musi ładnie brzmieć.
A najgorzej jak sie imię z kimś kojarzy...
Ja lubie imiona z którymi mozna duzo zrobic np. mała dziewczynka Kasia, potem Kaśka, Katarzyna i wiele innych

Ale mam koleżankę w Holandii która ma na imię Agata i jej maż jak usłyszał ze mama do niej mowi Agatka to myślał ze ja obraza :) i oni wychodzą z założenia ze jak dają na imię X to nie poto zeby mowić do dziecka XY :)

1494625758-aaaaaa.jpeg

Tak sobie układam i przekładam[emoji16]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Milkaklaudia- wiesz ile jest Julek i Oliwii od jakis 10 lat? Zatrzęsienie!! Nie ma klasy, grupy w przedszkolu zeby nie było przynajmniej po sztuce :)
Ale jak 8 lat temu dawałam Alicja córce to wydawało mi sie oryginalnie a w klasie na 15 osób sa 2 Ale :(

@Koniczyna05 - gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Was! Jak będziesz na siłach napisz coś więcej.

@DaWo - zostaw sobie kawałek tego ciasta z rabarbarm. Jak będziesz jechała do szpitala to wciągniesz. Wydaje mi się że spokojnie znajdziesz czas na pprządny posiłek. Tylko bez paniki :)

@Martussa82 - co tam u Was? Daj znac jak się trzymacie.

My z Dominikiem już w domu. Młody generalnie nie ogarnia nowej sytuacjii :) jakby cyca nie poznawał. Przy karmieniu to tylko gapi się na pomarańczową ścianę za mną. Po bieli szpitala chyba w końcu zobaczył pierwsze kolory :) powoli pgarniamy się w nowym miejscu
Jutro juz może będzie spokojniejszy.

Dobranoc! Życzę slodkich snów zapakowanym i rozpakowanym i bezpiecznych porodów tym pomiędzy!

reklama
W czw zostałam przyjęta na odział na pt miałam zaplanowa cc ale na ktg pisały się skurcze ok 17 zaczęło tetno spadać i skurcze były co 10 minut (wogole ich nie czułam) ok 17 30 poszłam na poródowke, tetno nadal spadało i szybka akcja przyszedł anestezjolog i mnie cieli

Do góry